#Rolo elemez: ELITE III. játéknap

  • 2018/11/08

Október 26-án a 3. játéknappal féltávjához érkezett az ELITE alapszakasz.

A 11-15. forduló mérkőzései nem okoztak csalódást. Számtalan kiélezett párharc mellett ezúttal sem maradtunk rangadók nélkül. A Caps On Cups Off és a Giants egy igazán fordulatos mérkőzést játszott, és az Óriások ellenfelük hibáit kihasználva fontos győzelmet zsebeltek be. A listavezető B1 és IMAP szintén megmérkőzött egymással az este folyamán. A tabella 1. helyezettje koncentrált végjátékának is köszönhetően behúzta a győzelmet.

15 fordulót követően a B1 megőrizte vezető helyét. A tavalyi szezon bronzérmes alakulata kiegyensúlyozott játékának köszönhetően áll a mezőny élén. A 2. helyről a Caps On Cups Off várja a szezon második felét. Az előző szezonban a rájátszásról egy hajszálnyival lemaradó trió az idén remek eredményekkel rukkolt elő, és jó úton halad a legjobb 8 felé. A dobogó 3. fokán a Giants áll. Az Óriások kitartóan üldözik riválisaikat. A dobogóról csupán pohárkülönbsége miatt szorul le az IMAP csapata. Az előző szezonban a negyeddöntőben búcsúzó alakulat mozgalmas estéjét 4-3-as mérleggel zárta. Az 5. helyre ugrott előre az Amíg BEERom. Az újonc csapat hibátlan mutatóval abszolválta a 3. játéknapot, és nagy lépést tett a rájátszás felé. A 6. helyről a szintén újonc LeVerEgyBlant várja a folytatást. A rájátszást érő 7. helyet a Na Gyere! foglalja el. A tavalyi alapszakaszt a 8. helyen záró gárda először zárt negatív mutatóval egy játéknapot, de továbbra is őrzi helyét a legjobbak a között. A TOP 8 mezőnyét az Alsókutyák csapata zárja. Az újonc BME-es alakulat 50 %-os mutatót tud felmutatni 14 mérkőzést követően, és a Black Label elleni összecsapásukat a 4. játéknapon pótolják.

A középmezőnyt a Bromance vezeti. A tavalyi szezon ezüstérmese 7-8-as mérleggel tudta le az alapszakasz első felét. A 10. helyen áll a GERI. Az NSL 2 évvel ezelőtti bajnoka a 2. játéknap gyengébb teljesítményét követően visszatalált a helyes ösvényre, és harcban van a rájátszásért. A 11. helyet a GSWHR foglalja el. Az újonc szintén közel áll a playoff-hoz, de azért érdemes hátra felé is tekinteniük. A középmezőnyt a Black Label zárja. Az Öcsi Sörpingpong istálló üdvöskéi 6-6-os mutatóval állnak, ám még pótolniuk kell 3 mérkőzésüket, és ezáltal mozgalmas estére kell készülniük a 4. játéknapon.

A kieső zónában szerepel továbbra is a Villámlovagok. A BME-es alakulat továbbra is adós a pozitív mérleggel. A Lovagokat a Fröccsös Döme követi. A szekszárdi csapat ismételten 2-3-as mutatóval zárt. A 15. helyen tanyázik a JASZ. Az ELITE „Robin Hood”-jai az első este 50 %-os teljesítményét követően a 3. játéknap során 5 vereség mellett mindössze 2 győzelmet tudtak aratni. A tabella utolsó helyét a Gingers foglalja el. Az újonc lányduónak alaposan bele kell húznia az alapszakasz második felében, amennyiben szeretnének bennmaradni.

A játéknap legértékesebb játékosának járó MVP díjat a hibátlan estét produkáló Amíg BEERom játékosa, Bogdán Erik kapta. Erik az ELITE történetének első újonc játékosa, aki hazavihette az MVP címet.

Az alapszakasz első felét követően még semmi sem dőlt el. Nagyon szoros a mezőny, és óriási küzdelem várható mind a rájátszásért mind a bennmaradásért.

Pénteken a 4. játéknappal hivatalosan is kezdetét veszi az idei alapszakasz második fele.

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE III. játéknap"