#Rolo elemez: ELITE 19/20 harmadik játéknap

  • 2019/11/05

Október 25-én féltávjához érkezett az ELITE alapszakasza.

A 3. játéknap mérkőzései ezúttal sem okoztak csalódást. Nagy feltámadások és kisebb leolvadások is tarkították az estét. 2 hosszabbítást hozott a Villámlovagok és az IMAP csatája. Az összecsapást a tavalyi szezon bronzérmese nyerte. A ranglista első B1 és az újonc évében remeklő, a ranglistán 2. helyezett Dínom-Dánom is megmérkőzött egymással. Az este rangadója 1 hosszabbítást, és az újonc győzelmét hozta.

Remekül teljesített a LeVer.

15 fordulót követően nagyon szoros az élmezőny, ugyanis csupán 1 pont választja el a TOP 3 csapatot. A tabellát továbbra is a B1 vezeti. A tavalyi szezon ezüstérmes gárdája az idei alapszakaszban először produkált negatív mérleget (2-3). A 2. helyen a Dínom-Dánom áll. Az újonc trió számos rangadóval tarkított estéjét 3-2-es mutatóval hozta le. A dobogó alsó fokára a LeVerEgyBlant ugrott előre. Az előző kiírás bronzérmesei ELITE pályafutásuk első hibátlan estéjét produkálták, és szorosan tapadnak a vezető kettősre.

Belehúzott a címvédő.

4. helyét őrzi a Bromance. A 2 évvel ezelőtti szezon ezüstérmese sorozatban 3. estéjét is 3-2-es mérleggel tudta le. A kieső zónából egészen az 5. helyig lépett előre az Amíg BEERom. A címvédő a „szokásosnak mondható” rozsdás kezdést követően felébredt Csipkerózsika álmából, és hibátlan teljesítménnyel rukkolt elő. Egy helyezést javítva, a 6. helyről várja a folytatást a Giants. Az Óriások stabilan hozták a 3-2-es mutatójú estét ezúttal is. A 7. helyre csúszott vissza a GERI csapata. Az NSL 3 évvel ezelőtti bajnoka a hibátlan 2. játéknapot követően csupán 1 győzelmet tudott összehozni 4 vereség mellett. Az érdi gárdának kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesz szüksége, ha a rájátszásba szeretnének jutni. A TOP 8 tagja továbbra is a STEEL CITY. Az újonc ezúttal negatív mérlegű (2-3) estét hozott, de az 1. játéknap óta a felsőház tagja.

A legjobb 8-ból éppen csak kicsúszik a COCO. Az újonc ugyan pozitív mutatóval (3-2) tudta le a játéknapot, de a hátulról előre törő riválisok jobb teljesítményének köszönhetően csúsztak hátrébb. A középmezőny tagjai a 3-2-es mérleget produkáló Na gyere!, valamint a 2-3-as estét záró Black Label csapata. A 12. helyen szerénykedik a tavalyi rájátszás mezőnyének biztos tagja, a Caps On Cups Off. A trió 2-3-as mutatóval abszolvált estéjének ellenére kilépett a kieső zónából.

Bajban a Lovagok.

A 3. játéknap nem a BME-es csapatokról szólt, ugyanis a 2 gárda összesen 2 győzelmet tudott összehozni az este folyamán. A gyenge teljesítménynek köszönhetően az Alsókutyák és a Villámlovagok is a veszélyzónába csúsztak. A 15. helyen a Kakas és Labda Tortúra áll a 15. fordulót követően. Az újonc nem zárta győzelem nélkül a játéknapot, ám hátrányuk kezd egyre nagyobb lenni a többiekhez képest. A tabella utolsó helyén tanyázik az IMAP. Az előző 2 szezonban egyaránt a negyeddöntőig jutó csapat megszerezte első győzelmeit az idei kiírásban.

Az 3. játéknap legértékesebb játékosa címet a hibátlan estét záró Amíg BEERom játékosa, Bogdán Krisztián érdemelte ki. Az MVP címmel a Bogdán fivérek újabb mérföldkőhöz érkeztek. Ők lettek az ELITE történetének második olyan testvérpárja (Benkovics Márk és Benkovics Máté után), amelynek mindkét tagja legalább egyszer el tudta hódítani a játéknap legjobbjának járó elismerést.

Pénteken a 4. játéknappal hivatalosan is kezdetét veszi az idei alapszakasz második fele.

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE 19/20 harmadik játéknap"