NSL ELITE – Playoff értékelő #1

  • 2017/03/03

A negyedöntőkben a várt izgalmak elmaradtak, az alapszakasz első 4 csapata magabiztosan menetelt az elődöntőbe. A korábbi szezonokban nem volt még ilyen, hogy az első 4 kiemelt mindegyike sikerrel veszi az első kört. A párharcokat #Rolóval elemezzük és értékeljük.

MoneyBall – D-Faktor 4-1 (4-0, 5-0, 2-0, 0-1, 9-0)

Az alapszakaszgyőztes magabiztosan nyerte a „bajnokok csatáját”. Az MB a bajnokság alapszakaszában mutatott ellenállhatatlan és mindent elsöprő játékával rukkolt elő. A D-Faktor egy meccset ugyan elcsent, (ezzel megszakítva az MB rekordot jelentő 20 meccses győzelmi szériáját) de az MB erejét mutatja, hogy az ötödik meccset 9-0-ra húzták be, ami az NSL ELITE-ben igen csak ritka! Hogy láttad a párharcot?

Előzetesen én is szorosabb párharcra számítottam. A MoneyBall igazi erődemonstrációt tartott a negyeddöntőben. Nehéz jelzőket találni a címvédő teljesítményére. A D-Faktor nagyot küzdött az este folyamán, de egyszerűen nem volt ellenszerük a MoneyBall játékára. A párharc 5. mérkőzése bevonul az NSL ELITE históriás könyvébe, ugyanis az új szabályok bevezetése óta ez a legnagyobb különbségű győzelem. A MoneyBall megtette az első fontos lépést a címvédés irányába, és jelezte a kihívóknak, hogy pokoli nehéz dolguk lesz, ha szeretnék őket letaszítani a trónról.

Giants – KPS 4-1 (2-0, 4-0, 3-0, 0-1(hu), 1-0)

Az alapszakasz 4. és 5. összecsapásától előzetesen mindenki egy kiélezett 7 meccses derbit várt. A párharc azonban hamar eldőlt, a Giants ugyanis remekül kezdett és meglépett 3-0-ra. A 4. meccset hosszabbításban elhozta ugyan a KPS, de ez a feltámadáshoz kevés volt. Mit gondolsz, mi okozta ezt a nem várt különbséget a két csapat közt?

A Giants nagyon koncentrált és magabiztos játékkal rukkolt elő. A KPS nehezebben vette fel a tempót, és hamar lépéshátrányba került. Az Óriások kíméletlenül kihasználták ellenfelük hibáit, és magabiztos vezetésre tettek szert. A KPS szépítése után a Giants azonnal rövidre zárta a párharcot, és sorozatban 3. alkalommal jutott a legjobb 4 közé.

 

 

B1 – Villámlovagok 4-0 (4-0, 2-0, 1-0(3hu), 2-0)

Az alapszakasz 3. helyezettje, a B1 az előző szezonban még az ÚgyisKifújnámot erősítő, NSL ELITE ezüst, valamint NSL aranyéremes Pocsai Dáviddal felálló Villámlovagok ellen állt asztal mögé. A párharc előtt szoros csatára tippeltek a legtöbben, de a B1 esélyt sem adott a Lovagoknak és különösebb megerőltetés nélkül 4-0-val küldték haza őket. Téged is meglepett a párharc alakulása?

Előzetesen én is szorosabb párharcra számítottam. A B1 magabiztos előnyre tett szert az elején, de a Villámlovagok egy pillanatra sem adták fel. A párharc végkimenetele szempontjából döntő fontossággal bírt a 3. meccs. Óriási izgalmak, és 3 hosszabbítás után a B1 behúzta, és ezzel gyakorlatilag rövidre is zárta a történetet. A Villámlovagok innen már nem tudtak felállni, és az NSL tavalyi bajnokának a negyeddöntő jelentette a végállomást. A B1 egy éves pihenő után ismét az ELITE elődöntőbe jutott.

 

 

Black Label – Véntapacs 4-0 (3-0, 1-0(hu), 1-0, 1-0)

Sokan „féltették” az alapszakaszban remekül teljesítő, második kiemelt Black Labelt mondván, a Véntapacs igazi fekete ló a legjobb 8 közt. Ebben a párharcban a 4-0 ellenére is számos izgalom volt. Három meccs is 1-0-ra végződött és volt olyan csata is, ahol csak hosszabbítás után született döntés. A Black Label tehát tovább menetel, és a csapat történetében először készülhet az elődöntőre. Szerinted mi billentette a mérleg nyelvét feléjük a szoros meccseken?

A Black Label ott folytatta, ahol az alapszakasz végén abbahagyta. A végjátékban nagyon koncentráltan dobtak, és ez meghozta a várva-várt sikert. Sokat tanultak a tavalyi vesztes negyeddöntőből, és ez meg is látszott a játékukon. A Véntapacs nagy csatára késztette ellenfelét, de az utolsó dobásoknál jött ki igazán a playoff rutin hiánya, és végül fejet kellett hajtania az alapszakasz 2. helyezettje előtt. A Black Label tovább folytatja menetelését az ELITE-ben, és készülhet a B1 elleni elődöntőre.

Túl vagyunk tehát a rájátszás első körén, már csak négy csapat van versenyben a bajnoki címért és hamarosan, az elődöntőkben kiderül, hogy kik csaphatnak össze a Fináléban március 25-én!

No Replies to "NSL ELITE - Playoff értékelő #1"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .