#Rolo elemez: ELITE 19/20 ötödik játéknap

  • 2019/11/30

November 22-én az 5. játéknap összecsapásaival folytatódott az ELITE 2019/2020-as alapszakasza. A mérkőzések ezúttal is az Aznapban kerültek megrendezésre. Ez az este sem nélkülözte a végletekig kiélezett mérkőzéseket, és természetesen nem maradtunk rangadók nélkül sem. A játéknap előtt listavezető Dínom-Dánom és a 4. helyezett Bromance mérkőzése igazi csemege volt. Az 1 hosszabbításos rangadó az újonc győzelemét hozta.

Az 5. játéknapot követően a B1 visszavezette a vezetést. A tavalyi szezon ezüstérmese hibátlan estét hozott le, és közel került az alapszakasz győzelemhez. A 2. helyre lépett előre az Amíg BEERom. A címvédő kifejezetten jól átvészelte a 3-szoros alapszakasz játéknap és Finálé MVP Bogdán Erik hiányát, ugyanis 4-1-es mérleggel sikerült abszolválni a játéknapot. A dobogó 3. fokára „csúszott vissza” a Dínom-Dánom. Az újonc trió első alkalommal zárt negatív mérleggel (2-3), azonban továbbra is őrzik TOP 3-as helyezésüket.

Továbbra is őrzi 4. helyezését a Bromance. A 2 évvel ezelőtti szezon döntőse egy újabb pozitív mutatójú (3-2) estét tudhat maga mögött, és szorosan követi a dobogósokat. 5. helyről várja a folytatást a STEEL CITY. Az újonc remekül teljesített, a B1 elleni vereség mellett 4 győzelmet zsebelt be, és nagyon jó úton haladnak a rájátszás felé. A 6. helyre ugrott előre a Giants. Az Óriások nagy hajrába kezdtek, és az első felvonást 5-3-as mérleggel tudták le. A 7. helyre csúszott hátra a LeVerEgyBlant. A tavalyi szezon bronzérmesei 2-3-as mutatóval zártak, és bizony az utolsó este sem dőlhetnek hátra, ha idén is szeretnének a playoff-ba jutni. A tabella 8. pozícióját az Alsókutyák foglalják el. A BME-es alakulat 4-1-es mérleggel abszolválta az 5. játéknapot, és ha tartják jó formájukat, elcsíphetik a rájátszást.

A középmezőnyt a Na gyere! vezeti. A trió ugyan negatív mutatóval (2-3) hozta le az estét, de még minden esélyük megvan a rájátszás elcsípésére. A 10. helyen a COCO áll. Az újonc trió negatív mérleggel (2-3) zárt. Ennek ellenére egy jó teljesítménnyel még a playoff sem lehet elérhetetlen számukra, azonban fél szemmel a hátulról érkező riválisokra is figyelniük kell. A 11. helyen a GERI található. Az érdi alakulat ezúttal sem tudott pozitív mutatójú estét lehozni, és ugyan még becsobbanhatnak a rájátszásba, de mindenképpen javulnia kell a teljesítményüknek, ha nem szeretnének kiesni. A középmezőnyt a Caps On Cups Off zárja. A tavalyi rájátszás oszlopos tagja csupán 1 győzelmet tudott felmutatni 4 vereség miatt. A forgatókönyv náluk is hasonló, mint az előttük állók esetében; látótávolságon belül van a rájátszás, de nem fér bele több gyengébb produkció, mert bizony egyik pillanatról a másikra a kiesőzónában találhatják magukat.

A kieső zónában szerénykedik továbbra is a Villámlovagok és a Black Label. A Lovagok negatív mérleggel (2-3) zárták a játéknapot, és a hátralévő 6 meccsükön kell kiharcolniuk a bennmaradást. A Label ezúttal pozitív mutatóval (3-2) zárt, de a tavalyi szezonban már egyszer bemutatott nagy hajrára lesz szükségük, ha nem szeretnének búcsúzni az ELITE-től. A KLT a 15. helyen tanyázik az utolsó játéknap előtt. A hátrányuk nem behozhatatlan, azonban a hátralévő mérkőzéseiket mind hozniuk kellene az életben maradáshoz, de a sorsuk nem csak a saját kezükben van. A tabellát az IMAP zárja. Az 5. estét győzelem nélkül hozták le, és a hátralévő fordulók eredményétől függetlenül búcsúznak az ELITE-től.

A 4. játéknap MVP-je, a pótolt mérkőzéseket követően, a 4-1-es mérleggel záró Amíg BEERom játékosa, Bogdán Krisztián lett. Krisztián lett az ELITE történetének negyedik olyan játékosa (Bogdán Erik, Bundschuh Balázs és Juhász Árpád után), aki egy alapszakasz során 2 alkalommal is kiérdemelte az MVP címet. Nem mellesleg az ifjabbik Bogdán testvér az ELITE történetének 3. olyan játékosa (Juhász Árpád és Bogdán Erik után), aki egymást követő 2 játéknapon (back2back) elhódította az MVP címet.

Az 5. játéknap legértékesebb játékosa címet a hibátlan estét záró B1 játékosa, Bundschuh Balázs érdemelte ki.

Rengeteg még a nyitott kérdés a mindent eldöntő utolsó este előtt. Óriási harc várható mind a rájátszásért, mind a bennmaradásért!

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE 19/20 ötödik játéknap"