NSL ELITE – Szezonbeharangozó #2

  • 2017/09/27

Hamarosan kezdetét veszi az NSL ELITE 4. szezonja. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is 16 csapat száll harcba a bajnoki címért. Az alapszakasz 30 fordulója 6 játéknap alatt kerül lebonyolításra, és első 8 helyezett a jut a rájátszásba. Az idei mezőnyben rutinos, nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapatok, valamint számos újonc is megküzd egymással a végső elsőségért.

A második részben az előző szezon playoff csapatairól olvashattok.

B1

Játékosok: Bundschuh Balázs, Vető Dániel, Vető Bálint

A B1 visszatérése a tavalyi szezonban a várakozásoknak megfelelően jól sikerült. Az alapszakaszban 20-10-es mérleggel a 3. helyen zártak, és egészen az elődöntőig meneteltek, ahol a későbbi ezüstérmes Black Label állította meg őket, és így a 3. helyet szerezték meg. Az azóta eltelt időszakban is számos kiemelkedő eredményt mutattak fel mind egyéniben, mind csapatban. Bundschuh Balázs az ESOBP-n egyéniben 4. helyet szerzett, ezen kívül megnyerte a hazai 1 v 1 bajnokságot. Csapat szinten a B1 remek teljesítménnyel a dobogó legfelső fokán zárta a Pre Season kupát. Az idei szezonban a csapat egyértelmű célkitűzése nem is lehet más, mint a bajnoki cím elhódítása.

Black Label

Játékosok: Csáki Viktor, Palmer Dávid

A tavalyi szezon hozta meg a Black Label számára az igazi áttörést. A srácok egy remek alapszakaszt (22-8) zárva a 2. helyen végeztek, majd ezt követően a rájátszásban is meggyőző teljesítményt nyújtottak. A Véntapacs 4-0-s legyőzését követően az elődöntőben egy érzelmekkel teli csatában 4-2 arányban múlták felül a B1 csapatát. A döntőben azonban nem tudták megállítani a MoneyBall-t, és ezüstérmet szereztek. A csapat fejlődése szezonról-szezonra megkérdőjelezhetetlen. Ismerve a játékosok elhivatottságát, az idén a tavalyi szereplésüket is szeretnék felülmúlni, és elhódítani a bajnoki címet.

D-Faktor

Játékosok: Hátz Milán, Káply Mátyás, Dorner Bálint

Az NSL ELITE első szezonjának bajnoka az előző 2 kiírásban rendre megszenvedett az alapszakaszban, és az utolsó játéknapig izgulniuk kellett a rájátszásba jutásért. Mindkét esztendőben a rájátszás első köre jelentette számukra a végállomást. Tavaly a későbbi győztes, MoneyBall 4-1 arányban búcsúztatta őket.  A gyengébb szereplés az ingadozó teljesítményre vezethető vissza, ugyanis a gárda képes a legjobbakat is megszorongatni, és még le is győzni, ám a papíron könnyebb meccseken többször bajba kerülnek. Az idei szezon sem lesz sétagalopp számukra, és bizony lemaradhatnak a rájátszásról, ha nem tudnak stabil játékot produkálni.

Giants-KPS

Játékosok: Juhász Árpád, Takáts Imre, Sümegi Tekla

Az idei átigazolási piacon bombaként robbant a Giants és a KPS fúziója. Az Óriások csapatából Takáts Imre, és a 2 évvel ezelőtti alapszakasz győztes gárdájának vezéregyénisége, és a KPS alapítója, Juhász Árpád együtt vágnak neki a szezonnak. Mindketten bizonyítottak már a hazai és az európai hadszíntéren is. Hozzájuk csatlakozik az NSL-ben szárnyait bontogató, ám az ELITE-ben még újoncnak számító Sümegi Tekla. Egy dobogós helyezéssel máris büszkélkedhetnek, ugyanis a Pre Season kupán ezüstérmet szereztek. A trió jó eséllyel száll harcba a bajnoki címért, és méltó kihívói lehetnek a címvédő MoneyBall csapatának.

MoneyBall

Játékosok: Benkovics Márk, Tóth Ádám, Tóth Gergely

A MoneyBall-ról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A tavalyi ELITE Döntőn aratott győzelmükkel történelmet írtak, ugyanis a sportág magyarországi történetében először dupláztak. Rekordot-rekordra halmoztak az előző szezonban. A kiemelkedő csapat eredmények mellé ( 1 NSL 2 NSL ELITE bajnoki cím) kiváló egyéni teljesítmények is párosulnak (ELITE Finálé MVP, ELITE Játéknap MVP…). Egy ennyire sikeres csapat esetében gyakran felmerül a kérdés, hogy még éhesek-e a sikerre?! A kérdésre csattanós választ adott a címvédő, ugyanis a 2017/2018-as szezonra leigazolta a Giants egyik alapemberét, Tóth Ádámot (Totti). A bombaigazolás ellenére nem lesz könnyű dolguk, ha sorozatban 3. bajnoki címüket is el szeretnék hódítani, ugyanis trónkövetelők egész hadával kell szembe nézniük.

Verka

Játékosok: Babócsai Borka, Hosszú Ádám, Vasicza Vera

A KPS csapata nagy átalakuláson ment át a nyáron. Mint azt korábban már említettük, a csapat kulcsjátékosa a Giants oszlopos tagjával indul, míg a gárda másik alapító, Hosszú Ádám 2 hölgy társaságában vág neki az ELITE idei szezonjának. Nem is akármilyen játékerőt képvisel a 2 újonc, ugyanis Borka az ESOBP-n 4. helyezést elérő KPS csapatának oszlopos tagja volt, míg Vera az NSL előző kiírásának legjobb női játékosa lett. A jó csapatösszhang lehet a trió sikerének kulcsa, valamint hogy a 2 hölgy mennyire tudja kibontakoztatni tehetségét ebben a végletekig kiélezett ligában.

Véntapacs

Játékosok: Bognár Olivér, Tóth-Udvardy Tamás, Török Bálint

A Véntapacs a tavalyi szezon során megjárta a mennyet és a poklot is. Az első játéknapot győzelem nélkül zárták, és már mindenki temette őket. Azonban a trió nagyon koncentrált versenyzéssel végrehajtotta a lehetetlennek tűnőt, és a 7. helyen (16-14) beverekedte magát a rájátszásba. A negyeddöntőben a későbbi ezüstérmes Black Label-lel szemben alulmaradt, azonban minden elismerést megérdemelt a szereplésük. Idén változatlan felállásban vágnak neki az idénynek, és végig harcban lesznek a TOP 8-as helyekért.

Villámlovagok

Játékosok: Kófiás Gergely, Pocsai Dávid, Farkas Balázs

Idén is asztal mögé áll a BME egyetlen állva maradt csapata. A Villámlovagok a tavalyi szezonban az NSL bajnokaként vágtak neki az ELITE-nek, és 17-13-as mérleggel a 6. helyen zárták az alapszakaszt. A rájátszásban a B1 elleni párharcban nem jött ki nekik ki a lépés (0-4) és a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást. A felállásban a tavalyi szezonhoz képest annyi változás történt, hogy a csapathoz csatlakozott az Úgyiskifújnám csapatával a 2 évvel ezelőtt ELITE Döntőt is megjárt rutinos játékos, Farkas Balázs. A srácok jól ismerik egymást, sokat játszottak már együtt különböző felállásokban; így minden adott egy jó szerepléshez, aminek alapja egy TOP 8-as hely elcsípése.

 

A szezon szeptember 29-én indul, így már csak pár napot kell várnunk, hogy a csapatokat élesben is láthassuk.

Várunk mindenkit a Közgardenben!

No Replies to "NSL ELITE - Szezonbeharangozó #2"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .