#Rolo elemez: ELITE VI. játéknap

  • 2018/12/21

December 7-én a 6. játéknappal a végéhez érkezett az ELITE 2018-2019-es alapszakasza. Az ELITE 2,5 év után tért vissza egy közkedvelt helyszínre, a Martos Csocsó Klubba. Az egész szezon során már megszokott izgalmak ezúttal sem maradtak el. Minden egyes ledobott pohárnak óriási jelentősége volt, hiszen öldöklő csata zajlott mind a rájátszásért mind a bennmaradásért. Ezen az este sem maradtunk természetesen rangadók nélkül. Összecsapott egymással a B1 és az Amíg BEERom. A sok hibával tarkított összecsapáson a B1 diadalmaskodott, véget vetve ezzel az újonc 10 győzelemből álló szériájának. A felsőházi helyezések szempontjából volt érdekes a Giants és az IMAP mérkőzése. A párharcot precíz végjátékának köszönhetően az IMAP nyerte.

Nem akármilyen végjátékot hozott a 6. játéknap, és bizony ezúttal sem maradtunk drámai pillanatok nélkül.

Az alapszakasz győztese az Amíg BEERom. Az újonc csapat egy visszafogottabb kezdést követően alaposan belehúzott, és utolsó 20 mérkőzéséből 18-at megnyert. Nem mehetünk el amellett sem, hogy az Amíg BEERom az első olyan csapat az ELITE történetében, amelyik újonc szezonjában megnyerte az alapszakaszt. A 30. fordulót követően ezüstérmes pozícióba lépett előre a B1 csapata. A trió nagyot küzdött, és 4-1-es mérlegének köszönhetőn 3 pozíciót javított az előző estéhez képest. A dobogó 3. fokán a Giants végzett. A mezőnybe 1 év szünet után visszatérő Óriások 3-2-es mutatóval zárták az utolsó játéknapot, és csupán pohárkülönbségük miatt szorulnak riválisuk mögé. 4. helyen végzett az IMAP. A tavalyi alapszakasz 6. helyezettje 2-3-as mérlegének ellenére megőrizte előkelő 4. pozícióját. Az 5. pozícióban a Villámlovagok végeztek. A BME-es alakulat 4-1-es mutatójának köszönhetően 2 helyezést is javított az előző estéhez képest. Óriási tülekedés következik ezt követően a tabellán, ugyanis 4 csapat is hasonló mérleggel zárta az alapszakaszt, és csak a pohárkülönbség döntött.  A 6. helyen fejezte be első ELITE-es szereplését a LeVerEgyBlant. Az újonc 2-3-as mérleggel hozta le az estét, de ennek ellenére megőrizte helyét a tabellán. A 7. helyre lépett előre a Caps On Cups Off. A tavalyi szezonban az utolsó pillanatban csúsztak le a TOP 8-ról, de az idén jól hajráztak, és tavasszal első rájátszásukra készülhetnek. A rájátszás mezőnyének „utolsó” résztvevője a Black Label. Az Öcsi Sörpingpong istálló csapata nagyot küzdött, és ki-ki mérkőzéseket jó arányban hozták le, így sorozatban 3. alkalommal kvalifikálták magukat a playoff-ba.

A rájátszásról egy hajszálnyival maradt le a Na Gyere! csapata. A tavalyi szezon 8. helyezettje az idei szezon egyik nagyon pozitív meglepetését szolgáltatta, és végig stabilan őrizte TOP 8-as helyezését. Az utolsó este azonban valami megtört a triónál, és teljesen elfogytak. Győzelem nélkül zárták az estét, és végül pohárkülönbségük miatt kicsúsztak a legjobb 8-ból. 50 %-os mutatóval zárta a szezont a Bromance. A tavalyi szezon ezüstérmese nem tudta megismételni az előző évi teljesítményét, és ezúttal be kellett érniük a 10. hellyel. A következő 3 csapat egyaránt 14-16-os mérleggel fejezte be az alapszakaszt. A 11. helyen végeztek az Alsókutyák, akiknek sokáig esélyük volt a rájátszásra, ám végül csak pohárkülönbségüknek köszönhetően harcolták ki a bennmaradást. És ennél a pontnál következett a már fentebb beharangozott dráma. 30 fordulót követően ugyanis a GERI és a GSWHR mérlege mindenben megegyezett! Ilyen esetben pedig az egymás elleni eredmény rangsorol, amelyik összevetésből a GERI jött ki győztesen, mivel mindkét egymás elleni mérkőzésüket ők nyerték. A GERI tehát az előző szezonhoz hasonlóan a 12. helyen végzett, és jövőre is az ELITE-ben indulhat.

A GSWHR első szezonjában tisztességgel helyt állt, és az utolsó este előtt még a rájátszásra is volt esélyük, azonban az eredmények alakulásának következtében búcsúzni kényszerülnek az ELITE-től. Az ELITE-ben az 5. szezonját teljesítő JASZ pozitív mutatójú estével búcsúzott a ligától. A Fröccsös Döme sorsa matematikailag ezen az estén dőlt el. 4 vereséget követően a Gingers elleni győzelemmel zárta le az idei ELITE-es szezonját. A mezőnyt a Gingers zárja. A lányduó ezt az estét sem zárta győzelem nélkül, ám a sorsuk már korábban megpecsételődött.

A játéknap legértékesebb játékosának járó MVP címet az estét 4-1-es mérleggel záró Amíg BEERom játékosa, Bogdán Erik kapta. Erik lett az ELITE történetének második olyan játékosa, aki egymást követő estéken elnyerte ezt az elismerést; rajta kívül ez korábban Juhász Árpádnak sikerült még a KPS színeiben. Erik egy újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen ő lett az első olyan játékos, aki egy alapszakasz alatt három alkalommal is elhódította az MVP címet. 

A legfontosabb kérdésekre választ kaptunk. Lássuk, hogy is néz ki a rájátszás első körének párosítása:

Amíg BEERom (1) – Black Label (8)

Villámlovagok (5) – IMAP (4)

Giants (3) – LeVerEgyBlant (6)

Caps On Cups Off (7) – B1 (2)

Tavasszal érkezik a folytatás, ahol már minden párharc 4 győztes mérkőzésig tart!

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE VI. játéknap"