#Rolo elemez: ELITE 19/20 első játéknap

  • 2019/10/07

Szeptember 27-én kezdetét vette az ELITE történetének 6. szezonja. Az alapszakasz mérkőzései az előző évekhez hasonlóan 6 játéknap alkalmával kerülnek lebonyolításra.

A 2019/2020-as idény 1. játéknapján megrendezett mérkőzéseknek a beerpongos közegben már korábbról is ismert, a tavalyi szezon Fináléjának helyszíne, az Aznap adott otthont.

A játéknap számos érdekességet tartogatott, és természetesen ezúttal sem maradtunk meglepetések nélkül. Összecsapott egymással az előző szezon 2 döntőse, az Amíg BEERom és a B1. Az előző kiírás ezüstérmese ellenfele hibáit kihasználva, magabiztos játékkal nyerte a rangadót. Izgalmas csatát hozott a Villámlovagok és a Caps On Cups Off összecsapása. A 4 hosszabbítással tarkított csatát a tavalyi kiírás bronzérmesének sikerével zárult.

A tabella élén a hibátlan mérleggel álló B1.

Az 1. játéknapot követően a B1 vezeti a tabellát. Az előző kiírás 2. helyezettje kihívóhoz méltóan, rangadóit magabiztos játékkal abszolválva hibátlan estét hozott le. A 2. helyen a Na gyere! áll. A tavalyi szezon végén a rájátszásról az utolsó pillanatban lemaradó trió nagy lendülettel vágott neki az új alapszakasznak, és 4 győzelem mellett csupán a B1 ellen szenvedtek vereséget. A dobogó 3. fokát a Dínom-Dánom foglalja el. Az újonc trió remek rajtot vett, és 4-1-es mutatójával jelezte riválisai számára, hogy bizony komolyan kell velük számolni a szezon folyamán.

4. helyről várja a második napot a Villámlovagok.

Éppen csak lecsúszik a TOP 3-ról a Villámlovagok csapata. Az előző szezon bronzérmesei 3-2-es mutatóval zárták az első felvonást, és szorosan tapadnak az élmezőnyre. Az 5. helyről a Bromance várja a folytatást. A 2 évvel ezelőtti bajnokság döntősei szintén pozitív mérleggel (3-2) hozták le a játéknapot. A 6. helyen a STEEL CITY áll. Az újonc duó 3-2-es mutatóval abszolválta első ELITE-es estéjét. A felsőház tagja még a Black Label. A rutinos duó egy gyengébb kezdést követően 3 győzelemmel zsinórban zárta, így végül pozitív mérleggel fejezték be az aktuális játéknapot. A rájátszást érő 8. helyet a Giants foglalja el. Az Óriások 3-2-vel hozták le az 1. játéknapot, és szorosan követik riválisaikat.

Beragadt a rajtnál a címvédő.

A középmezőnyt az egyaránt negatív mutatójú  (2-3) Caps On Cups Off és az újonc COCO nyitja. Utánuk következik az előző szezon másik bronzérmese, a LeVerEgyBlant. Az középmezőnyt nem kis meglepetésre a bajnoki cím védője, az Amíg BEERom zárja. A trió játéka igencsak döcögött, és a tavalyi szezonhoz hasonlóan negatív mérlegű (2-3) estével nyitotta az alapszakaszt.

Kieső zónában a GERI.

A kieső zóna a GERI-vel kezdődik. Az NSL 2017-es bajnoka nem tudta megismételni a tavalyi remek szezon kezdetét, de hátrányuk minimális a középmezőnyhöz képest. A Kakas és Labda Tortúra szintén a veszélyzónából várja a folytatást. A mezőny 4. újonca győzelmekkel kezdett, azonban a végén 3 vereséget is bezsebelt, így végül a mezőny hátsó felében végzett. A tabellát az egyaránt győzelem nélkül záró Alsókutyák és IMAP zárja.

Az 1. játéknap legértékesebb játékosa címet a hibátlan estét záró B1 játékosa, Juhász Árpád érdemelte ki.

Pénteken tovább folytatódik a küzdelem!

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE 19/20 első játéknap"