SZSL Interjúk 1. rész: Bravúr kell a címvédéshez -BEcsapat

Az SZSL 2016/17-es kiírásában még 3 csapatnak van esélye a végső győzelemre és az ezzel járó automatikus kvalifikációra az 5. Beerpong Fesztivál főtáblájára. A 168 pontos Véntapacs a toronymagas esélyese az idei kiírásnak, azonban mögöttük 158 ponttal állnak az Uruk-haiok, 151-gyel pedig a tavalyi bajnok BEcsapat.

3 részből álló interjúsorozatunk első részében a BEcsapatnak tettük fel kérdéseinket, amikre a csapat ikonja, Fanta Dávid válaszolt.

Először is, a végső győzelemhez 17 pontos hátrányt kellene ledolgoznotok a Véntapacshoz képest, és még ott vannak közöttetek az Uruk-haiok is. Mit gondolsz, a tornagyőzelem elég lehet a végső sikerhez?

Fanta Dávid: Reménykedünk, hogy elég lehet. Nem a mi kezünkben van a dolog, ezért talán a nyomás is kisebb. Megteszünk mindent a győzelemért, és ha úgy sem jön össze a bajnoki cím, akkor büszkén, tiszta lelkiismerettel tudunk gratulálni a győztesnek. Mindkét csapat maximálisan megérdemelné.

Ha nem lesz meg a végső győzelem, mit gondolsz mi az ami miatt nem sikerül? A korábbi fordulókban kell keresni a hibát, vagy egyszerűen az ellenfelekkel nehezebb tartani a lépést?

F.D.: Tény, hogy tavalyhoz képest erősödött és kiegyenlítettebb lett a mezőny. Láthattuk, hogy a papíron legerősebb csapatok is ki tudtak esni akár a csoportból, akár közvetlenül utána. Velünk is ez történt a 4. fordulóban, amikor az Uruk és a Tapacs döntőzött, ha valahol, akkor ott ment el a dolog.

A Véntapacshoz hasonlóan ti is háromszor jutottatok döntőbe, azonban amíg ők 2-1-es mérleget tudnak ezeken a meccseken felmutatni, ti 1-2-est. Gondolod, hogy a végén múlhat ezen a címvédés?

F.D.: Nem hiszem, hogy a döntők kimenetele érdemben befolyásolja a végső eredményt. Akkora pontkülönbséget nem hoz, persze mentálisan sokat számít. Én személy szerint mindig a döntőbejutást tűzöm ki célnak, ott pedig bármi történhet, most így alakult.

Idén remekül szerepltek az NSL-ben, jó összehasonlítási alapotok van. Mit gondolsz, mekkora színvonalbeli különbség van a két bajnokság között, illetve mi a legnagyobb különbség a két széria között?

F.D.: Na igen, elég jól ment a szezon, főleg az első fele, a végére kicsit kifulladtunk de titokban csak tartalékolunk az országosra  Az NSL legszűkebb élmezőnyéhez szerintem még nem tud felnőni a szekszárdi mezőny, de azért oda-oda lehet érni ha kijön a lépés, láttuk idén is. Örömteli, hogy szinte folyamatosan, minden versenyen komoly szekszárdi jelenlét van, idén olyan csapatok is jöttek NSL versenyekre aki korábban nem, ez minden bizonnyal jó tapasztalat, és az otthoni színvonal növekedésére is hatással van.

Sok sikert kívánunk a BEcsapatnak a szezonzáróra, ahol eldől, hogy megvédik-e tavalyi bajnoki címüket