NSL ELITE – Az első játéknap

  • 2015/10/06

A hosszú nyári szünetet követően a múlt pénteken a Bercsényi Gödör Klubban kezdetét vette az NSL ELITE 2015/2016-os idényének alapszakasza.

Az első 5 forduló rengeteg izgalmas, fordulatos, a végletekig kiélezett meccset hozott.

Lejátszásra került többek között a tavalyi döntő visszavágója is, ahol a D-Faktor csapata lehengerlő játékkal 5-0 arányban legyőzte a Moneyball-t. Külön érdekesség, hogy a címvédő egyetlen győzelmét itt aratta, míg a tabella vezetője itt szenvedte el egyetlen vereségét az este során.

Igazi csemege volt a Moneyball és a KPS összecsapása is, ahol a Moneyball tripla kiszállója nem volt elég a győzelemhez, ugyanis a KPS, Juhász Árpád vezetésével, egy szintén hasonlóan bravúros dobássorozattal hosszabbításra mentette a meccset, ahol a tavalyi év ezüstérmesének újabb triplázására már nem érkezett válasz.

Az este legkiélezettebb csatáját azonban a Thor és az Úgyiskifújnám játszották. A mérkőzés háromszori ráadás után dőlt el, amikor Szabó Fruzsina a meccsen összességében 3. ! kiszállójára már nem tudott az ellenfél válaszolni. Tegyük hozzá, hogy a Thor is megnyerhette volna a csatát, ám Vincze Martin dobására a 2. hosszabbításban Pocsai Dávid válaszolt.

Az újoncok mérkőzésén, a Black Label 1-0 arányban legyőzte a Blood and Honor csapatát, visszavágva az NSL tavalyi Döntőjének elődöntőjében elszenvedett vereségért.

A tabellára tekintve azt láthatjuk, hogy a Moneyball kezdte a legjobb formában az idényt, 4-1-es mutatóval vezeti a ligát. A 2. helyen némi meglepetésre a Keresztelők állnak, akik a bajnokot is legyőzve 4-2-vel zárták az estét. A dobogó 3. fokát a Giants foglalja el.

Őket követik a Dicsőség és Kondi, a legjobb újonc Black Label és a Sikító Kecskék. Mindhárom csapat 3-1-es mérleggel zárta az estét, és csak rosszabb pohárkülönbségüknek köszönhetően szorulnak le a dobogóról.

A még play-off szereplést érő helyeken a KPS  és a Make it Rain állnak 3-2-es mutatóval. Az este legnagyobb arányú győzelme a KPS nevéhez fűzödik; 8-0 az Úgyiskifújnám ellen.

A középmezőnyben foglal helyet az Úgyiskifújnám még pozitív mérleggel (3-2). Őket a már negatív mérleggel rendelkező Blood and Honor, Jackpot és óriási meglepetésre a D-Faktor.

A kieső zónában a Véntapacs, a München-t is megjáró JASZ és a tavaly a negyeddöntőben a D-Faktort nagy csatára  késztető Thor tanyáznak. Jelen helyzetben úgy tűnik, ők tudnak a legnehezebben alkalmazkodni az új körülménykehez.

A ZugloStyle csapata technikai okok miatt nem tudta vállalni a játékot az 1. játéknapon. Mérkőzéseiket a későbbi fordulók során pótolják be.

A forduló legjobb játékosának járó MVP díjat a tabellát vezető Moneyball játékosa, Tóth Gergely kapta.

nslelite_jateknap_eredmeny

Folyatatás 2 hét múlva! További infók és hírek az NSL ELITE facebook oldalán!

No Replies to "NSL ELITE - Az első játéknap"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .