NSL Visszatekintő 5. rész

  • 2014/10/30

NSL visszatekintő sorozatunk első 4 részében megnéztük az első szezont, és az I. Sörpingpong Fesztivált, azonban az NSL tovább is van. Mondjam még?

Az NSL első szezonját és a Kész Team bajnoki címét követően nyári szünet következett. A csapatok már alig várták, hogy újra asztal mögé állhassanak!

Nézzük, mi történt az NSL 2013/2014 első félévében:

A hosszú, sokak számára azonban állandó gyakorlással töltött nyár után szeptember 25-én a Vespa Caféban (képek) indult útjának a szezon! 32 csapat nevezett a tornára és bizony az első idény top csapatai mind ott voltak a mezőnyben. A tornát végül a Giants nyerte, fölényük elsöprő volt, veretlenül, általában nagy gólkülönbséggel hozták a mérkőzéseket. A torna egyik legjobb meccsét is az Óriások játszották, rögtön a csoportkör után a címvédő Kész Team ellen! Második helyen a D-Faktor, harmadikon pedig a Sikító Kecskék csapata végzett.

open
A második torna 26 csapattal startolt Veszprémben (képek) A vidéki versenyeken mindig feltűnnek új csapatok, új tehetségek, ám végül a dobogóra a „régi motorosok” állhattak fel. A tornát a Blood and Kondi csapata nyerte, akik egyenként ugyan nem ismeretlenek a beerpong hazai köreiben, azonban így, ebben a felállásban még nem játszottak együtt! Kezdésnek egy tornagyőzelem… Nem rossz! Második az otthon mindig jól teljesítő, Litér Beer Club, harmadik pedig a Dicsőség és Kondi lett!

A versenysorozat visszatért a fővárosba és ismét a teljes élmezőny részvételével az R33-ban (képek) feszültek egymásnak a csapatok (32 csapat). A tornát a B1 csapata nyerte, akik sokak szerint a végső győzelemre is esélyesek. Remek hangulat és nagyszerű mérkőzések jellemezték a tornát, ahol a Blood and Honor és a D-Faktor állhatott a B1 mellett a dobogóra.
A sorminta folytatódott, vagyis ismét egy vidéki verseny következett! Ezúttal Sopron városa (képek) adott otthont a tornának. A 16 csapat közt számos helyi induló mellet, a ranglista első feléből is részt vettek a csapatok. Ennek megfelelően alakult a verseny, vagyis a dobogóra három élcsapat állhatott fel. A tornát, az idényt remekül kezdő (3 verseny, három érem) D-Faktor nyerte a MoneyBall és a Giants előtt.

iskola
Ezek után következett az eddigi legnagyobb létszámú (40) torna a budapesti Iskolában (képek). 10 csoportban kezdődtek a küzdelmek és úgy tűnt ismét érvényesül a papírforma, a ranglista első részéből mindenkinek sikerült az egyenes kieséses körbe jutnia. Innentől igazán magas színvonalon, futószalagon jöttek a rangadók. A végén a tavalyi alapszakasz győztes MoneyBall fejére került a korona, második a Jack-Pot, harmadik pedig a KPS csapata lett.

Az Iskola után a versenysorozat vissza tért az “alma mater”-éhez, azaz a TF-hez (képek). A Semmelweis Kupa 40 csapat részvételével zajlott. Kisebb nagyobb meglepetések után, két élcsapat, a KPS és a D-Faktor, valamint két jó, ám az idényt lassabban kezdő páros a Thor és a (hazai pályán játszó) Call Me Maybe jutott az elődöntőbe. Az igazi izgalmak a végjátékban elmaradtak, a KPS magabiztosan nyerte a versenyt, megszerezve ezzel az első NSL torna győzelmét! Második a Thor, harmadik a D-Faktor lett!

Egy hét elteltével új helyen, az Alcatraz-ban (képek) feszülhettek újra egymásnak a csapatok. Rangadók sora tarkította a programot, sokan már a csoportkörben komoly riválisokkal kerültek szembe. A végjátékot aztán a Giants bírta a legjobban, akik (többek közt) a MoneyBall és a D-Faktor – a későbbi bronzérmes – legyőzése után a döntőben (az újra régi fényében tündöklő) Dicsőség és Kondi csapatát győzték le 2-0 arányban.

alc

A 2. Vespa Kupa (képek) hozta el az igazi fordulópontot a ranglista elsőségért folytatott versenyben. A MoneyBall ellentmondást nem tűrő játékkal verte végig a komplett mezőnyt, ráadásul a döntőben nem más, mint a D-Faktor volt az ellenfél. Ezzel a győzelemmel ugyan még nem előzték meg a riválisukat, ám az MB azóta sem veszített mérkőzést… A dobogó harmadik fokára a B1 állhatott, akiknek már nagyon kijárt egy újabb helyezés a korábbi pechesnek mondható időszak után.

A következő két verseny, valójában akár egynek is tekinthető. A komoly túljelentkezés és az új helyszínek befogadóképessége miatt, két verseny, két napon, különböző csapatokkal került lebonyolításra. Az első napon az All Inn Kupán (képek) a ranglista top10 csapatából 8 volt jelen, így talán ez a verseny mondható erősebbnek. 24 csapat részvételével zajlott a torna, ahol ismét a MoneyBall végzett az élen, ezzel végrehajtva egy BackToBack-et, amelyre korábban is csak ők voltak képesek! Második helyen a KPS, harmadikon a Dicsőség és Kondi csapata végzett.

Másnap, az Old Man’s-ben (képek) a Jack-Pot a legnagyobb esélyesként (ranglista alapján) asztal mögé állva, számos nagy csata után, felért a csúcsra. A srácok az első NSL torna győzelmüket aratták a Zugló Style-t legyőzve a döntőben. Harmadik helyen a KP1 csapata végzett.

Az őszi szezon kifejezetten hosszúra nyúlt, hiszen a duplafordulós hét után következett a Trapéz (képek) Sörpingpong Kupa, ahol a Giants pohárradobással győzte le a ZuglóStyle csapatát, míg a harmadik helyre a szezonban debütáló Lógaszád csapata ért oda.

A Trapéz után ismét Sopron (képek), majd pedig Veszprém (képek), hogy aztán az I. Sörpingpong Gála előtt egy H13 Sörpingpong Kupa (képek), egy 16 csapatos Western Kupa (képek) valamint az ELTE Éjszakai Sportnapjával visszatérő Szertár kupa (képek) zárja az őszi szezont.

gala01

Az I. Sörpingpong Gála (képek) a Vespában került megrendezésre, ahol a Ranglista legjobb 16 csapata képviselhette magát. Mindenki 5-5 mérkőzést játszhatott az általa választott ellenfelekkel, és mindegy egyes meccsen az ellenfél ranglistapontjaiért folytak a küzdelmek.

No Replies to "NSL Visszatekintő 5. rész"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .