Véget ért a Nemzeti Sörpingpog Liga ELITE alapsakasza. – 1.rész

  • 2016/12/21

Véget ért a Nemzeti Sörpingpog Liga ELITE alapsakasza. A sorozat idei kiírása rengeteg izgalmat, drámát és fordulatot tatogatott. #Roló segítségével végignézzük a 9-16 helyen végzett csapatok szezonját. Az alapszakasz végeredményét itt találjátok, minden további infó pedig az NSL ELITE facebook oldalán!


16.UK (6-24)uk_logo_kek

Az UK 6-24-es mérleggel az utolsó helyen zárt. Az előző szezon ezüstérmese jelentősen átalakult idénre és a mezőny egyetlen lány párosaként állt asztal mögé. Mit gondolsz, mi a sikertelen szezon oka?

Az idei szezonban az eddigi legerősebb ELITE mezőny vágott neki a küzdelmeknek. A lányok a szezon kezdete előtt a bennmaradást tűzték ki célul. Ennek érdekében mindent meg is tettek, azonban a szerencse sok alkalommal elpártolt tőlük, és az ellenfelek könyörtelenül kihasználták az adódó lehetőségeket.

15. Blood and Honor (7-23)logo-blood-and-honor

Az előző szezonban a rájátszásban láthattuk a Blood and Honor csapatát, idén viszont nem jött ki a lépés a srácoknak. Az alapszakaszt 7-23-as mérleggel zárták, ami nem volt elég a bentmaradáshoz. Mi változott tavaly óta?

A tavalyi szereplés után egyértelmű csalódás a Blood and Honor idei szereplése. A fiúk ugyanolyan lelkesedéssel vágtak neki a szezonnak, mint tavaly. A mezőny az előző szezonhoz képest egyértelműen erősödött, a srácok teljesítménye pedig visszaesett.

14976460_975976292508650_1930870168328731996_o

A Blood and Honor az előző szezonban a Playoffban játszott, idén komolyan visszaestek.

14. Keresztelők (9-21)logo_kereszt

A csapat kerete az idény előtt alaposan átalakult. A korábbi években rendre a rájátszásért harcoltak, idén aonban nem jött ki a lépés, nem sikerült a bennmaradás. Hogy élted meg az idei ELITE szezont?

Óriási élmény volt számomra minden meccs. A szezon előtt a bennmaradást tűztük ki célul, és egy kis szerencsével még össze is jöhetett volna. A kiesés okait a pontatlan végjátékokban, és az ingadozó teljesítményben látom. Sok olyan meccset veszítettünk el, többek között hosszabbításos találkozókat, ahol az utolsó poharakra nagyon beragadtunk, és az ellenfelek kíméletlenül kihasználták ezt. Összességében jól éreztem magam, és remélem, a jövőben még visszatérhetek a legjobbak közé.

13. Dicsőség és Kondi (11-19)d-es-k-logo-2016-17-color-02

Talán az idény egyik legnagyobb meglepetése a Kondi búcsúzása. A srácok, mint a hazai beerpong alapítói évről-évre elengedhetetlen összetevői az ELITE-nek, de ez most változik. Azt gondolom, hogy csapatszimpátiától függetlenül mindenki szomorú a kiesésük miatt. Miben látod ennek okát?

Nem is kérdés, hogy a mezőny szegényebb lesz jövőre. A Kondi szereplését nehéz megfejteni. Minden szezonban a rájátszás elérése volt a céljuk, azonban ahogy teltek-múltak a meccsek, egyre inkább a középmezőnyben találták magukat, és szinte évről-évre meglegyintette őket a kiesés szele. A játékosokat nem kell bemutatnunk, mindenki ismeri a képességeiket, de valahogy az idén a szerencse is elpártolt mellőlük, így végül nem tudtak a legjobb 12-ben maradni.

15385438_1002507016522244_3962327413387617270_o

A Dicsőség és Kondi rosszabb pohárarányának köszönhetően búcsúzott az ELITE-től.

12. Na Gyere! (11-19)nagyerelogo

Az újonc Na Gyere! egy különleges csapat, talán az első olyan, akik az ELITE-re álltak össze. Az összeállítás nem is sikerült rosszul, mert korábban az NSL-ben már befutott játékosok vágtak neki az ELITE-nek a csapat színeiben. Nehéz megítélni, hogy a bennmaradás volt-e szezon előtt a cél, de talán a szezon közben már elfogadták volna ezt a srácok, sikerült is elérniük. Szerinted reális a Na Gyere! 12. helye?

Az újonc nem titkolt célja a rájátszást érő helyek megcsípése volt. Az első 4 játéknap után stabilan őrizték helyüket a középmezőnyben, és jó eséllyel pályáztak a rájátszásra is. Az 5. játéknapon azonban valami megtört a csapatnál, és a győzelem nélkül zárták az estét, és egyik pillanatról a másikra máris a kiesőzóna határára csúsztak. Az utolsó játéknapon pedig már a kiesés elkerüléséért álltak asztal mögé. A csapat játékosait ismerve, jövőre újult erővel nekivágnak, és megmutatják, hogy ennél sokra többre képesek.

11. JASZ (13-17)jasz_logo

A JASZ évről évre az előrelépés reményében vág neki az ELITE-nek, de idén sem jött el az áttörés. Az elmúlt évekhez hasonlóan kicsivel 50% körül teljesítettek, ami a középmezőnyhöz elég. Mi hiányzik náluk? Mi kellene ahhoz, hogy 4-5 meccsel többet nyerjenek?

A nemzetközi versenyeken szerzett rutin ellenére a JASZ-nak nem sikerül az áttörés. A csapat teljesítménye hullámzó, ugyanis képesek bárkit elkapni az élmezőnyből, azonban sokszor érthetetlen vereségekbe is belefutnak. Az idei szezonban ráadásul egy győzelem nélküli estét is összehoztak, aminek ilyen szoros mezőnyben nagy ára van.

10. JackPot (14-16)logo_jackpot-2

A JackPot az utolsó játéknapig harcolt a rájátszásért. Két játéknap is volt, amikor nem tudtak a srácok teljes kerettel kiállni, de az esélyük így is sokáig megvolt, hogy az előző évi bravúrt megismételjék. Nem sikerült, de azok után, hogy 2014/2015-ös szezonban kieső helyen végeztek most a bennmaradás stabilan megvolt. Szerinted az első évi kiesés, a tavalyi playffba jutás, vagy az idei 10-ik hely a reális?

Minden szezon más. Az előző szezonban a Jackpot ugyanezzel a mérleggel rájátszást érő helyen végzett. A Jackpot a legjobbak között is megállja a helyét, ezt idén is bizonyították, és ha végig az eredeti felállásban tudnak kiállni, szinte biztosan megcsíphették volna a playoff-ot. A tavalyi szezonban bevezetett szabályok egyértelműen fekszenek a csapatnak, így jövőre is a rájátszásért fognak harcba szállni.

15039473_975976432508636_217085523595751638_o

A JackPot-nak idén nem sikerült a Playoffba kerülés.

9. Sad Monkey (15-15)sadmonkey_logo

Az alapszakasz talán legpchesebb csapata a Sad Monkey. Egészen az utolsó játéknapig stabilan az első 8-ban voltak, de az utolsó este fordult a kocka és kicsúsztak a playoffból. A 9. Hely persze szép eredmény egy újonc csapattól, de annak tudatában, hogy sokáig ott voltak a 8-ban talán fájó is. Meglepett a szereplésük?

A Sad Monkey szereplése számomra az idei szezon egyik kellemes meglepetése volt. Az NSL-ben már többször bizonyítottak, ám nem lehetett tudni, mennyire gyorsan tudnak hozzászokni az ELITE légköréhez. Nagyon jól kezdtek, és magabiztosan meneteltek a rájátszás felé. Az utolsó játéknap azonban nem sikerült jól, és éppen lecsúsztak a legjobb 8 mezőnyéről. Az ő példájuk is mutatja az idei ELITE mezőnyének erősségét, hogy egy rosszabb szereplésért bizony súlyos árat kell fizetni.

15392842_1002501536522792_8293002685026683950_o

A Sad Monkey az utolsó pillanatokban csúszott ki a legjobb 8-ból.

Hamarosan az 1-8 helyezett és ezzel Playoffba jutó csapatok szezonját is átnézzük, addig is kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!

No Replies to "Véget ért a Nemzeti Sörpingpog Liga ELITE alapsakasza. - 1.rész"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .