Szeptember 30-án indul az ELITE szezon!

  • 2016/09/14

Az NSL ELITE 3. szezonja rövidesen kezdetét veszi. A bajnokságban idén is 16 csapat méri össze tudását. Az alapszakaszban mindenki kétszer játszik mindenkivel, majd az első 8 csapat jut a rájátszásba. A mezőny idén nagyon erős, számos rutinos játékos és nemzetközi tapasztalattal felvértezett csapat küzd majd a bajnoki címért!

allteams_cover

Most végig vesszük a csapatokat, megnézzük, hogy hol, milyen változások voltak a korábbi képekhez képest és #Roló segítségével megtippeljük, hogy ki mit várhat az idei évtől.


B1

Játékosok: Vető Dániel, Bundschuh Balázs, Vető Bálintb1logo

A B1 az NSL ELITE első idényében abszolút top csapatnak számított. Az előző szezont kihagyták a srácok, majd az NSL döntőn elért harmadik helyezésüknek köszönhetően visszajutottak az ELITE-be. A csapatból ráadásul Vető Bálint az előző idényben az alapszakasz győztes KPS-ben pallérozódott, így a trió idén igazán ütőképes lehet. Az NSL döntő dobóversenyét Vető Dani, míg az első 1v1 kupát Bundschuh Balázs nyerte, így egyénileg biztos, hogy mindenki felkészült, ha a csapategység is meglesz mellé, akkor remek szezon elé néznek!

#Roló tippje: Én személy szerint nagyon örülök a B1 visszatérésének! Bombaerős csapat állt össze az idei szezonra. Nagy csata várható az alapszakasz 1. helyért,
és véleményem szerint a B1 is harcba szállhat az elsőségért.

Alapszakasz helyezés tipp: 1-4.


Black Label

Játékosok: Csáki Viktor, Palmer Dávidblacklabellogo

A Black Label az előző szezonban remek teljesítmény nyújtott, újonc idényükben az alapszakasz 4. helyéig meneteltek. A 19-11-es alapszakasz után, a későbbi döntős ÚgyisKifújnám ellen estek ki a rájátszás első körében. Ez a párharc a vártnál talán simább volt (1-4), de ezzel együtt is szépen teljesítettek a srácok. A csapat tagjai aktív résztvevői az NSL-nek is, Palmer Dávid például az NSL alapszakasz második Na Gyere! csapatában is végig játszotta az évet. A playoff kiesés óta tehát rengeteg verseny és megmérettetés volt, ahol a srácok megszerezhették azt a rutint, ami egy rájátszás párharc megnyeréséhez, az előrelépéshez kell.

#Roló tippje: A Black Label első szezonjában kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A srácok idén már a rájátszásban is szeretnének előrébb lépni. Az NSL-ben is a 2. szezonban jött az igazi áttörés! (Országos 3.hely)

Alapszakasz helyezés tipp: 5-8.


Blood and Honor

Játékosok: Rencsevics Máté, Szabó Zsolt, Kovács Bálintlogo-blood-and-honor

A Blood and Honor a Black Labelhez hasonlóan sikeres első szezonon van túl. Az alapszakaszban pozitív mérleggel (16-14) végeztek a 6. helyen. A rájátszás már kevesebb sikerélményt tartogatott, az első körben a későbbi bajnok MoneyBall 4-0-al gázolt át rajtuk. A csapat rutinos játékosokból áll, így biztosra vehető, hogy tanultak a hibáikból és készen állnak az új idényre, ahol ismét megcélozhatják a playoff helyek egyikét.

#Roló tippje: A Blood and Honor a tavalyi szezonban magabiztosan jutott a rájátszásba. Idén azonban sokkal nehezebb dolguk lesz, és legjobb teljesítményükre lesz szükségük, ha szeretnék megismételni tavalyi szereplésüket.

Alapszakasz helyezés tipp: 7-8.


D-Faktor

Játékosok: Hátz Milán, Káply Mátyás, Dorner Bálintlogo_dfaktor

Az NSL ELITE első szezonjának bajnoka, a D-Faktor az előző idényt álmosan kezdte. Olyannyira, hogy az utolsó játéknapig izgulniuk kellett, de végül odaértek a rájátszásba. A playoffban nem jött ki nekik a lépés, igaz egy kiélezett párharcban, 7. meccsen kaptak ki, de az első körös kiesés talán még a rossz alapszakasz ellenére is csalódás egy korábbi bajnoknak. Ha a két évüket egymás mellé tesszük, akkor visszaesés látható minden fronton, így az új idényre újult erő kell, hogy újra a legnagyobb favoritok közé kerüljenek. A csapat első számú párosa, Hátz Milán és Káply Mátyás mellé egy régi, rutinos, ám az ELITE-ben még nem kipróbált harmadik ember, Dorner Bálint csatlakozott a csapathoz.

#Roló tippje: A D-Faktor tavalyi szezonja igen csak hektikusra sikerült, ugyanis a tabellán mögöttük végző csapatoktól többször kaptak ki, mint az előttük végzőktől. Idén sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesz szükségük, ha szeretnének visszajutni a közvetlen élmezőnybe.

Alapszakasz helyezés tipp: 5-8.


Dicsőség és Kondi

Játékosok: Nagy Máté, Inczeffy Zsombor, Marlok Róbertd-es-k-logo-2016-17-color-02

A Dicsőség és Kondi évről évre azt a célt tűzi maga elé, hogy a rájátszásba jusson a csapat. Ez az előző két idényben nem sikerült, igaz mindig pár meccs hiányzott hozzá. Mindkét évben a 9-12 hely egyikén végeztek, ami kockázatos, mert amilyen közel van a legjobb nyolc, ugyanolyan közel van az utolsó 4, kieső hely is. Az előrelépéshez a tavalyi 13-17-es mérleget 50% környékére kellene feltornászni ahhoz, hogy hátrafelé ne kelljen nézni és esetleg a playoff is meglegyen.

#Roló tippje: A Kondi szeret mindig veszélyesen élni. A srácok évről-évről közel állnak a tűzhöz, és idén is legjobb tudásukra lesz szükség, ha a playoffba szeretnének jutni.

Alapszakasz helyezés tipp: 8-10.


Giants

Játékosok: Takáts Imre, Tóth Ádám, Seres Brúnógiants_logo_original

A Giants évekre visszamenőleg remek teljesítményt nyújt az alapszakaszban. Az NSL-ből egy 3. és egy 1., az ELITE-ből egy 3. és egy 2. alapszakasz helyezésük van. Az országos döntők és az ELITE rájátszások azonban minden évben csalódást keltenek. Összességében persze nem rossz eredmény a két ELITE szezon alatt szerzett két bronzérem, de előrelépés nem látható. A megszokott páros mellé a fiatal generáció egyik legjobbja, az NSL-ben több dobogós helyezésig jutó Seres Brúnó csatlakozott. A Giants célja idén nem lehet más, mint a fináléba jutás, de ehhez talán minden eddiginél nehezebb ellenfelek állnak majd szembe velük.

#Roló tippje: A Giants csapatát minden versenyen/bajnokságon a végső győzelemre esélyesek között kell megemlíteni. A nagy áttörés azonban még várat magára. Az idei szezonban lesz a legnehezebb dolguk, azonban ez talán még jobban motiválja az Óriásokat, hogy mindenkinek megmutassák!

Alapszakasz helyezés tipp: 1-4.


JackPot

Játékosok: Oláh Dávid, Turok József, Mandják Gézalogo_jackpot-2

A JackPot mutatta a legnagyobb fejlődést az NSL ELITE első idénye után. A ligautolsóból egy év alatt playoff résztvevő lett, nagyot fordult velük a világ. A rájátszásért az utolsó játéknapig küzdöttek, és végül a 8. helyen jutottak be. A KPS elleni playoff párharcban csak 1 meccset sikerült nyerniük, de így is remek idényt zártak. A csapat új játékosa, Mandják Géza kevés rutinnal rendelkezik, így némiképp talán meglepő választás, de ki tudja, lehet, hogy ő lesz a JackPot jolly jokere.

#Roló tippje: A Jackpot üde színfoltja volt a tavalyi ELITE alapszakasznak. Óriási harc várható a playoff helyekért, és a Jackpot mindent meg fog tenni azért, hogy ismét a rájátszásban szerepelhessen.

Alapszakasz helyezés tipp: 8-12.


JASZ

Játékosok: Cseh Attila, Németh Dániel, Macskás Józsefjasz_logo

A JASZ a megszokott összeállításában, a korábbi éveknél jobb eredmény reményében kezdi a szezont. A Dicsőség és Kondihoz hasonlóan a JASZ is a középső, se nem kieső, se nem playoff zónában végzett az elmúlt két évben. Tavaly mindössze rosszabb pohárkülönbséggel csúsztak le a 8. helyről. A csapat rendszeresen képviseli hazánkat külföldön és a játékosok aktív NSL résztvevők, így a sok gyakorlás talán meghozza a várt eredményt és idén meglehet a playoff.

#Roló tippje: A JASZ csapata is jó eséllyel száll harcba a rájátszásért. A nemzetközi rutin és egy kis adag szerencse meghozhatja a várva-várt áttörést.

Alapszakasz helyezés tipp: 8-10.


Keresztelők

Játékosok: Illés Roland, Györkei Ákos, Domoszlai Dóralogo_kereszt

A Keresztelők csapata alaposan átalakult az előző szezonhoz képest. Bocskai Dániel a Na Gyere! csapatába távozott, míg Kuvaszt idén sajnos nem láthatjuk az ELITE-ben. A megüresedő helyekre érkezett Domoszlai Dóra a JackPot-ból, aki ezzel az első játékos, aki mindhárom ELITE szezont más csapat színeiben kezd meg. A másik érkező maga a megmondó ember, Illés #Roló, aki hozzáállásával és az NSL-ben mutatott játékával már jócskán kiérdemelte, hogy valamelyik ELITE csapatban is bemutatkozhasson. A frissen összeállt csapatnak hamar össze kell rázódnia, mert már az első játéknapon kemény ellenfelek várhatnak majd rájuk.

#Roló tippje: Akasztják a hóhért!  Az ELITE történetének legjobb szezonja elé nézünk, és nagyon örülök, hogy részese lehetek! Nagyon régóta ismerjük egymást és ezért is könnyebb lesz a közös játék. A célunk nem is lehet más, mint a bennmaradás kiharcolása. Nem lesz könnyű dolgunk, de ha mindenki a legjobbját nyújtja, sikerülhet.

Alapszakasz helyezés tipp: 10-12.


KPS

Játékosok: Juhász Árpád, Hosszú Ádám, Nagy Sándorkps_logo

A KPS az előző szezonban hatalmas hajrá után megnyerte az alapszakaszt. A 23-7-es mérleg önmagáért beszél, de a rájátszás és az elődöntőben a búcsú mindenképp csalódás. Az első körben még minden a terveik szerint alakult, de az elődöntőben az ÚgyisKifújom (sokak meglepetésére) kiejtette az alapszakasz győztest. Ha az első idényhez viszonyítunk, akkor mindenképp előre lépett a csapat, tavaly bizonyították, hogy bajnokesélyesként kell számolni velük. Ennek fő összetevői a megbízhatóság és a kiváló egyéni teljesítmények. A felállás némiképp változik, Vető Bálint már nem csapattag, de a klasszikus Árpi-Ádám felállás megvan, róluk pedig tudjuk, hogy mire képesek.

#Roló tippje: A KPS tavaly megmutatta, hogy bizony számolni kell velük a bajnoki cím esélyesei között. A remek alapszakasz után egy drámai elődöntő jelentette számukra a végállomást. Juhász Árpi a liga TOP 3 játékosa közé tartozik, és a klasszikus páros összehozhatja a hőn áhított bajnoki címet.

Alapszakasz helyezés tipp: 1-4.


MoneyBall

Játékosok: Tóth Gergely, Benkovics Márk, Benkovics Mátélogo_moneyball

A MoneyBall teljesen egyedülálló a hazai sörpingpongban. Az eddigi 4 szezon alatt 4 döntőt (2 NSL, 2 NSL ELITE) és 2 bajnoki címet jegyző csapatról állíthatjuk, hogy az idei szezonban is a legnagyobb esélyes. A kiemelkedő csapat eredmények mellé ráadásul egészen különleges egyéni képességek csatlakoznak, Benkovics Márk NSL ELITE forduló MVP és NSL alapszakasz MVP, Tóth Gergely ELITE Finálé MVP,… Inkább bele se kezdünk a teljes eredménylista felsorolásába. A kérdés talán egyedül a motiváció lehet, de a srácok mentalitását ismérve, ha vállalták az indulást, akkor maximálisan odateszik majd magukat.

#Roló tippje: A MoneyBall teljesen megérdemelten hódította el a bajnoki címet. A csapat rekordot-rekordra halmoz, ám az idei szezon is tartogat még kihívást a számukra; ugyanis még egyetlen gárdának sem sikerült megvédenie az elsőségét. Kihívójuk lesz bőven, így talán az idei menetelés még nehezebb lesz, de a fiúk tavaly is megmutatták, hogy képesek kiélezett szituációkban is jól összpontosítani.

Alapszakasz helyezés tipp: 1-4.


Na Gyere!

Játékosok: Katonka Zsolt, Bocskai Dániel, Jack Heinekennagyerelogo

A Na Gyere! az előző NSL szezon egyik legjobb csapata volt. A Sex For Money kiemelkedett a mezőnyből, de a második helyre odaért a Na Gyere! A tavalyi párosból Palmer Dávid már korábban is az ELITE-ben játszott és idén is a Black Labelt erősíti. Katonka Zsolt így egyedül maradt, de remek játékosokat talált maga mellé. Érkezett Bocskai Dániel a Keresztelőkből és Jack az NSL-es Geri csapatából. Kicsit furcsa, korábban nem tapasztalt dolog, hogy egy csapat különböző helyekről az ELITE kedvéért álljon össze, de pont ezért izgalmas is ez a felállás.

#Roló tippje: A Na Gyere! lehet az idei ELITE szezon egyik meglepetéscsapata. Mindhárman bizonyítottak már az NSL-ben, sőt Bocskai Dani már az ELITE-ben is megmutatta, hogy mire képes. Zsolti a tavalyi NSL alapszakasz 2. legjobb játékosa lett. Az újonc csapat ellen senki sem számíthat könnyű meccsekre, és mindent meg fognak tenni a legjobb 8-ba kerülésért.

Alapszakasz helyezés tipp: 5-8.


Sad Monkey

Játékosok: Fekete Zsolt, Tóth Nóra, Tóth Pétersadmonkey_logo

A Sad Monkey évek óta az NSL élmezőnyében végez, de az ELITE indulás kiharcolását még nem sikerült kivívniuk. A szabályok értelmében idén azért indulhatnak, mert a Sex For Money nem vállalta az indulást. A szezon szempontjából persze teljesen mindegy, hogy ki milyen úton jutott a mezőnybe, most már a lehető legjobb teljesítményt kell felmutatni. Rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok alkotják a csapatot, akik kemény kihívói lesznek a mezőnynek.

#Roló tippje: A Sad Monkey célja újoncként a bentmaradás kiharcolása. A NSL-ben nyújtott megbízható teljesítményükre az ELITE-ben is szükségük lesz, ha szeretnének megragadni a legjobbak között.

Alapszakasz helyezés tipp: 10-14.


UK

Játékosok: Szabó Fruzsina, Angyal Lillauk_logo_kek

ÚgyisKifújom, ÚgyisKifújnám, idén már csak UK! Nem csak a név, az összeállítás is új az előző szezon ezüstérmesénél. Az NSL-ben Plastic Fuel néven megismert duó, Lilla és Fruzsi idén az ELITE-ben kezdi a szezont. Az ezüstérmes csapatból Farkas Balázs és Pocsai Dávid is távozott, így a lányok „magukra maradtak”. Az átalakulás miatt talán túlzó lenne, ha az előző évi bravúros teljesítmény megismétlését várnánk tőlük, de aki már játszott ellenük az tudja, hogy nem számíthat könnyű összecsapásra.

#Roló tippje: Az összhanggal nem lesz gond az UK esetében, a lányok ismerik egymás legapróbb rezdüléseit is. Az NSL-ben már többször is bizonyítottak, ám az ELITE más kávéház. Szabó Fruzsi a tavalyi szezonban megmutatta, hogy igenis a hölgyeknek is ott van a helyük a legjobbak között. A páros  célja a bennmaradás, ám nagyon kiélezett a mezőny, így mindkettőjüknek a legjobb teljesítményükre lesz szükségük.

Alapszakasz helyezés tipp: 9-12.


Véntapacs

Játékosok: Török Bálint, Bognár Olivér, Tóth Tamásventapacs-logo-rgb-atlatszohatterrel

A Véntapacs az utolsó játéknapon csúszott le a rájátszásról az előző szezonban. Idén újult erővel és új összeállításban vágnak neki az idénynek. A különböző Fröccsös csapatok játékosai alkotják idén a Véntapacsot, ahol így 2 ELITE újonc is lehetőséget kap. A csapat kapcsán nagy kérdés, hogy miként és milyen gyorsan tudnak alkalmazkodni az ELITE szabályrendszeréhez. Sok idejük nem lesz felvenni a fonalat, mert a kiélezett mezőnyben minden győzelem kulcsfontosságú lehet, így már a szezon elejétől maximális koncentráció szükséges.

#Roló tippje: A Véntapacs a tavalyi szezon pozitív meglepetését okozta. A csapat 2, NSL-ben már bizonyított játékossal erősített. Nem lesz könnyű megismételniük a tavalyi szereplésüket, de a szekszárdi vonal garancia arra, hogy mindent meg fognak tenni ennek érdekében.

Alapszakasz helyezés tipp: 10-14.


Villámlovagok

Játékosok: Pocsai Dávid, Kófiás Gergelyvillamlovagok_logo

Az NSL bajnoka, a Villámlovagok élve a lehetőséggel idén az ELITE-ben versenyez. Egy darabig nyílt kérdés volt, hogy Pocsai Dávid elhagyja-e az ÚgyisKifújom csapatát, de végül a váltás megtörtént, így az előző szezon egyik legjobbja idén a Villámlovagokat erősíti. Az NSL-ben egyébként szezon közben nem alakított kimagaslót a páros, de a döntőn mutatott kiváló, magabiztos játékuk valóban az ELITE színvonalát hozza. Kíváncsian várjuk, hogy mire mennek a legjobbak közt, ahol akár meglepetéseket is okozhatnak!

#Roló tippje: Az NSL bajnoka nem érkezik feltartott kezekkel, és jó eséllyel pályázik a rájátszásra. Pocsai Dávid a liga egyik legjobb játékosa, és az előző szezonban is elévülhetetlen érdemei voltak az ÚgyisKifújnám menetelésében. Csapattársa (“Coffi”) egy sok csatát megélt, rutinos sörpingpong játékos, aki ha ráérez az ELITE ritmusára, merész álmokat is szövögethet a BME-s alakulat.

Alapszakasz helyezés tipp: 5-8.


A szezon tehát szeptember 30-án indul, így már nem kell sokat várnunk, hogy a csapatokat élesben láthassuk. Addig is jó gyakorlás és felkészülést kívánunk mindenkinek!

No Replies to "Szeptember 30-án indul az ELITE szezon!"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .