#Roló elemez – Következik a Finálé!

  • 2016/03/17

Mi történt az elődöntőkben? Mi kellett ahhoz, hogy az ÚgyisKifújnám 1-3-ról megfordítsa a KPS elleni párharcot? Mi a MoneyBall titka, ami miatt zsinórban negyedszer játszhatnak döntőt? Mit várhatunk a szombat estétől? Pár nap és eldől, hogy ki emelheti magasba a trófeát! #Roló elemez!

roloelemez

A döntőben az alapszakasz 5. helyezettje, az ÚgyisKifújnám és a 3. MoneyBall csap össze. Ha a playoff elején azt mondják neked, hogy ez lesz a párosítás a fináléban, akkor mi lett volna a reakciód?

A MoneyBall döntőbe jutása erősen benne volt a pakliban. A negyeddöntők előtt egyértelműen az alsó ág számított erősebbnek, ám a tavalyi szezon döntőse végig magabiztos játékot mutatva masírozott a fináléig. A felső ágról előzetesen nem az ÚgyisKifújnám csapatát vártam a döntőbe, azonban a rájátszásban mutatott játékuk alapján teljesen megérdemelten játszhatnak a szombati fináléban.

Az ÚgyisKifújnám bravúros fordítás után ejtette ki az alapszakasz győztes KPS-t. Mi volt a siker kulcsa?

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a KPS simán behúzza a párharcot. Ekkor azonban az ÚgyisKifújnám csapata váratlant húzott, és a playoff rutinnal nem igazán rendelkező Farki (Farkas Balázs) váltotta Szabó Fruzsit. És az ő játékára nem annyira tudtak felkészülni, és ez látszott is a meccseken. Óriásit küzdöttek a srácok, és végül a BME-s alakulat remek taktikai döntésének is köszönhetően kiharcolta a döntős szereplést.

A MoneyBall a vártnál talán simábban lépett túl nagy riválisán, a gyenge napot kifogó Giants-en. Persze ez akár borítékolható is volt, ha kiemeljük azt a fantasztikust tényt, hogy a hazai sörpingpong 4. szezonjában a Moneyball negyedszer jutott döntőbe.

A MoneyBall egész szezonban mutatott játéka alapján teljesen megérdemelten jutott a döntőbe. A Giants visszavágott a D-Faktornak a tavalyi elődöntőbéli vereségért, azonban az MB túl nagy falatnak bizonyult számukra. A MoneyBall nagyon céltudatosan halad a célja felé, ami nem is lehetne más, mint a gyűjteményéből még hiányzó ELITE bajnoki cím.

Összességében talán kijelenthetjük, hogy a 1926805_818568991582715_9128915245694416963_n
MoneyBall valamivel esélyesebb a bajnoki címre. Ezt alátámasztja az a szavazás is, amiben a sörpingpong szerető közönséget kérdeztük, náluk is az MB a befutó. Ne felejtsük el azonban, hogy az ÚgyisKifújnám egy nagy skalpot már gyűjtött és a döntő mégiscsak más, mint bármelyik korábbi forduló. Mit vársz a párharctól?

Szinte minden mutató a MoneyBall mellett szól. Ők számítanak a döntő esélyeseinek. Az Úgyiskifújnám idei rájátszásban mutatott teljesítményével azonban már többször meglepetést okozott. Az elődöntőben “küzdeni tudásból” is jelesre vizsgáztak, és már az idei alapszakaszban is megmutatták a MoneyBall-nak, hogy bizony hosszabbításos meccsen is képesek jó teljesítményt nyújtani. És ha már egyszer ki tudták ejteni az 1. kiemeltet, miért ne sikerülhetne legyőzni a tavalyi szezon ezüstérmesét?! Szoros párharcra számítok.

Mennyire befolyásolhatja a párharcot az, hogy mindkét csapat 3 játékossal áll fel?

A tét óriási lesz szombaton. Úgy gondolom, mindkét csapat esetében kijelenthetjük, hogy nyugodtabban állhat az asztal mögé annak tudatában, ha valaki gyengébb napot fog ki, van lehetőség a cserére, és a változtatás új lendületet adhat a csapat szekerének.

Arra nem kérünk, hogy tippeld meg, hogy ki nyeri a párharcot, csak azt tippeld meg, hogy hány meccset láthatunk szombaton?

Véleményem szerint 6 meccs után bajnokot avathatunk.

Szombat este 19.00-tól minden kiderül! Találkozunk a Dock8A-n!

12512465_812599965512951_1666086336755721992_n

No Replies to "#Roló elemez - Következik a Finálé!"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .