#Rolo elemez: ELITE Negyeddöntők

  • 2019/02/21

A téli szünetet követően visszatér az ELITE. Az alapszakasz 8 legjobb csapata egyenes kieséses rendszerben, 4 nyert mérkőzésig tartó párharcokban néznek szembe egymással, és küzdenek meg a 2018/2019-es szezon bajnoki címéért.

Amíg BEERom (1.) – Black Label (8.)

Az alapszakasz első helyén végző újonc, Amíg BEERom a rájátszást nagy hajrával elcsípő Black Label csapatával csap össze.

Az Amíg BEERom egy gyengébb kezdést követően megtalálta a ritmust, és magabiztos játékkal, számos egyéni és csapatrekordot megdöntve, egészen az 1. helyig menetelt.

A Black Label igen hullámzó teljesítménnyel, de sorozatban 4. alkalommal jutott a rájátszásba. 2017-ben egészen a Döntőig meneteltek, azonban tavaly a B1 ellen a bajnokság hasonló szakaszában alul maradtak.

Az egyik leginkább várt negyeddöntős párharcban nem lehet igazi esélyest kikiáltani. A 2 csapat nagyon jól ismeri egymást, és számtalan közösen kiharcolt siker is összeköti a srácokat. Nem is kell olyan sokáig visszamennünk az időben, ugyanis a tavalyi NSL szezonban alapszakasz 1. helyet megkaparintó GYAKALabel csapatában Csáki Viktor nagy szerepet játszott a menetelésben, és feljutáshoz segítette a Roló-Krisz párost. Ugyanebben a kiírásban Palmer és Erik 2 tornagyőzelmet hozott össze, és a végsőkig versenyben voltak a TOP 3-ért.

Mindkét csapat részt vett az év első ELITE-es tornáján, ahonnan az Amíg BEERom bronzéremmel, míg a kissé felforgatott összeállítással felálló Black Label ezüstéremmel távozott. Nagyon apró tényezők dönthetnek ebben a párharcban, ahol is a rutin és a fiatalos lendület csap össze.

#Roló tippje: Amíg BEERom: 50 % Black Label: 50 %

IMAP (4.) – Villámlovagok (5.)

Az alapszakasz 4. és 5. helyezettje egymás ellen száll harcba a legjobb 4-be jutásért.

Az IMAP második ELITE-es szezonjában is gond nélkül bejutott a rájátszásba.

A Villámlovagok csapata egy visszafogottabb kezdést követően alaposan beleerősített, és különösebb gond nélkül biztosította play-off helyezését. Az előző 2 szezonban egyaránt a negyeddöntő jelentette a végállomást számukra.

Érdekes és szoros küzdelem várható a 2 gárda találkozóján. Az alapszakasz során lejátszott mérkőzéseik is erre utalnak, hiszen az egyiket az IMAP, míg a másikat a Lovagok nyerték. A párharc győztese mindenképpen legjobb ELITE-es szereplését mutathatja fel.

#Roló tippje: IMAP: 50 % Villámlovagok: 50 %

B1 (2.) – Caps On Cups Off (7.)

A háromszoros ELITE bronzérmes B1 a rájátszásban idén először szereplő Caps On Cups Off csapatával néz szembe.

A B1 alapszakaszára nehéz megtalálni a megfelelő jelzőt. A meggyőző játékkal lehozott esték mellett számos olyan meccsük volt, ahol egyszerűen nem tudtak ráérezni a játék ritmusára, és ennek köszönhetően becsúszott pár „arcpirító” vereség is. Az utolsó játéknapra alaposan összerakták a játékukat, és végül a 2. helyen zártak.

A Caps On Cups Off tavaly az utolsó pillanatig harcban volt a rájátszásért, de végül is nem sikerült újonc szezonjukban elcsípni a legjobb 8-at. Idén nagyon meggyőzően kezdték az alapszakaszt, ám a szezon második felében visszaesett a játékuk, és a végén figyelniük kellett, hogy nehogy ismét lemaradjanak a folytatásról.

A párharc egyértelmű esélyese a B1, annak ellenére, hogy az alapszakaszban lejátszott mindkét mérkőzésüket a Caps On Cups Off nyerte. A B1 behúzta az elmúlt heti Warm Up tornát, és szeretnének végre kilépni a 3. hely árnyékából. A Caps On Cups Off-nak legjobb formájára lesz szüksége, ha ki akarja ejteni riválisát.

#Roló tippje: B1: 60 % Caps On Cups Off: 40 %

Giants (3.) – LeVerEgyBlant (6.)

Az 1 szezon szünetet követően visszatérő Óriások a remek alapszakaszt maga mögött tudó újonccal mérkőznek meg a továbbjutásért.

A Giants idén 2 alkalommal is hibátlan estét hozott, ám becsúsztak olyan negatív mérlegű játéknapok is, amikre nehéz magyarázatot találni. A rájátszásba jutásuk egy pillanatig sem forgott veszélyben, és végül csak pohárkülönbségük miatt szorultak a B1 mögé.

A LeVerEgyBlant első szezonjában remekül helyt állt, és már a rájátszás is összejött nekik. A duó minden este 50 % közeli mérleggel zárt, ami a végelszámolásban kifizetődött.

A párharc favoritja a Giants. Az alapszakaszban lejátszott mérkőzéseiket is az Óriások nyerték, és a korábbi play-offokban szerzett rutin is őket segíti. A LeVerEgyBlant azonban nem fog feltartott kezekkel asztal mögé állni, és mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében.

#Roló tippje: Giants: 60 % LeVerEgyBlant: 40 %

Pénteken az AfriCaféban minden kérdésre választ kapunk!

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE Negyeddöntők"