Véget ért a Nemzeti Sörpingpong Liga ELITE alapszakasza. – 2.rész

  • 2017/01/13

Hamarosan indul az ELITE szezon legizgalmasabb része, a rájátszás. Az előző évekhez hasonlóan idén is az alapszakasz legjobb 8 csapata jutott playoffba, akik 4 győzelemig tartó párharcokban küzdhetnek majd a végső győzelemért. Nézzük hát, hogy #Roló szerint mi kellett idén a legjobbak közé kerüléshez és, hogy ki lehet a végső befutó! Az alapszakasz végeredményét itt találjátok, minden további infó pedig az NSL ELITE facebook oldalán!

15337631_1001576699948609_4327593628228926085_n

1.MoneyBall (27-3)

A MoneyBal idén minden létező rekordot megdöntött. 4 veretlen este, 3 MVP cím, 17-es győzelmi széria, 27-3-as alapszakaszmérleg. Nehéz elképzelni ennél jobb szereplést, de kényelmesen hátradőlni mégis korai lenne a címvédőnek. A Playoffban elég egy rossz este és az egész szezon véget érhet. Szerinted mi tette még jobbá a tavaly is remekül játszó MB-t?

A MoneyBall szinte érinthetetlen volt az idei alapszakaszban. Nehéz ilyet mondani egy bajnoki címvédő esetében, de idén még egy szinttel feljebb tudtak lépni. A végjátékban szinte megállíthatatlanok. Minden kiélezett szituációban helytálltak, és az ellenfelek hibáit könyörtelenül kihasználták.

8.D-Faktor (16-14)

Az NSL ELITE első kiírásának bajnoka, a D-Faktor nagyon vegyes szezont produkált. Több bravúr győzelem mellé számos meglepetés vereség is érkezett így egészen az utolsó játéknapig izgulhattak a srácok a playoffba jutást illetően. Mit gondolsz, mi okozta ezt a hullámzó teljesítményt?

Nehéz megfejteni a D-Faktor szereplését. Az ELITE sokszor csak apróságokon múlik. Az idei bajnokságra különösen igaz volt, hogy bárki bárkit elkaphat. A szezon első felében sokszor a D-Faktor jött ki rosszul az éles helyzetekből. A meccsek előrehaladtával azonban megmutatták, hogy ott a helyük a legjobbak között.

15168787_990582781048001_464416749115415915_o

 

A két csapat a rájátszás első körében egymás ellen meccsel. Régóta ismerik egymást a srácok és mi is láthattuk már a két csapatot egy 4 győzelemig tartó párharcban, méghozzá a 2014/2015-ös szezon fináléjában, ahol a D-Faktor bizonyult jobbnak. Mit vársz az idei párharctól?

Egy hamisítatlan ELITE párharc elé nézünk, hiszen, az előző két szezon bajnoka csap össze. A párharc egyértelmű esélyese a MoneyBall. Az alapszakaszban lejátszott mindkét mérkőzésüket a címvédő nyerte. A D-Faktornak a legjobb játékával kell előrukkolnia, és emellett még bízniuk kell abban, hogy az MB egy visszafogottabb teljesítményt nyújtson.

#Roló tippje: 4-2-es MoneyBall győzelmet  várok.


4.Giants (19-11)

A Giants visszaesett némiképp az előző szezonban produkált mutatóhoz képest, bár a vereségek nagy részét az első 3 helyen végzett csapat ellen szenvedték el (összesen 6-ot). Ehhez jött még 2-3 nem várt vereség és a csapat máris kicsúszott a top3-ból. Az előző évben sokan a döntőbe várták a csapatot, de ez nem eikerült. Mit várhatunk most, egy visszafogottabb alapszakasz után?

A Giants idei teljesítménye nagyon hullámzó volt. Két tökéletes este mellett 2 játéknap során is negatív mérleggel zártak. A rangadókon is sok alkalommal elpártolt mellőlük a szerencse. Talán idén lesz a legnehezebb dolguk, ha a döntőbe szeretnének jutni.

5.KPS (17-13)

A KPS nem tudta megismételni az előző szezonban nyújtott remek alapszakasz teljesítményét, de a rájátszásba jutásuk így sem volt kérdéses. A csapatba visszatérő Hosszú Ádám és az új játékos Nagy Sándor egy-egy meccsen remek társa volt Juhász Árpinak, de a teljesítményük nem volt kiegyensúlyozott. Hogy látod a KPS idei eredményeit?

Nem volt ez könnyű szezon a KPS számára. A tavalyi kiemelkedő alapszakasz, és a drámai körülmények között elveszített elődöntő után mindenki hasonló teljesítményt várt a csapattól. Juhász Árpi volt idén is a gárda húzóembere, azonban az idei szezonra a riválisok formája sokat javult, és valahogy nem jött az az igazi áttörés sem. Több olyan meccset is elveszítettek, amelyet tavaly simán lehoztak.

15440553_1002505749855704_6716026669734819596_o

A Giants és a KPS két éve ugyanebben a fordulóban találkozott, akkor az óriások 4-3 után jutottak tovább. Idén az alapszakaszban egyszer az egyik, egyszer a másik csapat győzött, így nehéz megmondani, hogy ki a párharc esélyese. Szerinted mi dönthet az összecsapáson?

A tavalyi alapszakasz 1. és 2. helyezettje csap össze idén már a legjobb 4 közé jutásért. Az egyéni kvalitások alapján az Óriások tűnnek erősebbnek, azonban a KPS-t az utolsó eldobott labdákig nem szabad leírni. Egy izgalmas párharcra számítok, ahol nagy hangsúlyt kapnak a végjátékok.

#Roló tippje: 4-3-as Giants győzelemre számítok.


3.B1 (20-10)

A B1 egy év kihagyás után tért vissza az ELITE-be, méghozzá remek játékkal! Igaz, hogy pár, kisebb hullámvölgy volt a csapat alapszakaszában, de összességében szépen, kétszer annyi győzelemmel mint vereséggel zátak. Fontos kiemelnünk azt is, hogy Bundschuh Balázs 2 alkalommal is a játéknap legjobbja lett. Hogy értékeled a régi-újonc szereplését?

A B1 ott folytatta, ahol 2015-ben abbahagyta! Visszatérésükkel a mezőny visszakapta egy üde színfoltját. A kisebb megingások ellenére nagyon magabiztosan meneteltek az alapszakaszban, és az utolsó játéknapon mutatott kiemelkedő játékkal elcsípték a dobogó 3. fokát. Sokáig menetelhetnek az idei rájátszásban.

6.Villámlovagok (17-13)

Az előző szezon ELITE ezüstérmes csapatát az NSL győztes kedvéért elhagyó Pocsai Dávid és csapattársa újoncként a playoffig menetelt. A csapat számára könnyen ment az új szabályok megszokása és szép eredményt értek el, mindössze egymás elleni eredménnyel csúsztak le az 5. helyről. Szerinted megismétlődhet a tavalyi “ÚgyisKifújnám-csoda”?

A Villámlovagok jó teljesítményt nyújtva magabiztosan jutottak a legjobb 8 közé. Pocsai Dávid az ELITE legjobb játékosai közé tartozik évek óta, és Kófiás Gergely (Coffi) az idei szezonban bebizonyította, hogy az új szabályok mellett is képes kiemelkedő teljesítményre. Az NSL-ben már bizonyított a páros, azonban az ELITE más kávéház. Legjobb tudásukra lesz szükségük, ha szeretnék megközelíteni avagy megismételni a tavalyi szereplést.

15271789_990588871047392_8710548447038971296_o

A B1 és a Villámlovagok párharca kiélezett összecsapást hozhat. Az alapszakaszban mindkét meccset a Lovagok nyerték, de most a párharc 4 győzelemig tart. Mit vársz tőle?

A rájátszás mindig egy új bajnokság. A B1 bomba formában vág neki a playoff-nak, azonban a Villámlovagok sem ijednek meg a saját árnyékuktól. Amennyiben a B1 hozza a tőlük megszokott magas színvonalú játékot, egy 4 győzelemig tartó párharcban kevés csapat kaphatja el őket. A Villámlovagok a playoff-ba jutással elérték az alapvető célkitűzésüket, azonban ha már idáig eljutottak, nem elégednek meg ennyivel, és nagyobb babérokra törnének.

#Roló tippje: 4-2-es B1 győzelemre számítok.


7.Véntapacs (16-14)

Az idei alapszakasz talán legnagyobb meglepetését a Véntapacs szolgáltatta, akik először jutottak a rájátszásba. A csapat új összeállítása egyértelműen pozitív változást hozott. Az előző években is közel voltak a legjobb 8-hoz, de az áttörés most jött el. Sokak szerint a csapat a playoffban is fekete ló lehet és meglepetéseket okozhat. Mit gondolsz?

A Véntapacs az idei ELITE egyik üde színfoltja. A csapat jelentős vérfrissítésen esett át tavalyhoz képest, ám az új játékosok hamar hozzászoktak az új körülményekhez. Az első játéknap 0-5-ös mérlege után senki nem gondolta volna, hogy egy ilyen erős mezőnyben még lehet visszaút, azonban a fiúk rendesen rácáfoltak a kétkedőkre, és nagy harcban beverekedték magukat a legjobb 8-ba. Az alapszakasz során többször okoztak meglepetést, és ha az ott mutatott formájukat képesek átmenteni a playoff-ra is, bármeddig eljuthatnak.

2.Black Label (22-8)

A Black Label előző évi alapszakasz menetelése és 4. helye sokakat meglepett. Arra azonban, hogy erre még egy lapáttal rá tudnak tenni és egészen a második helyig menetelnek, talán senki sem számított. Az egész szezon alatt kiegyensúlyozottan, magas színvonalon játszottak így most kiváló pozícióból várhatják a playoffot. Szerinted mi az előrelépés oka?

A Black Label szereplése az idei ELITE egyik sikertörténete. A srácok a tavalyi negyeddöntős vereségből sokat tanultak, és idén még keményebben és koncentráltabban álltak az asztal mögé. Az előrelépés kulcsa egyértelműen a kiegyensúlyozott szereplésben keresendő. A MoneyBall mellett az Öcsi Sörpingpong istálló üdvöskéi mutattak minden játéknap alkalmával egyenletesen jó produkciót. Ők az egyetlen csapat a top 3-ban, akik hibátlan este nélkül zártak, azonban mindig ott voltak a tűz közelében. Jó pár nagy rangadót megnyertek az alapszakasz során, így a 2. helyezésük teljesen megérdemelt.

15194471_990580851048194_6977763642827185020_o

A két meglepetécsapat egymás elen. Nehéz megtippelni, hogy mit várhatunk az összecsapástól, valamelyik csapat biztosan történelmi sikert fog aratni, ugyanis korábban egyikük sem nyert még playoff párharcot. Szerinted most kinek sikerül?

Az alapszakasz során mindkét összecsapásuk a Black Label sikerét hozta. Az BL már rendelkezik playoff rutinnal, és ez nagy előny lehet ebben a párharcban. Kiélezett párharcra számítok, ahol senki sem mehet biztosra.
#Roló tippje: 4-2-es Black Label győzelemre számítok.

Februárban indul tehát a rájátszás, ami idén is rengeteg jó meccset, fordulatot és izgalmat ígér!

No Replies to "Véget ért a Nemzeti Sörpingpong Liga ELITE alapszakasza. - 2.rész"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .