#Rolo elemez: Az elődöntők után

  • 2019/03/21

Március 8-án az elődöntőkhöz érkezett az ELITE idei szezonja. Az AfriCaféban megrendezett párharcok az előzetes elvárásokkal ellentétben nem hozták a várva-várt izgalmakat, drámai fordulatokat.

Amíg BEERom – Villámlovagok 4-1 (4-0, 0-1, 1-0, 1-0, 2-0)

Ha csak szimplán az eredményt nézzük, egy nagyon egyoldalú párharcra gondolhatunk. A valóságban azonban egyáltalán nem volt sétagalopp az Amíg BEERom számára az este. Az alapszakasz győztese magabiztos játékkal hozta az 1. meccset. A helyzet a 2. felvonás során sem változott, azonban az újonc nagyon megtorpant a végjátékban, míg a Lovagok szépen lassan ledolgozták hátrányukat, és kiegyenlítették az állást. A párharc végkimenetele szempontjából döntő jelentőséggel bírt a következő 2 meccs. A 3. összecsapáson érződött a tét a mindkét csapat játékán, ám végül az Amíg BEERom húzta be a meccset. A 4. körben aztán a Villámlovagok egy fokozattal feljebb kapcsoltak, de az újonc állta a sarat. A csapatok rendesen „diktálták a kottát”, és egy magas színvonalú mérkőzés végén ismét az Amíg BEERom tudott először kiszállni, és a visszaszálló ezúttal is sikertelen volt. Az 5. felvonásban aztán az alapszakasz 1. helyezettje végleg felőrölte ellenfelét, a Lovagok nagyon sok hibával játszottak, és szinte tálcán nyújtották a győzelmet. Az Amíg BEERom élt a kínálkozó lehetőséggel, és az első adandó alkalommal lezárta a párharcot.

Az alapszakasz győztese az előző körhöz hasonlóan ismét igazi csapatként lépett fel, és első szezonjában, a Bromance-hez hasonlóan, harcba szállhat a bajnoki címért. A Villámlovagok kiléptek a „negyeddöntős csapdából” és harmadik szezonjuk végén a dobogó 3. fokára állhatnak fel.

LeVerEgyBlant – B1 1-4 (0-3, 3-0, 0-2, 0-4, 0-2)

Az újonc, ígéretéhez híven, nem feltartott kezekkel állt az asztal mögé. A B1 játékosai azonban tudták, hogy végig koncentrálniuk kell, ha Döntőbe akarnak jutni. Az 1. mérkőzésen a B1 alaposan bekezdett, és az újonc nem igazán tudta felvenni a ritmust, és máris hátrányba került. Az alapszakasz 6. helyezettje ezt követően nagyon precíz játékkal kiegyenlítette a párharc állását. A B1 ezt követően magához vette a kezdeményezést, és el is hozta a 3. meccset. Az este előrehaladtával a rutinos trió fokozatosan felőrölte ellenfele ellenállását. A LeVerEgyBlant nem találta a játékát, és kénytelen volt folyamatosan hátrányban játszani. Az 5. mérkőzésen az újonc mindent megtett annak érdekében, hogy versenyben maradjon, azonban a B1 nem engedte levegőhöz jutni riválisát, és az első adandó alkalommal lezárta a párharcot.

A B1 három bronzérmet követően, negyedik szezonjában eljutott a Döntőbe, és már csak 1 lépés választja el a bajnoki címtől. A LeVerEgyBlant első szezonjában bejutott a rájátszásba, drámai csatában legyőzte a Giants csapatát, azonban az elődöntőben a B1 túl nagy falat volt a számukra. Az újonc gárda azonban így is büszke lehet teljesítményére, hiszen első szezonjukban egy nagyon szépen csillogó bronzéremmel gazdagodnak.

Már csak 1 párharc van hátra az ELITE 2018-2019-es szezonjából. Létrejött az a párosítás, amit sokan vártak a rájátszás kezdetén. A március 23-án megrendezésre kerülő Fináléban az alapszakasz első, újonc Amíg BEERom és alapszakasz második helyezett B1 csap össze a bajnoki címért!

No Replies to "#Rolo elemez: Az elődöntők után"