NSL ELITE – Vége ért a szezon!

  • 2017/04/12

Véget ért a Nemzeti Sörpingpong Liga ELITE III. szezonja. A finálét az egész szezonban parádésan menetelő MoneyBall 4-0-ra nyerte a Black Label ellen, így első címvédőként ismét elhódította a trófeát. A döntőre és a szozonra #Rolóval tekintünk vissza.

Remek, fordulatos szezont láthattunk, amelynek talán egyetlen fix pontja a MoneyBall kiemelkedő játéka volt. Az MB egész szezonban 4-szer kapott ki, miközben 39-szer nyert. Mit gondolsz minek köszönhető ez a korábban nem tapasztalt mértékű dominancia?

A MoneyBall dominanciája az idei szezonra teljesedett ki. Az első játéknaptól kezdve kiemelkedtek a mezőnyből. A tavalyi szezon óta még magasabb szintre emelték játékukat, és szinte végigsörpörtek minden ellenfelükön. Kétség sem fér ahhoz, hogy teljesen megérdemelten szerezték meg 2. bajnoki címüket.

Összességében a Finálé sem volt kivétel a dominancia alól. Az MB felőrölte ellenfelét annak ellenére, hogy nem kezdett rosszul a Black Label sem. Az első meccs 4 hosszabbításban dőlt el. Azt hiszem aki látta, az nem felejti el azt a találkozót.

A Finálé 1. meccse óriási izgalmakat hozott. A második meccsen is hosszabbítás döntött. Ezt követően a címvédő magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és szinte állva hagyta kihívóját. A Black Label az első 2 meccset sajnálhatja igazán, ha azok közül egyet is behúz, sokkal szorosabb párharcra tudták volna kényszeríteni a MoneyBall-t.

Mindemellett jár a dicséret a Black Label-nek, mert az előző évi első körös kiesés után idén a fináléig meneteltek, ráadásul igen kiegyenlített teljesítménnyel tették mindezt. Bár hivatalosan nem létezik ilyen díj, de talán mondhatjuk, hogy a legtöbbet fejlődő csapat idén a Label volt. Mit gondolsz  szezonjukról?

Minden elismerést megérdemelnek a srácok. Az alapszakasz során úgy végeztek a 2. helyen, hogy egyszer sem produkáltak tökéletes estét. Az idei szezonjukra szerintem is a kiegyensúlyozottság a legmegfelelőbb jelző. Többen féltették őket a rájátszástól, ám a fiúk rácáfoltak a kértkedőkre, és nagyon meggyőző teljesítménnyel egészen a döntőig meneteltek. Az NSL-ben is a második szezonjuk hozta el számukra az áttörés, és ez az ELITE-ben sem történt másképp. Azonban ismerve a csapat mentalitását, nem elégszenek meg ennyivel, és jövőre ismét harcba szállnak a bajnoki címért.

Ha már jövő… Bár még messze van a szeptember, de az már most garantáltnak tűnik, hogy a következő szezonban sem fogunk unatkozni. Az NSL-ből minden jel szerint fiatal, új lendületet hozó csapatok csatlakoznak az ELITE mezőnyéhez, ahol az eddigi résztvevőkkel együtt ismét megpróbálhatják letaszítani az MB-t a trónról. Ha most kéne tippelned, akkor szerinted sikerülhet?

A fiatal generáció megjelenése felkavarhatja az ELITE “állóvizét”. Természetesen minden csapat a bajnoki címért száll harcba, de nagyon nehéz dolguk lesz, ha le akarják taszítani a címvédőt a trónról. Az idei teljesítményeket látva nehezen hiszem, hogy ez bárkinek is sikerülhet, de egyszer minden sorozat megszakad…

 

No Replies to "NSL ELITE - Vége ért a szezon!"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .