NSL ELITE – Az 5. játéknap összefoglalója

  • 2015/12/05

12239866_769309113175370_3699862980935790549_n

A 21-25. forduló küzdelmeivel folytatódott az NSL ELITE idei kiírása. Az 5. játéknap hozta az eddigi fordulók legizgalmasabb mérkőzéseit, ugyanis 8 meccsen összesen 13 ráadás után dőlt el a győztes kiléte.

A játéknap rangadóját a listavezető Giants és a játéknapot a kieső zónában kezdő D-Faktor vívta. A párharc ismét hosszabbításba torkollott, és a 2. játéknaphoz hasonlóan a bajnoki címvédő sikerét hozta.

Az alapszakasz elsőség szempontjából nagy jelentőséggel bírt a KPS és a Giants összecsapása is. A mérkőzést magabiztos játékkal az óriási lendületben lévő KPS nyerte.

A TF-es házi rangadó visszavágójára is sor került az este folyamán, amelyet az előző alkalomhoz hasonlóan az újonc Blood and Honor hosszabbítás utáni sikerével ért véget.

Az este legizgalmasabb meccse címért a Make it Rain- Sikító Kecskék és a Moneyball-Úgyiskifújnám is ringbe szállhat, ugyanis mindkét összecsapás 3! ráadás után dőlt csak el.

A 25. fordulót követően a Giants tovább őrzi vezető helyét a tabellán, de előnye már csupán 1 mérkőzés a KPS előtt. A 2. helyre ugyanis a KPS jött fel egy újabb hibátlan teljesítménnyel. A srácok ezúttal 5/5-tel zártak, és most már 11 mérkőzés óta őrzik veretlenségüket. Ők az első csapat a liga történetében, akik egymás után 2 veretlen estét tudtak összerakni. A játéknapot 3-2-es mutatóval záró Moneyball a dobogó 3. fokáról várhatja a folytatást.

A KPS mellett a játéknap másik kiemelkedő szereplése az Úgyiskifújnám csapatához fűződik. Az ő hibátlan mérlegüket csupán a JASZ elleni vereség rontja el, de az 5 megszerzett győzelemmel a 4. helyre léptek előre. Az 5. helyet a Black Label foglalja el, akik az előző játéknap negatív mérlege után ezúttal 3-2-vel zártak, és már biztos résztvevői a rájátszásnak. Továbbra is őrzi 6. helyét a liga másik újonc csapata, a Blood and Honor. A játéknapot ezúttal 2-3-mal záró csapat jó eséllyel pályázik a rájátszásra. A 7. helyen áll a Keresztelők csapata, akik pozitív mérlegüknek (3-2) és a riválisok gyengébb szereplésének köszönhetően ismét javított 1 pozíciót az előző játéknaphoz képest. A még rájátszást érő 8. helyen a Jackpot csapata áll, akik 3-3-mal zárták az estét, és az előző szezon sok balszerencséjét követően komoly esélyük van a legjobb 8 elérésére.

A 9. helyre csúszott vissza a Dicsőség és Kondi csapata, akik az előző estéhez hasonlóan ismét csupán 1 győzelmet tudtak felmutatni 4 vereség mellett. Jelen helyzetben csupán a rosszabb pohárkülönbség miatt szorulnak a Jackpot mögé, azonban ha nem figyelnek még oda, a kiesés szele is megcsaphatja őket. A 10. helyről várják a folyatást a Sikító Kecskék, akik ismét pozitív mérleggel zártak és csupán 1 mérkőzés hátrányban vannak a még play off-ot érő 8. helyhez képest. A JASZ tovább folytatja a felzárkózást, és a 3-4-es mérleg ellenére kiléptek a kieső zónából, és a többi eredmény alakulásának köszönhetően még a tavaszi folytatásra is van esélyük. A még bennmaradást érő 12. helyről a D-Faktor várja az utolsó fordulókat. A címvédő 3-2-es mutatójával jelezte, hogy még nem adták fel a küzdelmet, és az utolsó pohárig küzdeni fognak a rájátszásért.

Kieső helyre sodródott a Make it Rain csapata. Nehéz helyzetben van a Véntapacs is, akik az estét mindösszesen 1 győzelemmel zárták 5 vereség mellett. A táblázatot a ZugloStyle és Thor zárják. Előbbi csapat matematikailag még bennmaradhat, utóbbi sorsa gyakorlatilag már megpecsételődött.

A játéknap legértékesebb játékosának járó MVP díjat Juhász Árpád kapta, aki a liga történetében az első olyan játékos, aki egymást követő 2 fordulóban is kiérdemelte a legjobbnak járó elismerést.

11224421_770863309686617_3475406886910250195_n

Már csak 5 forduló van hátra az NSL ELITE 2015/2016-os alapszakaszából. Az utolsó játéknapon óriási harc várható a rájátszásba jutásért, ugyanis matematikailag még 9 csapatnak van esélye, és csupán 3 hely kiadó. A mezőny kiegyensúlyozottságát jól mutatja, hogy a még jelenleg play off helyeken álló csapatok is könnyen bajba kerülhetnek egy esetleges gyengébb produkció esetén.

No Replies to "NSL ELITE - Az 5. játéknap összefoglalója"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .