#Rolo elemez: NSL ELITE Negyeddöntők beharangozó

  • 2018/03/08

2,5 hónap után visszatér az NSL ELITE. Az alapszakasz legjobb 8 csapata 4 nyert mérkőzésig tartó párharcok keretein belül mérkőzik meg a 2017/2018-as szezon bajnoki címéért.

Giants-KPS (1.) – Na Gyere! (8.)

Az alapszakaszt domináló Giants-KPS a 2. szezonjában a rájátszást elcsípő Na Gyere! csapatával csap össze.

A Giants-KPS meggyőző teljesítménnyel nyerte az alapszakaszt. Imponáló 26-4-es mérlegével kis híján beállította a MoneyBall rekordját. Külön érdekesség a csapat tagjait illetően, hogy 1 évvel ezelőtt a bajnokság hasonló szakaszában éppen egymás ellen küzdöttek a továbbjutásért.

A Na Gyere! a tavalyi szezonban is sokáig a rájátszásért küzdött, azonban az alapszakasz második felében visszaesett a teljesítményük, és a végén a kiesés elől kellett menekülniük. Az idei szezonban sokkal kiegyensúlyozottabb játékot hoztak, és végül 50%-os mérleggel zárták az alapszakaszt.

A párharc esélyese a Giants-KPS. Az alapszakaszban lejátszott mérkőzéseiket is az 1. helyen kiemelt gárda nyerte. Legjobb játékára lesz szüksége a „kihívónak”, ha tovább szeretne jutni. A Facebook-on kiírt szavazáson a szurkolók is a Giants-KPS győzelmét várják.

#Roló százalékos tippje : 80-20

 

Black Label (4.) – B1 (5.)

A rájátszás első fordulójának igazi slágermérkőzésén csap össze egymással a Black Label és a B1. A 2 csapat az előző szezonban az elődöntőben mérkőzött meg, idén azonban egymás „testén” keresztül vezet az út a legjobb 4-be.

A Black Label a tavalyi szezon 2. helye után idén is jó úton haladt, azonban az utolsó játéknapon hozott negatív mérleg, és a többi eredmény alakulása következtében „csupán” a 4. helyen végzett.

A B1 nagyon hullámzó alapszakaszt tudhat maga mögött. Lehengerlő teljesítmények mellett akadt jó pár olyan meccs, amin szinte rájuk sem lehetett ismerni.

A tavalyi elődöntőben a Black Label 4-2-es összesítéssel jutott a döntőbe. Az idei alapszakaszban lejátszott 2 mérkőzésüket egyaránt az Öcsi Sörpingpong istálló üdvöskéi nyerték. A rájátszás azonban mindig más kávéház! A szurkolók nagy többsége a B1 továbbjutását várja. Ebben a párharcban nagyon éles küzdelmet várok, és nagyon apró momentumokon múlhat a továbbjutás.

#Roló százalékos tippje : 50-50

 

Bromance (3.) – IMAP (6.)

Az előző szezonban az NSL-ben meghatározó szerepet játszó 2 csapat idén már az ELITE rájátszásában néz farkas szemet egymással. A 2 újonc berobbant az ELITE-be, és egyikük már első szezonjában a legjobb 4 között zárhat.

A Bromance nagyon imponáló játékkal kezdte a szezont, a 2. játéknapot követően vezették is a tabellát. Az alapszakasz második felében egy kisebb „hullámvölgy” következett, de az utolsó fordulókban a korábban látott forma visszatért, és legjobb újoncként a 3. helyen zártak. A januárban megrendezett Eb-n legjobb magyar csapatként az előkelő 7. helyen végeztek.

Az IMAP, riválisához hasonlóan, szintén álomrajtot vett, és sokáig a dobogón foglalt helyet. A 3. játéknapon azonban valami „elcsúszott”, és egy komolyabb visszaesés volt tapasztalható. Az alapszakasz végéhez közeledve azonban ismét magukra találtak, rangadókat is hoztak.

Kiélezett párharcra számítok ebben a párosításban is. Az NSL-ben már számos nagy mérkőzést, többek között tornadöntőket játszottak egymással, azonban az ELITE más kávéház! Az alapszakaszban az egymás elleni mérlegük 1-1. Az ELITE oldalán kiírt szavazáson a szurkolók Bromance győzelmet várnak.

#Roló százalékos tippje : 50-50

 

MoneyBall (2.) – Villámlovagok (7.)

A 2-szeres címvédő idén a 2 évvel ezelőtti NSL bajnokával csap össze a play-off 1. körében.

A MoneyBall kicsit „rozsdásan” kezdte az idei kiírást; meglepő vereségek is becsúsztak az első pár fordulóban. Az idő előrehaladtával a csapat összecsiszolódott, a teljesítmény ezzel arányosan javult. Az eredmények kedvező alakulásának is köszönhetően végül a 2. helyen végeztek.

A Villámlovagok ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. Az idei teljesítményük hullámzóbb volt, de végül egy remek hajrának köszönhetően odaértek a TOP 8-ba.

A párharc esélyese a MoneyBall. Az idei alapszakaszban mindkét mérkőzést ők nyerték. A Facebook szavazáson is őket favorizálják. A Villámlovagok azonban nem feltett kezekkel állnak az asztal mögé, és egy jó játékkal megnehezíthetik a bajnok dolgát.

#Roló százalékos tippje : 70-30

 

Találkozzunk 2018.03.09-én a TF Étteremben, ahol a jó hangulat és az izgalmas párharcok garantáltak!

No Replies to "#Rolo elemez: NSL ELITE Negyeddöntők beharangozó"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .