#Rolo elemez: ELITE V. játéknap

  • 2018/12/07

November 23-án az 5. játéknap összecsapásaival folytatódott az ELITE 2018/2019-es alapszakasza. A mérkőzések helyszíne ezúttal a „régi motorosnak” számító TF Étterem volt. Ez az este sem nélkülözte a végletekig kiélezett mérkőzéseket, és természetesen nem maradtunk rangadók nélkül sem. Mindenképpen kiemelendő a B1 és a Giants összecsapása. A két rivális összecsapását az Óriások nyerték, és ezzel nagy lépést tettek a dobogó felé. A B1 megmérkőzött a Black Label csapatával is. Az elmúlt évek egyik klasszikusa ezúttal a B1 győzelmét hozta.

Az 5. játéknapot követően a tabellát az újonc Amíg BEERom vezeti. Az este folyamán az előrehozott mérkőzésekkel együtt 9 mérkőzés várt a trióra. Nagy volt a kihívás, de a srácok kiválóan helyt álltak, és végig koncentrált játékuknak köszönhetően 9 győzelemmel fejezték be az estét. A többi eredmény is kedvezően alakult számukra, így az utolsó este előtt világossá vált, hogy az idei alapszakaszt az Amíg BEERom csapata nyerte. A dobogó második fokára a Giants lépett fel. Az Óriások a szezon során második alkalommal zártak hibátlan estét, és nagy lépést tettek a 2. helyért folytatott küzdelemben. A 3. helyre lépett előre a Na Gyere! csapata. A tavalyi alapszakasz 8. helyezettje ismét remek estét zárt, és 4-1-es mérlegének köszönhetően harcban van a dobogós helyekért. A dobogóról éppen csak leszorul az IMAP. Az előző szezonban negyeddöntős csapat 3-2-es mutatóval zárta az estét, és továbbra is a dobogós helyekért küzd. Az 5. helyről a B1 csapata várhatja a folytatást. Az előző kiírás bronzérmesei 3-2-es mérleggel zártak, és mindösszesen 1 győzelemre állnak a 2. helytől. A 6. helyen a LeVerEgyBlant áll a 25. fordulót követően. Az újonc gárda 3-2-es mutatójának köszönhetően továbbra is őrzi a rájátszást érő helyét. Az újoncot a Villámlovagok követik. A BME-es alakulat negatív mutatója (2-3) ellenére is őrzi TOP 8-as helyezését. A rájátszás mezőnyének tagja még a Caps On Cups Off. Az estét 2-3-as mérleggel zárta a trió, de ennek ellenére is javítottak 1 pozíciót a legutóbbi játéknaphoz képest.

A 9. helyről a Bromance csapata várhatja a 6. játéknapot. Az előző szezon ezüstérmesei pozitív mutatóval (3-2) fejezték be az estét, és apró lépésekkel haladnak a rájátszás irányába. A 10. helyre ugrott előre a GSWHR. Az újonc remek estét produkált és 4-1-es mérlegének köszönhetően a kieső zónából egészen a TOP 8 kapujáig lépett előre. A 11. helyre csúszott vissza a Black Label csapata. Az Öcsi Sörpingpong istálló üdvöskéi csupán 1 győzelmet szereztek a 4 vereség mellett, és ugyan karnyújtásnyira vannak a rájátszástól, de érdemes hátrafelé is tekinteniük. A középmezőny tagja még az Alsókutyák. A mezőny másik BME-es alakulata sem zárta túl fényesen az estét, és bizony csak jobb pohárkülönbségének köszönhetően áll a vonal felett.

A kieső zónába csúszott vissza a GERI. Az NSL 2 évvel ezelőtti bajnoka 2-3-as mutatót produkált, és rosszabb pohárkülönbsége miatt szorul riválisa mögé. A szakadék szélén táncol a JASZ és a Fröccsös Döme. Óriási hajrára és egy nagy adag szerencsére lesz szüksége a 2 csapatnak, ha meg szeretne menekülni a kieséstől. A mezőnyt a Gingers csapata zárja. Az újonc lányduó az 5. este sem maradt győzelem nélkül, de az eredmények alakulása függvényében matematikailag is búcsúzott az ELITE-től.

A játéknap legértékesebb játékosának járó MVP címet a hibátlan estét záró Amíg BEERom játékosa, Bogdán Erik kapta. Erik lett az ELITE történetének harmadik olyan játékosa (Bundschuh Balázs és Juhász Árpád után), aki egy alapszakasz során 2 alkalommal is kiérdemelte az MVP címet.

Rengeteg még a nyitott kérdés a mindent eldöntő este előtt. Óriási harc várható mind a rájátszásért, mind a bennmaradásért!

A mérkőzések a Martos Csocsó Klubban kerülnek megrendezésre.

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE V. játéknap"