NSL ELITE – Indul a Playoff!

  • 2016/02/08

Véget ért az NSL ELITE alapszakasza. A mezőny fele, a legjobb 8 csapat folytathatja a playoffban, ami február 18-án veszi kezdetét. #Rolóval keressük a válaszokat olyan kérdésekre, mint például, hogy milyen változást hozott az új szabályok bevezetése? Hogy kinek, milyen esélyei lehetnek a negyeddöntőben? Ki lehet a bajnok? Ki lehet a meglepetéscsapat? És hogy kinek való egyáltalán az NSL ELITE?

roloelemez

Kezdjük a legelején. Az előző volt az NSL ELITE első kiírása. 18 csapat részvételével, a D-Faktor bajnoki címével zárult az első idény. A második kiírás az európai szabályok (más asztal, más pohár, más játékszabályok) alapján 16 csapat részvételével startolt el. A szabályváltozás és a létszámcsökkentés elérte a kívánt eredményt? Nőtt az NSL ELITE színvonala?

Véleményem szerint igen. A szabályváltozásnak köszönhetően az igazi tudás kerül előtérbe, a szerencse sokkal inkább a háttérbe szorul. A játékosok rá vannak kényszerítve a folyamatos koncentrációra, ugyanis az “ingyen körök” súlyosan megbosszulhatják magukat, és nem lehet visszajönni a játékba 1-1 “szerencsés” revanssal.

Változás ide, vagy oda az elmúlt években domináns csapatok idén is uralták az élmezőnyt. A 2013/2014-es NSL és az előző évi ELITE Liga top 3 csapatából 2 (Giants, MoneyBall) idén is kimagaslott a mezőnyből. A legnagyobb javulást azonban a KPS mutatta, akik a tavalyi 6. hely után idén megnyerték az alapszakaszt. Szerinted az alapszakaszból kiemelkedő 3 csapat a playoffban is domináns lesz?

12391375_777048729068075_8465163354033258657_n

A Giants és a MoneyBall megalakulásuk óta meghatározó tényezői az NSL-nek, majd később az NSL ELITE-nek. A KPS mindig is közel állt a tűzhöz, ám az igazi áttörés az idei szezonig váratott magára. Az idei formák alapján nagy eséllyel e 3 csapat közül kerül ki az idei ELITE bajnoka.

 

És mire lehetnek képesek az alapszakaszban menetelő újoncok? A Black Label és a Blood and Honor is remek idényen van túl!

Mindkét csapat bizonyította a tavalyi NSL Országos Döntőjén, hogy kiélezett szituációkban is képesek kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Egyik csapat sem néz könnyű párharc elé. A Black Label és az Úgyiskifújnám összecsapása ígérkezik az egyik legkiélezettebb csatának. Egy esetleges továbbjutás esetén még akár a döntőbe jutásra is lehet esélyük, ugyanis a másik negyedből nagy valószínűséggel érkező KPS-t csak ők tudták oda-vissza legyőzni. A Blood and Honor a végső győzelemre is esélyes MoneyBall csapatával néz szembe, és nagyon nehéz dolga lesz, ugyanis nem csak a legjobbjára lesz szüksége, hanem a tavalyi ezüstérmes gyengébb teljesítményére is, ha tovább szeretnének menetelni.

Már csak két csapatot nem említettünk. Mire lehet képes a címvédő?

A D-Faktor szereplésére nehéz megfelelő jelzőt találni. A rájátszásba jutott csapatok elleni mérkőzések közül többet nyert meg, mint az alsóház gárdái ellen. Az utolsó fordulókban bemutatott óriási hajrának köszönhetően jutottak be a legjobb 8-ba. A negyeddöntőben ráadásul az egyik ősi riválisukkal, a Giants csapatával kell megmérkőzniük. Egy végsőkig kiélezett, több hosszabbítással tarkított párharcra számítok. Az alapszakaszban egyedül a D-Faktor volt képes oda-vissza legyőzni a Giants-et; természetesen mindkétszer hosszabbításban. Az elmúlt szezonban ez a két csapat már találkozott a rájátszásban, méghozzá az elődöntőben, ahol a D-Faktor “meccslabdáról” fordítva nyert végül 4-3-ra. És ha ezt a párharcot hoznák, nagy eséllyel már az elődöntőben megismétlődne a tavalyi ELITE döntő…

És a JackPot? Hatalmas hajrával elérték a rájátszást, de lehet keresnivalójuk a KPS ellen?

A Jackpot idei szereplése előtt meg kell emelnünk a kalapunkat. Sokáig úgy tűnt, hogy nem is szerepelhetnek az idei kiírásban, azonban a sorstól megkapták az utolsó lehetőséget, és éltek is vele, ugyanis a Vöröspandák legyőzésével kiharcolták az indulás lehetőségét. Úgy gondolom, hogy a tavalyi balszerencsés év után visszakaptak valamit a sorstól, és óriási elszántsággal küzdve beverekedték magukat a legjobbak közé. A KPS ellen azonban ritka nehéz dolguk lesz.. 1-2 mérkőzést elcsíphetnek, ám mint tudjuk, 4 meccset kell nyerni a továbbjutáshoz, és elnézve Juhász Árpi ellentmondást nem tűrő formáját, szinte lehetetlen küldetésnek tűnik. Életük legjobbja is lehet, hogy kevés lesz.

Összességében mit mondanál azoknak, akik még nem láttak NSL ELITE mérkőzést, miért érdemes követni az idei playoffot?

Magyarország legjobb sörpingpong játékosai feszülnek egymásnak. A 4 párharc mindegyike rengeteg érdekességet rejteget magában. Az előző szezon legjobbjai mellett a feltörekvő újoncok, és nagy áttörés kapujában álló csapatok utolsó pohárig küzdenek a végső győzelemért!

És végül tippeld meg kérlek, hogy melyik két csapat kerül be idén az NSL ELITE fináléjába?

Hát, ez nagyon nehéz kérdés, de ha mondanom kell 2 nevet: KPS és Giants.

elite_1516_cover_po

No Replies to "NSL ELITE - Indul a Playoff!"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .