#Rolo elemez: ELITE 19/20 hatodik játéknap

  • 2019/12/23

December 6-án a 6. játéknappal a végéhez érkezett az ELITE 2019-2020-as alapszakasza. Az egész szezon során már megszokott izgalmak ezúttal sem maradtak el. Minden egyes ledobott pohárnak óriási jelentősége volt, hiszen öldöklő csata zajlott mind a rájátszásért mind a bennmaradásért. Ezúttal sem maradtunk rangadók nélkül. Összecsapott egymással a listavezető B1 és a 3. helyezett Dínom-Dánom. A párharc az éllovas győzelmét hozta, aki ezzel visszavágott a 3. játéknapon elszenvedett vereségért. Nem mehetünk el szó nélkül a 30. fordulóban megrendezett Dínom-DánomGiants meccs mellett sem. Az Óriások legyőzték újonc riválisukat, és végül a tabellán is megelőzték őket.

Az idei ELITE alapszakaszt a B1 nyerte. A tavalyi szezon ezüstérmesei a 6. estét is hibátlanul hozták le, és 24-6-os mérleggel, teljesen megérdemelten zártak a táblázat első helyén. Megőrizte 2. pozícióját az Amíg BEERom. A címvédő 4-1-es mutatóval zárta az alapszakaszt, és készülhet a rájátszásra. Az éllovas duó mögött óriási harc alakult ki a dobogó 3. fokáért. Az alapszakasz 3. helyét végül, nagy csatában a Bromance csípte el. A 2 évvel ezelőtti szezon döntőse 3-2-es mérleggel tudta le a játéknapot, és a tavalyi gyengébb szereplést követően visszatért a TOP 3-ba.

A dobogóról csupán 1 ponttal csúszott le a Giants. Az Óriásokra az utolsó játéknapon 7 mérkőzés várt a pótlásokkal együtt. Az estét 4-3-as mérleggel abszolválták, és az elmúlt szezonokhoz hasonlóan idén sem csúsztak ki a TOP 4-ből. Az 5. helyen fejezte be első ELITE-es alapszakaszát a Dínom-Dánom. Az újonc trió a remek rajtot követően sorozatban második alkalommal zárt negatív mutatóval (2-3), és lecsúszott a dobogóról. A 6. helyre a LeVerEgyBlant ért oda. A tavalyi szezon bronzérmes duója 2-3-as mérleggel zárta az alapszakaszt, de ennek ellenére is javítani tudtak 1 helyezést az 5. játéknaphoz képest. A táblázat 7. helyén az Alsókutyák végeztek. A BME-es alakulat pozitív mérleggel (3-2) záródott estéjének is köszönhetően bejutott a playoff-ba. A rájátszás mezőnyét a STEEL CITY zárja. Az újonc duó legrosszabb estéjét az alapszakasz utolsó játéknapján hozta le. 1 győzelem mellett 4 vereséget húztak be, és ez 3 pozícióba került a végelszámolásnál.

A playoff-ról éppen csak lemaradt a COCO. Az újonc trió nagyot hajrázott az utolsó játéknapon, de a 4-1-es teljesítmény is kevésnek bizonyult az álmok eléréséhez. A 10. helyet a Na gyere! zsebelte be. A trió végig harcban volt a TOP 8-ért, de a 2-3-as mutatóval zárt este nem volt elegendő, így sorozatban második alkalommal maradnak le a tavaszi folytatásról. A középmezőnyben végzett a GERI. Az érdi duó „szakított” a hagyományokkal, és az előző szezonokhoz 12. helyezései után idén 11. helyen zárták az alapszakaszt. Az utolsó bennmaradó, 12. helyet a Black Label csípte el. Az Öcsi Sörpingpong istálló üdvöskéi a tőlük jól megszokott remek utolsó estés produkciójuknak köszönhetően kiharcolták a bennmaradást.

A kieső zóna tetején 2 olyan csapat áll, akiket a szezon előtt sokan a rájátszásba vártak. A 13. helyen a Villámlovagok zártak. A tavalyi szezon bronzérmes duója utolsó ELITE-es estéjét negatív mérleggel (2-3) abszolválta, és 4 szezon után búcsúzni kényszerül. Nem sikerült a bravúr a KLT csapatának. Az újonc remek győzelmekkel és pozitív mutatóval (3-2) zárta az alapszakaszt, de végül ez is kevésnek bizonyult. Szintén a kiesés sorsára jutott a Caps On Cups Off. A triónak reális esélye volt a bennmaradás kiharcolására, de a győzelem nélküli este megpecsételte a sorsukat. A mezőnyt az IMAP zárja. Az előző 2 szezonban a negyeddöntőig jutó gárda tisztességgel lejátszotta utolsó meccseit is, és nem búcsúzott győzelem nélkül.

A 6. játéknap legértékesebb játékosa címet a hibátlan estét záró B1 játékosa, Bundschuh Balázs érdemelte ki. Balázs ezzel a teljesítményével az ELITE történetének 4. olyan játékosa (Juhász Árpád, Bogdán Erik és Bogdán Krisztián után), aki egymást követő 2 játéknapon (back2back) elhódította az MVP címet. A B1 oszlopos tagja nem mellesleg az első olyan játékos, aki 2 különböző alapszakasz során is képes volt 2-szer elhódítani az MVP címet.

A legfontosabb kérdésekre választ kaptunk. Lássuk, hogy is néz ki a rájátszás első körének párosítása:

B1 (1) – STEEL CITY (8)

Dínom-Dánom (5) – Giants (4)

Bromance (3) – LeVerEgyBlant (6)

Alsókutyák (7) – Amíg BEERom (2)

Tavasszal érkezik a folytatás, ahol már minden párharc 4 győztes mérkőzésig tart! 

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE 19/20 hatodik játéknap"