#Rolo elemez: ELITE 2018/2019 IV. játéknap

  • 2018/11/23

November 9-én a 4. játéknappal megkezdődött a 2018-2019-es ELITE alapszakasz második fele.

A 16-20. forduló mérkőzései rengeteg izgalmat tartogattak. Számtalan alsó és felsőházi rangadó került megrendezésre. A játéknap máris egy rangadóval indult, amelyen az újonc Amíg BEERom és az 1 éves szünet után visszatérő Giants csapott össze. A mérkőzést sok hiba is tarkította, és végül az újonc gárda örülhetett.

A 4. játéknapot követően új listavezetőt köszönthetünk. Az IMAP csapata 4-1-es mutatójának köszönhetően a tabella élére ugrott. A dobogó második fokára az Amíg BEERom lépett fel. Az újonc gárda szintén 4-1-es mutatóval zárta és csupán egyetlen pohárral szorul rivális mögé. Sorozatban megnyert 9 mérkőzés után a Na Gyere! tudta megállítani a trió menetelését, akik a gyengébb kezdést követően az utolsó 11 meccsükből 10-et győzelemmel zártak. Bronzérmes pozícióból a B1 várja a folytatást. Az eddigi listavezető bizony hullámvölgybe került. A játéknapot óriási meglepetésre 1-4-es mérleggel zárták, ami a csapat fennállásának leggyengébb szereplése. És ha még kicsit visszatekintünk, az utolsó 7 meccséből csupán egyet tudott megnyerni a trió. A jó kezdést követően senki sem hitte volna, hogy ilyen drasztikusan visszaesik a csapat teljesítménye. Természetesen nincs óriási baj, hiszen még mindig lőtávolon belül vannak. A csapat három játékosa az ELITE legjobbjai közé tartoznak, azonban össze kell szedniük magukat, és csapatként át kell vészelniük ezt a nehéz időszakot, mert hát folytatódik tovább a küzdelem.

A dobogóról csupán rosszabb pohárkülönbsége miatt szorul le a Na Gyere! csapata. Az idei szezon egyik legnagyobb pozitív meglepetését szolgáltatja a trió, akik 4-1-es mutatójuknak köszönhetően tapadnak a közvetlen élmezőnyre. Az 5. helyen a Giants csapata áll. Az Óriások a szezon során harmadik alkalommal zártak negatív mérleggel, de továbbra is őrzik a rájátszást érő pozíciójukat. A 6. helyre ugrottok előre a Villámlovagok. A BME-es alakulat 5 győzelem mellett csupán 1 alkalommal szenvedett vereséget, és a gyengébb kezdést követően ők is bejelentkeztek a rájátszást érő helyekért. A 7. helyet a Black Label foglalja el. Az Öcsi Sörpingpong istálló üdvöskéi nehéz este mögött vannak, de az 5-3-as mérlegnek köszönhetően előre léptek. A TOP 8 mezőnyének tagja a LeVerEgyBlant. Az újonc csapat negatív mutatóval (2-3) hozta le az estét, de ennek ellenére is őrzi a play-off helyét.

Kicsúszott a legjobb 8 mezőnyéből a Caps On Cups Off. A játéknapot a 2. helyről indító trió 1 győzelem mellett 4 vereséget szenvedett el, és egyik pillanatról a másikra a középmezőnyben találta magát. A 10. helyen állnak az Alsókutyák. A BME-es trió 20 mérkőzést követően 50 %-os mérleggel áll. 11. helyen szerénykedik a tavalyi szezon ezüstérmese, a Bromance. A középmezőny tagja még a GERI csapata. Az NSL 2 évvel ezelőtti bajnoka negatív mutatóval (2-3) tudta le az estét, és csak jobb pohárkülönbsége miatt áll a vonal fellett.

A kieső zónában tanyázik a GSWHR. Az újonc trió 2-3-as mutatóval zárta az estét, és nagy harcban van a bennmaradásért. A Fröccsös Döme nem tudott kilépni a veszélyzónából a 20. forduló után sem. A szekszárdi gárdát a JASZ követi. Az ELITE oszlopos tagjai nehéz helyzetben vannak, de 1 jobb estével közelebb jöhetnek riválisaikhoz. A mezőnyt a Gingers zárja. A lánypáros a B1 ellen megszerezte második győzelmét, de egyre messzebb kerülnek a bennmaradástól.

A játéknap legértékesebb játékosának járó MVP címet a 4-1-es mérleggel záró Black Label játékosa, Csáki Viktor kapta.

Az ELITE történetének legizgalmasabb szezonjából már csak 2 játéknap van hátra, és öldöklő küzdelem várható minden egyes győzelemért!

A pénteki folytatásra a TF Étteremben kerül sor!

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE 2018/2019 IV. játéknap"