NSL ELITE – A 3. játéknap összefoglalója

  • 2015/11/10

11218799_759868064119475_4080764951004131431_n

Félidejéhez érkezett az NSL ELITE, a Közgardenbe ellátogató szurkolók ismét remek mérkőzéseket láthattak.
A játéknap rangadóját a Giants és a Moneyball játszotta. A tavalyi szezon dobogósainak összecsapásán elmaradtak a várva-várt izgalmak, ugyanis a Giants magabiztos játékkal 4-0 arányban behúzta a mérkőzést. A 12. fordulóban sor került az ÖCSI Sörpingpong házi rangadójára, ahol az újonc Black Label és a szezon elején jól teljesítő Keresztelők csapott össze. Az összecsapást meggyőző teljesítménnyel a Black Label húzta be.

A 3. játéknap végére helycsere történt a tabella élén. Az addigi éllovas, Moneyball ”csupán” 3-2-es mutatóval zárta az estét, és kénytelen volt átadni a vezető helyet a Giants csapatának. Az ”Óriások” hibátlan mérleggel (5-0) abszolválták a játéknapot, és az előző szezonhoz hasonlóan az élről várják a szezon második felét. A 3. helyre az újonc Black Label lépett előre, akik szintén kiemelkedő teljesítménnyel rukkoltak elő, ugyanis 5 győzelem mellett mindössze 1 vereséget szenvedtek.

A 15. fordulót követően a 4. helyen a Dicsőség és Kondi áll. Őket követi a 3-1-es mutatóval záró KPS, akik az előző játéknap gyengébb szereplését követően újra megmutatták, hogy számolni kell velük a rájátszásért folytatott küzdelemben. A 6. helyet az Úgyiskifújnám foglalja el, és csak rosszabb pohárkülönbségének köszönhetően szorult a KPS mögé. Az előző játéknap után még a 3. helyen álló Make it Rain győzelem nélkül zárt, és egészen a 7. helyig csúszott vissza. A még play-off szereplést érő 8. helyet a címvédő D-Faktor foglalja el, akiknek a szereplése továbbra is nagyon hektikus, ugyanis a nagy rangadókat szinte kivétel nélkül hozzák, azonban a ”kötelező győzelmek” sokszor nem jönnek.

A 9. helyen a másik újonc, Blood and Honor áll, akik 3-2-vel zártak, és gyengébb pohárkülönbségük miatt szorulnak a címvédő mögé. Őket követik a Keresztelők, akik a Make it Rain-hez hasonlóan szintén 4 vereséggel zártak, és az előző játéknaphoz képest 6 pozíciót rontva már csak a középmezőnyben szerepelnek. A 11. helyről várja a folytatást a Véntapacs, akik 3-1-es mutatójukkal stabilizálták helyüket a középmezőnyben, és még a rájátszás is elérhető közelségben van. A még bennmaradást érő 12. helyre a színtérre visszatérő Jackpot csapata lépett előre.
A kieső zónába sodródott a játéknapot 5 vereséggel záró Sikító Kecskék. Említésre méltó a Thor teljesítménye, akik az idei szezon során először pozitív mutatóval (3-2) zártak, és elkezdték a felzárkózást. A táblázatot a játéknapot technikai okok miatt kihagyó JASZ, és a formájukat továbbra sem találó ZugloStyle zárja.

A forduló legértékesebb játékosának járó MVP díjat a játéknapot hibátlan mérleggel záró Giants játékosa, Takáts Imre kapta.

mvp1
A bajnokság féltávjához érkezve a rájátszás párosításai a következőképpen alakulnának:

  • Giants (1.) vs D-Faktor (8.)
  • KPS (5.) vs Dicsőség és Kondi (4.)
  • Black Label (3.) vs Úgyiskifújnám (6.)
  • Make it Rain 7.) vs Moneyball 2.)

A javításra már ezen a héten lehetőség nyílik. A 16-20. forduló mérkőzéseinek helyszínéül a Corvintető szolgál.

No Replies to "NSL ELITE – A 3. játéknap összefoglalója"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .