#Rolo elemez: ELITE II. játéknap

  • 2018/10/25

Október 12-én folytatódott az ELITE alapszakasza. A 6-10. forduló mérkőzéseinek ezúttal is az AfriCafé szolgált helyszínül.

Ismételten izgalmas estét tudhatunk magunk mögött. Végletekig kiélezett mérkőzések mellett számos rangadót is játszottak a játéknap folyamán. Mindenképpen kiemelendő a mezőnybe 1 évszünet elteltével visszatérő Giants és B1 összecsapása. A bajnoki címért küzdő alakulatok összecsapása az Óriások sikerét hozta. Az este során került megrendezésre a B1 és a Black Label csatája is. Az elmúlt években ez a 2 gárda számtalan emlékezetes ütközetet vívott az alapszakaszban és a rájátszásban egyaránt. A mostani meccset magabiztos játékkal a B1 hozta.

 

A 2. játéknapot követően változott a listavezető kiléte. 5-1-es mérlegének is köszönhetően a B1 átvette a vezetést. A 2. helyre lépett előre a Caps On Cups Off. Az előző szezonban a trió egy hajszálnyival maradt le a rájátszásról, de az idei kiírásban stabilan hozzák a pozitív estéket, és magabiztosan haladnak a rájátszás felé. A dobogó 3. fokára kapaszkodott fel a Giants. Az Óriások az 1. este negatív mutatóját követően egy kiváló

5-1-es sorozatot produkáltak, és tapadnak az élmezőnyre. A pódiumról csupán pohárkülönbsége miatt marad le a Na Gyere! . Az előző alapszakasz 8. helyezettje 3-2-vel zárta a játéknapot, és továbbra is fix tagja a legjobb 8-nak. Az 5. helyen az 50%-os mutatóval rendelkező Black Label áll, akik sűrű estéjüket 4-4-es mérleggel tudták le. A 6. pozícióba csúszott vissza az IMAP csapata, akik a 2. játéknapot kihagyták. Az 1. játéknapot kihagyó LeVerEgyBlant 5-3-as mutatóval mutatkozott be az ELITE-ben, és a 7. helyről várja a folytatást. A legjobb 8 mezőnyét az Alsókutyák zárják. Az újonc csapat 3-2-es mérleggel tudta le a 2. estét.

A TOP 8-ból éppen kiszorul a Bromance. A tavalyi szezon ezüstérmese 4-2-es mutatóval rukkolt elő, és a kieső zónából a középmezőny elejére ugrott. A 10. helyen szerénykedik a GERI csapata. Az 1. játéknap kiemelkedő teljesítménye után a második felvonás nagyon rosszul sikerült az NSL 2017-es bajnokának, ugyanis győzelem nélkül maradtak. A középmezőny tagjai még a Fröccsös Döme és a GSWHR, akik egyaránt 2-3-as mérleggel végeztek.

A JASZ is bemutatkozott a 2018-2019-es szezonban. A 4-4-es mutató a 13. helyre elegendő. A 14. helyről várja a folytatást az Amíg BEERom csapata. Az újonc alakulat nem tudja egyelőre a felkészülés során mutatott teljesítményét élesben hozni. Nagy meglepetésre a Villámlovagok is a kieső zónában állnak. Az előző szezonok során rendszerint a rájátszásig jutó duó játéka hullámzó, aminek betudható a két negatív mérleggel lehozott este is. A tabella utolsó helyét foglalja el a Gingers. Az újonc lánycsapat 2 este alatt letudta az első 15 mérkőzését, ám csupán 1 győzelmet tudtak aratni a 14 vereség mellett. A helyzetük nagyon nehéz, de egy remek második félszezonnal még megmenekülhetnek.

 

A bepótolt mérkőzéseknek köszönhetően fény derült az első 2 este legértékesebb játékosának kilétére is.

Az 1. játéknap MVP-je a végül 4-1-es mérleggel záró B1 játékosa, Juhász Árpád lett.

A 2. játéknap legértékesebb játékosa címet a hibátlan estét záró Giants játékosa, Takáts Imre érdemelte ki.

 

Már csak pár napot kell aludni, és következik a 3. játéknap!

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE II. játéknap"