NSL ELITE – Az első játéknap összefoglalója

  • 2017/10/06

Szeptember 29-én útjára indult az NSL ELITE 2017/2018-as idénye. Az alapszakasz mérkőzései a tavalyi szezonhoz hasonlóan 6 játéknap alkalmával kerülnek lebonyolításra.

Az alapszakasz összes mérkőzésének egy sokak által kedvelt, 2 év után visszatérő helyszín, a Közgarden ad otthont.

A játéknap számos érdekes meccset tartogatott, és természetesen akadtak bőven rangadók is. A képes összefoglalóért kattints IDE.

2 mérkőzés azonban kiemelkedett az este folyamán. Az előző szezon döntőjének 2 résztvevője, a MoneyBall és a Black Label mérkőztek meg egymással. Egy 2 hosszabbítással tarkított, nagyon magas színvonalú mérkőzésen a Black Label diadalmaskodott. A kétszeres címvédőre a játéknap folyamán egy másik rangadó is várt, ahol a nyáron összeállt Giants-KPS csapatával kellett szembe nézniük. A csatát magabiztos és precíz játékának köszönhetően a kihívó nyerte. Az este folyamán az újoncok is megmérkőztek egymással. Kiemelendő a Caps On Cups Off lehengerlő játékkal aratott Geri felett győzelme.

Az este folyamán történelmi meccs szemtanúi lehettünk. A 3. fordulóban a MoneyBall és a Villámlovagok csaptak össze. A 2016-os NSL Döntőjének győztese nagyon jól kezdte az összecsapást, és 4-1-es állásnál bedobták a kiszállót. A bajnok azonban nem adta fel, és Tóth Ádám (Totti) és Benkovics Márk felváltva leszedték az asztalon lévő 4 poharat. A MoneyBall nevéhez tehát mostantól újabb rekord fűződik, ugyanis ők az első csapat az ELITE történetében, akiknek sikerült zsinórban 4 poharat leszedve visszaszállni.

Az 5. fordulót követően nincsen hibátlan csapat a mezőnyben. A tabellát az estét 4-1-es mérleggel záró Giants-KPS vezeti. A 2. helyről a tavalyi NSL alapszakaszának győztese, a Bromance várja a folytatást. Az újonc 4 győzelemmel zárt; többek között legyőzte a Black Label és a B1 csapatát is, és egyetlen vereségüket a listavezetőtől szenvedték el. A dobogó 3. fokán a 2 évvel ezelőtti bajnok D-Faktor áll szintén 4-1-es mutatóval. A játéknap kellemes meglepetését a Verka szolgáltatta. Az idei mezőny egyetlen lánypárosa 4 győzelemmel és csupán egyetlen vereséggel kezdte ELITE karrierjét, és csak rosszabb pohárkülönbségük miatt szorulnak le a dobogóról. Az 5. helyet a Black Label foglalja el. Az Öcsi Sörpingpong istálló egyetlen állva maradt csapata nehéz sorsolása ellenére is kiváló eredménnyel zárt. Megnyerte a B1 és a MoneyBall elleni rangadóit, és mindössze a remek estét produkáló Bromance tudta megállítani őket. Őket szorosan követi egy újabb újonc, a tavalyi NSL alapszakaszának 3. helyezettje, az IMAP. A trió szintén 4-1-es mérleggel zárta az estét, egyetlen vereségüket a MoneyBall-tól szenvedték el. A 7. helyről várja a folytatást az estét 3-2-es mutatóval záró B1 csapata. A még rájátszást érő 8. helyen a szintén 3-2-es mérleget hozó kétszeres címvédő MoneyBall áll. A papíron kötelező meccseket hozták, ám a Giants-KPS és a Black Label elleni rangadókat elbukták.

A legjobb 8 mezőnyéből éppen kiszorulnak a Villámlovagok , akik szintén pozitív mutatóval (3-2) zárták a játéknapot. A középmezőnyből várja a folytatást az újonc Caps On Cups Off és a Na Gyere!. Mindkét csapat hullámzó teljesítményt nyújtott, és 2-3-as mérleggel zártak. A 12. helyet a Sad Monkey foglalja el, és csak jobb pohárkülönbségüknek köszönhetően nem állnak kieső helyen.

A kieső zónában nagy meglepetésre a Véntapacs és a JASZ is megtalálható. A szekszárdi alakulat tavaly győzelem nélkül kezdett, most 1-4-gyel zártak. Nem lesz egyszerű megismételniük a tavalyi bravúrt. Az este egyik negatív meglepetése a JASZ szereplése. A sors furcsa fintora, hogy egyetlen győzelmüket a listavezető Giants-KPS ellen aratták. Nagyon beragadt a rajtnál az NSL tavalyi bajnoka, a Geri és a Jackpot. Mindkét gárda győzelem nélkül zárta a játéknapot.

 

A játéknap legértékesebb játékosának járó MVP díjat a listavezető Giants-KPS játékosa,
Takáts Imre kapta. Érdekesség, hogy a tavalyi szezonban is Imi lett az első játéknap MVP-je.

 

A tabellát és a játéknap összes eredményét IDE kattintva éred el. Jövő héten a 6-10. fordulóval folytatódik az ELITE!

No Replies to "NSL ELITE - Az első játéknap összefoglalója"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .