SZSL Interjúk 3. rész: Karnyújtásnyira a bajnoki címtől – Véntapacs

Interjúsorozatunk utolsó részében a ranglistát az első forduló óta vezető Véntapacs került a kérdések kereszttüzébe. Kérdéseinkre a csapat élő legendája, Nagy Balázs válaszolt.

Az elmúlt két fordulóban olyan csapatok ellen kaptatok ki, akikre talán kevesen számítottak, hogy legyőznek titeket. Mit gondolsz szerepet játszhat ezeken a meccseken, hogy az ellenfelek extra motivációval játszanak ellenetek, felszívják magukat?

Nagy Balázs: Igen mindkét meccsen, sőt már a meccs előtt érezhető volt, hogy másképp állnak ki ellenünk, koncentráltabbak, de szerintem ez így van a ranglista többi előkelő helyén szereplő csapattal is.  A Turulok meccs közben is tudtak újat húzni és plusz nyomást helyezni ránk. A legutóbbi fordulón pedig a Backseat Bojz szinte hibátlan dobóteljesítménnyel lepett meg minket. A beerpong ilyen, senki sem érinthetetlen.

 

Az első három fordulóban kétszer is nyerni tudtatok, azóta viszont csak egy döntőt játszottatok, azon is végül alulmaradtatok az Uruk-haiokkal szemben. Mi lehet az oka ennek a kisebb formahanyatlásnak?

N. B.: Több oka is van szerintem, de elsőnek azt emelném ki, hogy egyre jobbak a szekszárdi mezőny versenyzői. Ezt mutatja az is, hogy az előző versenyen a ranglista első három helyén álló csapatok egyike sem került a dobogóra. Ehhez persze hozzájön az is, hogy nekünk se mindig jön a forma vagy fejben nem vagyunk ott. Előző versenyen a szokásos felállásunkat kellett megbontanunk és érződött az összeszokottság hiánya.

 

10 pont az előnyötök az Uruk-haiok előtt, 17 a Becsapattal szemben. Ti vagytok az elsőszámú esélyesek a végső győzelemre, azonban ez még egyáltalán nem lefutott. Lehet-e mondani, hogy rajtatok van a nyomás, hogy ezt innen, végig vezetve már csak elbukni lehet?

N. B.: Igen, ilyenkor már természetesen van rajtunk nyomás. A következő forduló rengeteg izgalmat tartogat. Tavaly az utolsó versenyt megnyerve is lemaradtunk 4 ponttal a ligagyőzelemről. Előre nem tudok mondani semmit, viszont a májusi verseny után már biztos lesz miről beszélni akárki jön ki végül győztesként. Mi mindenképp ott leszünk az országoson, ha kell selejtezőből indulva, mint tavaly.

 

Tavaly az NSL nagydöntőn szépen meneteltetek a selejtezőből indulva. Mit gondolsz, mennyivel sikerülhet még jobban a torna, ha kapásból a főtábláról kezdtek? Esetleg kell az a 4 meccs a selejtezőben, hogy formába lendüljetek?

N. B.: Tavaly egyből egy vereséggel kezdtük a csoportot és az a pofon kellett ahhoz, hogy felébredjünk. Akkor a 7. helyig sikerült eljutni és a végső győztes Villámlovagok állítottak meg egy rendkívül izgalmas meccsen. Idén, ha végül fő tábláról indulunk, akkor nincs sok lehetőség hibázni. Egy év telt el, vannak új versenyzők, mi is változtunk. Meglátjuk, mit hoz az országos, de előbb Szekszárdon kell helytállni.

Ahogy korábban a másik két csapatnak, úgy a Véntapacsnak is sok sikert kívánunk az utolsó fordulóra és az országos döntőre is!