NSL ELITE – Szezonbeharangozó #1

  • 2017/09/26

Hamarosan kezdetét veszi az NSL ELITE 4. szezonja. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is 16 csapat száll harcba a bajnoki címért. Az alapszakasz 30 fordulója 6 játéknap alatt kerül lebonyolításra, és első 8 helyezett a jut a rájátszásba. Az idei mezőnyben rutinos, nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapatok, valamint számos újonc is megküzd egymással a végső elsőségért.

Az első részben az újoncokról és az előző szezonban a playoffról lemaradó csapatokról olvashattok.

Bromance

Játékosok: Kovács Anita, Seres Artúr, Seres Samu

A tavalyi NSL alapszakaszának győztese idén az ELITE-ben szeretne nagyot alakítani. Újoncok esetében az első szezonban az alapvető célkitűzés a bennmaradás kiharcolása. Sikeres szereplésük egyik kulcsa az lehet, hogy milyen gyorsan szoknak hozzá az ELITE szabályrendszeréhez. A Seres fivéreket azonban nem úgy ismerte meg a magyar sörpingpong világa, hogy ők megelégednének a középmezőnnyel. A srácok a rájátszásért szállnak harcba, és ezért mindent meg is fognak tenni. Ők lehetnek az idei mezőny egyik meglepetéscsapata.

Caps On Cups Off

Játékosok: Seres Brúnó, Motyovszki Bence, Hegyvári Gábor

A tavalyi NSL alapszakaszának ezüstérmese idén az ELITE-ben is szeretne maradandót alakítani. A remek NSL szezont futó brigád jócskán átalakult, ugyanis a jól megszokott párosból csupán Seres Brúnó maradt hírmondóként. Az előző idényben a Giants színeiben szerzett meccsrutinnal felvértezett Brúnó lesz a csapat vezére. Hozzá csatlakozik még 2 tehetséges, ám ELITE tapasztalattal nem rendelkező újonc, Motyovszki Bence és Hegyvári Gábor. „Motyó” az NSL-ben már többször bizonyított, míg „Gabesz” lehet a trió „titkos fegyvere”. A felkészülés során mutatott játékuk alapján sokan a legjobb 8 közé várják a srácokat, ám nem lesz könnyű dolguk.

Geri

Játékosok: Jack Heineken, Lukács István, Balina Bálint

A Geri a tavalyi szezonban a maratoni NSL Döntő megnyerésével harcolta ki az ELITE tagságot. Jack az előző kiírásban a Na Gyere! csapatát erősítette, így már nem lesz új számára az ELITE légköre. 2 társa azonban újoncként vág neki a szezonban. A trió régóta tagja az NSL mezőnyének, és az ELITE-ben is igyekeznek bizonyítani. Az Villámlovagok az NSL bajnokaként a negyeddöntőig menetelt első idényében; úgy gondolom első nekifutásra a Geri is kiegyezne hasonló eredménnyel.

IMAP

Játékosok: Bakos József, Károlyi Dalma, Bányik Csaba

2 évvel ezelőtt az NSL Döntőjén az IMAP kis híján kiharcolta az ELITE szereplést, ám a végén hajszálnyival lemaradtak. A következő szezonban a mezőny egyik legjobb női játékosa, Károlyi Dalma érkezett erősítésként, és a trió az alapszakaszban megkaparintott 3. helyezésével megvalósította álmait. Az NSL-ben mindhárman bizonyítottak már, hogy akár egyedül is képesek egy-egy mérkőzést lehozni, azonban az ELITE más kávéház. Az újoncok esetében mindig nagy kérdőjel, hogy miként alkalmazkodnak az ELITE hangulatához, szabályaihoz. AZ IMAP az ősz eleji Pre Season kupán megmutatta, hogy bizony a legjobbakat is képes megszorítani, és egészen a 3. helyig meneteltek. Ha a szezon során is hozzák az ott mutatott formájukat, még sok meglepetést okozhatnak.

JackPot

Játékosok: Oláh Dávid, Turok József

A JackPot mindig is üde színfoltja az ELITE-nek. Tavaly az utolsó játéknapig küzdöttek a rájátszásért, ám végül nem jött össze nekik. A JackPot meccsei sosem unalmasak, és természetesen nem nélkülözik az érzelmeket sem. A duó változatlan felállásban vág neki a szezonnak; és ha stabil formát hoznak, a rájátszás sem elérhetetlen számukra.

JASZ

Játékosok: Cseh Attila, Macskás József, Németh Dániel

A JASZ a jól megszokott összeállításban vág neki az idei szezonnak is. A srácok abban bíznak, hogy az idei bajnokság hozza meg számukra az áttörést, és végre részt vehetnek a play-offban.  Az elmúlt kiírásokban rendszerint közel jártak ehhez, azonban az a bizonyos plusz hiányzott. Az előző szezonban egy győzelem nélküli játéknap pecsételte meg sorsukat a legjobb 8-ért vívott harc során. Minden adott a jó szerepléshez, ugyanis a csapat már több éve tagja az ELITE mezőnyének, és számos európai versenyen is képviselték hazánkat.

Na Gyere!

Játékosok: Bocskai Dániel, Katonka Zsolt, Jándi Ferenc

A Na Gyere! jó kilátásokkal várta a tavalyi szezont. Egészen az 5. játéknapig versenyben voltak a rájátszásért, ahol is győzelem nélkül szerepeltek, és a stabil középmezőnyből a kieső zóna közelébe zuhantak. A bennmaradást végül kiharcolták, és idén új reményekkel vágnak neki a sorozatnak. A csapat kisebb átalakuláson ment át, ugyanis Jack a frissen feljutott Geri színeiben indul. Helyére az NSL-ben már dobogós helyezést is szállító újonc, Jándi Ferenc száll be. A Na Gyere! az NSL-ben már bizonyított, és az idén az ELITE-ben is berobbanhatnak.

Sad Monkey

Játékosok: Barna Imre, Fekete Zsolt, Tóth Péter

A Sad Monkey a tavalyi szezon egyik kellemes meglepetése volt. Stabil teljesítményüknek köszönhetően az utolsó játéknapig versenyben voltak a rájátszást érő helyekért. Azonban az utolsó 5 mérkőzésükből csupán 1-et tudtak megnyerni, és a többi rivális könyörtelenül kihasználta a botlásukat, így végül az alapszakasz 9. helyén végezve lemaradtak a TOP 8-ról. A csapat idei célja nem is lehet más, mint a play-off elérése. A gárdában a tapasztalt játékosok mellett bemutatkozik egy újonc is, és kemény kihívói lesznek a mezőnynek.

Hamarosan jelentkezünk a szezonbeharangozó második részével, ahol az előző szezon playoff csapatainak esélyeit vizsgáljuk meg.

 

 

No Replies to "NSL ELITE - Szezonbeharangozó #1"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .