#Rolo elemez: ELITE 1. játéknap

  • 2018/10/06

Szeptember 28-án elrajtolt az ELITE történetének 5. szezonja. Az alapszakasz mérkőzései az előző évekhez hasonlóan 6 játéknap alkalmával kerülnek lebonyolításra.

A 2018/2019-es idény 1. játéknapján megrendezett mérkőzéseknek a beerpongos közegben már korábbról is ismert helyszín, az AfriCafé adott otthont. 

A játéknap számos érdekességet tartogatott, és természetesen most sem maradtunk meglepetések nélkül. Az este egyik fontos összecsapása a Black Label és az IMAP mérkőzése volt. Egy igen kiélezett mérkőzésen az IMAP behúzta a győzelmet. Kiemelt figyelem övezte a Na Gyere! és a Caps On Cups Off meccsét is. Tavaly ez a 2 csapat végig szoros csatát vívott a rájátszásért, de a végén egy hajszállal a Na Gyere! megelőzte riválisát. A pénteki párharcot magabiztos játékkal hozták.

 

Az 1. játéknapot követően nincsen hibátlan csapat a mezőnyben. A JASZ és a LeVerEgyBlant nem vett rész az 1.este küzdelmeiben, így ők a mérkőzéseiket a következő 2 este folyamán pótolják.

A tabella 1. helyét a GERI csapata foglalja el. Az NSL 2017-es bajnoka remek rajtott vett, ugyanis 5 győzelem mellett csupán 1 vereséget szenvedett el. A 2. helyről várja a folytatást az IMAP csapata. Az előző szezonban a negyeddöntőig jutó gárda a 2. játéknapon nem tud asztal mögé állni, így azon mérkőzései közül jó párat le is tudtak már pénteken. A 8 összecsapást 5-3-as mérleggel hozták le. A dobogó 3. fokán a Na Gyere! áll. Az előző alapszakasz 8. helyezettje 4-2-es mutatóval zárta az estét. A pódiumról éppen csak leszorul a B1 csapata, akik 4 mérkőzésükből hármat nyertek meg. Az 5. helyet a Caps On Cups Off foglalja el, akik a B1-hez hasonlóan 3-1-es mérleggel zártak. Pozitív mérleggel zárta az estét a Fröccsös Döme. A 3-2-es mutató a 6. helyet éri a szekszárdi gárdának. A 7. helyen a Black Label áll. Az Öcsi Sörpingpong istálló üdvöskéi 2-2-vel kezdték el az idei szezont. A még rájátszást érő 8. helyen az Alsókutyák tartózkodnak. Az újonc csapat 2-3-as mutatóval mutatkozott be az ELITE-ben.

 

A legjobb 8 mezőnyéből éppen kiszorul az Amíg BEERom. A trió 2 hosszabbításos párharcot is elbukott, de a 2-3-as mérleg nem rossz kezdésnek. A 9. helyen a Giants tanyázik. Az Óriások biztosan nem ilyen szezonkezdetről álmodtak. Az estét 2 győzelemmel indították, majd becsúszott zsinórban 3 vereség, és a csapat történetében második alkalommal végeztek negatív mutatóval. A középmezőny tagjai még a Villámlovagok és a GSWHR. Érdemes megemlíteni a GSWHR esetében, hogy ugyan az estét negatív mérleggel zárták, de a B1 ellen aratott győzelmükre büszkék lehetnek.

A kieső zónában nagy meglepetésre a tavaly szezon ezüstérmese, a Bromance csapata áll, akik 4 mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni. A Gingers rajtja egyáltalán nem sikerült jól, ugyanis az előrehozott meccseket is nézve mindössze 1 győzelmet tudtak aratni 7 vereség mellett. 

A JASZ és LeVerEgyBlant bemutatkozására a következő játéknapon kerül sor.

A sok kieső mérkőzés miatt, rendhagyó módon, a következő este derül fény az 1. játéknap legértékesebb játékosának személyére.

Jövő pénteken a 6-10. fordulóval folytatódik az ELITE!

No Replies to "#Rolo elemez: ELITE 1. játéknap"