#Rolo elemez: A negyeddöntők után

  • 2019/03/04

Múlt pénteken kezdetét vette az ELITE rájátszása. Az AfriCaféban megrendezett párharcok nagyon sok izgalmat, nem várt fordulatokat hoztak, és egy nagyon drámai végjátéknak is szemtanúi lehettünk.

Amíg BEERomBlack Label 4-1 (0-2, 2-0(hu), 2-0, 2-0, 1-0)

A 2 csapat ütközete az előzetesen várt nagy küzdelmet hozta. A Black Label magabiztosan kezdett, és Csáki Viktor vezetésével el is hozta az 1. mérkőzést. Az újoncon érződött a play-off rutin hiánya, és a kihívó kihasználta a bizonytalan kezdést. A folytatásban is a Black Label diktálta a tempót, ám a végjátékban nagyon megakadtak, és az Amíg BEERom szépen visszajött a partyba, és hosszabbításban hozta a meccset. A 3. felvonás is az addig megszokott forgatókönyv szerint zajlott, és a végjátékban az alapszakasz 1. helyezettje ismét felülkerekedett. Az újonc szépen lassan kezdte átvenni az irányítást, és zsinórban megnyert 3. meccsel már 3-1-re vezetett összesítésben. Az 5. mérkőzésen a Black Label mindent megtett annak érdekekében, hogy ne érjen véget a csata. Az Amíg BEERom azonban nagyon koncentrált játékkal lépett elő, és az első adandó alkalommal lezárta a párharcot.

Az alapszakasz győztese igazi csapatmunkával megszerezte története első rájátszás győzelmét, és már biztosan éremmel zárja első szezonját. A Black Label számára, a tavalyi idényhez hasonlóan, idén is a negyeddöntő jelentette a végállomást.

IMAP – Villámlovagok 1-4 (0-2(3hu), 4-0, 0-3, 0-3(hu), 0-6)

A párharc a várakozásoknak megfelelően egy végtelenül izgalmas mérkőzéssel kezdődött, amit 3 hosszabbítás után végül a Villámlovagok húzták be. A folytatásban az IMAP gyorsan egalizált. A 3. felvonásban a Lovagok ismét előnyre tettek szert. A döntő faktor a 4. mérkőzés volt, ahol kemény csata alakult ki a végjátékban, és az NSL 3 évvel ezelőtti bajnoka a ráadásban ledarálta ellenfelét. Az 5. mérkőzésen fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám az IMAP 6 pohárnál nagyon megakadt, míg a Villámlovagok stílusosan egy triplával fejezték be a párharcot.

Az IMAP második szezonjában is rájátszásba jutott, azonban az első sikerük még várat magára. A Villámlovagok az előző 2 szezonban a negyeddöntőben rendre alul maradtak, ám most éltek az adandó alkalommal, és ellenfelük hibáit kihasználva első alkalommal bejutottak a legjobb 4-be.

Giants – LeVerEgyBlant 3-4 (0-2, 0-2, 2-0, 1-0, 1-0(hu), 0-3,   0-5)

Az este előtt kevesen gondolták, hogy ez a párharc hozza a legnagyobb izgalmakat. A LeVerEgyBlant nem feltett kezekkel állt asztal mögé, és nem kis meglepetésre elhozta az első 2 meccset. A Giants nagy bajban volt, de nem adták fel, és egyre javuló játékkal előbb szépítettek, majd ki is egyenlítettek. Az 5. felvonásban az újonc 4-1-es állásnál kiszállt, és azt gondolták, „easy win” lesz. Azonban az Óriások megmutatták, hogy miért is tartoznak a legjobbak közé, és Takáts Imre vezetésével mind a 4 poharat leszedték. Az ELITE rájátszásának történetében ők az elsők, akik 4 poharas visszaszállót tudtak produkálni. A hosszabbítást is a maguk javára fordították, és az este folyamán első alkalommal átvették a vezetést. A „momentum” egyértelműen a Giants-nél volt, de aztán következett a 6. meccs. A LeVerEgyBlant szezonbeli legjobb játékát bemutatva, egy szinte tökéletes partyval (mindösszesen 2 dobást rontottak!) kiegyenlítette a párharcot. Nem mehetünk el szó nélkül Juhász Domonkos teljesítménye mellett, aki egy ilyen kiélezett szituációban újonc évében hibátlan meccset produkált! A kihívó új erőre kapott, és a mindent eldöntő 7. mérkőzésen nagyon céltudatos játékkal, az ellenfél hibáit kíméletlenül kihasználva győzedelmeskedett.

A Giants 1 év szünet után tért vissza az ELITE-be, de történetük során első alkalommal nem jutottak az elődöntőbe.

Az újonc LeVerEgyBlant első ELITE-es szezonjában óriási skalpot gyűjtött be, és már biztosan éremmel zárják az idényt.

B1 – Caps On Cups Off 4-1 (0-2, 4-0, 1-0, 3-0(hu), 6-0)

A Caps On Cups Off nagyon elszántan kezdte a párharcot, és precíz játékkal el is hozták az első meccset. A kérdés az volt, hogy vajon képesek lesznek-e tartani egész este a magas színvonalat. A 2. felvonásban a B1 is megmutatta, hogy bizony a kihívónak irtó nehéz dolga lesz, ha tovább akar jutni. Az alapszakasz 2. helyezettje a 3. összecsapást is megnyerte. A 4. mérkőzésen a B1 folytatta dominanciáját, de a Caps On mozgosította minden maradék energiáját, és hosszabbításra mentette a játékot, ahol azonban a B1 erődemonstrációt tartott, és csak 1 győzelemre került a továbbjutástól. Az alapszakasz 7. helyezettje egyre több hibával játszott, és a B1 dűlőre is vitte a történetet.

A Caps On Cups Off második szezonjában be tudta verekedni magát a rájátszásba, ahol tisztességgel helyt is állt, de a B1 túl nagy falatnak bizonyult.

A B1 nagyon profin lehozta a rájátszás első körét, és az előző szezonokhoz hasonlóan ismét bejutott a legjobb 4 közé.

Túl vagyunk a rájátszás első fordulóján, és már csak 4 csapat van harcban a bajnoki elsőségért. Jövő pénteken következnek az elődöntők, ahol fény derül arra, hogy melyik 2 csapat csaphat össze a Fináléban!

No Replies to "#Rolo elemez: A negyeddöntők után"