Ranglistás pontrendszer

Nevezés:

Minden nevező csapat aki megjelent a versenyen kap 1 ranglistapontot.


Csoportkör:

A csoportkör során minden győzelem 3 pontot ér, a döntetlen 1-et, míg vereség esetén nem jár ranglistapont.


Egyenes kieséses szakasz:

A csoportból az első két helyezett jut tovább akik ezért a csoportban szerzett pontok mellé további 3 pontot kapnak. Az első egyenes kieséses párharcból való továbbjutás esetén újabb 5 pont jár (pl.: 32 csapatos torna esetén legjobb 16-ból a legjobb 8-ba)  (top 12-es kiemelésű egyenes kieséses torna esetén a legjobb 6-ba kerülésért jár 5 pont).

A legjobb 4-be kerülésért az eddig szerzettek mellé még 10 pont (top 12-es kiemelés torna esetén is).

A döntőbe jutásért 7 pont, a végső győzelemért újabb 10 pont jár. Aki az elődöntőben kikap, de a bronzmeccsen győz 3 pontot kap.

Egy 32 csapatos tornán tehát a maximum megszerezhető 45 pont. Viszont nem mindig fixen ennyi jár a győzelemért!!!! (lehet pl. 6 ponttal továbbjutni a csoportból, akkor csak 42 jár a végső sikerért).


5 csapatos csoport esetén sem a továbbjutáshoz, sem a ranglistapontokhoz nem vesszük figyelembe a csoportutolsó elleni eredményt, az csak a csoport végeredményének eldöntéséhez kell (+3 megszerezhető pont lenne a 4 fős csoportokkal szemben).

3 csapatos csoportok esetén a csoportutolsó elleni jobb eredményt nem vesszük figyelembe a ranglistapontok kiosztásakor (ebben az esetben mindenki mindenkivel kétszer játszik).