NSL Visszatekintő 2. rész

  • 2014/10/30

2013. február 28. – A „Magyar Sörpingpong Napja” avagy végre kezdetét vette a Nemzeti Sörpingpong Liga.

A Semmelweis Open (képek) hosszas szervezés után, 6 asztalon, 24 csapattal kezdődött meg február 28-án. Már ekkor olyan csapatok álltak az asztal (akkor még nem vonal) mögé, mint a Moneyball, a Giants, a D-Faktor, a Whiskeysek, a Blood and Honor, a Dicsőség és Kondi, vagy a végső győztes, Call Me Maybe csapata.
Hatalmas küzdelmek, óriási revansok, és egy rögtönzött Harlem Shake vezetett el a döntőig, ahol egy hosszú mérkőzésen, egy utolsó poharas revanssal végül a „hazai pályán,” ám de ebben a formációban először játszó Call Me Maybe csapata győzedelmeskedett a Dicsőség és Kondi ellen.

open01

Az NSL ekkor azonban már nem állt le.

Három héten belül következett két kupa is a Vespa Caféban (ekkor még a felső szinten, kissé zsúfoltan, 4-4 asztalon). Az első Vespa kupa (képek) győztese végül a Semmelweis Openen harmadik helyezésig jutó D-Faktort legyőző Thor csapata lett, míg a második Vespa kupán (képek) a Moneyball mutatta meg a oroszlánkörmeit, amit végül a Call Me Maybe csapata bánt.

Ezután következett a Nemzeti Sörpingpong Liga történetének első vidéki fordulója. A helyszín a királynék városa, azaz Veszprém (képek), a győztes pedig a helyi erőkből álló Litér Beer Club (LBC), aki a hármas döntőben a Blood and Honor valamint a Dicsőség és Kondi csapatát múlta felül.

Veszprém után irány Győr (képek), hiszen kezdetét vette a SportPont túra. Itt először gyűlt össze 32 csapat, a döntő pedig (azóta már megszokottnak tűnő) Giants – Moneyball párharcot hozzott. Az első ilyen találkozás alkalmával a jelenlegi NSL címvédő Moneyball diadalmaskodott, így ők többek között ingyen belépőt nyertek az EFOTT-ra is. Néhány nappal később következett a SportPont budapesti állomása. A döntő ismét ugyanaz, azonban a Giants visszavágott a Moneyballnak, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az első NSL tornáján résztvevő, későbbi országos bajnok, Kész Team csapata állhatott, zárva le ezzel az idény első felét.

gyor01

Ezek után folyamatosan sűrűsödtek a tornák, az NSL pedig nem állt le, egészen a júliusi I. Sörpingpong Fesztiválig, azonban a szezon második felére majd következő részünkben emlékezünk vissza.

No Replies to "NSL Visszatekintő 2. rész"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .