NSL Visszatekintő 1. rész

  • 2014/10/30

A Nemzeti Sörpingpong Liga 2013 februárjában indult útjára, és azóta is töretlenül fejlődik. Az NSL rengeteg apró, illetve helyenként nagyobb módosítással jutott el oda, ahol most tart, azonban nem árt visszatekinteni a „sötét időkre” sem, amikor még nem is létezett.

Na de honnan is indult az egész?

Néhány srác egy kollégiumban szinte minden nap játszotta a haverok által Amerikában látott sörös játékot, amikor arra jutottak, hogy kéne csinálni egy koli bajnokságot, és végre eldőlne, hogy ki is a legjobb. A dolog nagy siker lett, csináljunk még egyet. Ez még nagyobb siker lett (9 egyetemről jöttek játékosok), majd jött az ötlet, hogy akkor miért is ne lehetne ezt igazán nagyban csinálni.

Eltelt pár hónap, folyt a tervezgetés, szervezgetés, közben találkoztak másokkal, akiknek ugyanez volt az álmuk, végül pedig 2012 decemberében, immáron Magyar Sörpingpong Egyesület néven eljött a közös bemutatkozás napja.

Először egy zárt rendezvényen indult útjára a labda, amelyet egy héttel később, december 13-án egy még nem is igazán verseny, sokkal inkább szórakozás címén meghirdetett esemény követett a kultikusnak tekinthető Moto-Rom kocsma belső zugaiban.

Nem telt el sok, látták, hogy az embereknek versenyre van szüksége, játszani otthon is tudnak. Hamar el is jött 2012 december 20., a Magyar Sörpingpong Egyesület első versenye, az ElőKarácsonyi Sörpingpong Kupa (képek). 16 csapat, és a végső győztes a véletlenül odatévedt (sokak számára meglepő lesz, sokak számára kevésbé) Giants csapata.

king011

Karácsonyi szünet, után január 24, King of The Pong (képek), a helyszín pedig még mindig a Moto-Rom. Habár a színfalak mögött NSL ekkor már nagyban szerveződött, ez még csak egy kupa volt, ismét 16 csapattal, ismét Giants győzelemmel. Itt több olyan csapatot is maguk mögé utasítottak, akik azóta letették már névjegyüket a hazai beerpong porondon. Igaz a felállások, és helyenként a név is változott, de már itt bontogatta szárnyai a D-Faktor, a Blood and Honor, a Castle vagy a Dicsőség és Kondi is.

Közben a munka folyt tovább, ez még is csak a kezdeti korszak lezárása lett, hiszen a többi már történelem, a többi már NSL.

king02

No Replies to "NSL Visszatekintő 1. rész"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .