NSL ELITE – A negyedik játéknap összefoglalója

  • 2017/11/19

November 10-én egy újabb játéknappal folytatódott az NSL ELITE 2017/2018-as alapszakasza. A 16-20. forduló mérkőzéseivel a második felébe lépett az idei küzdelemsorozat.

A játéknap során számos rangadót rendeztek a felsőházban. Egyre jobban élesedik a harc a rájátszást érő helyekért, valamint a kiesés elkerülése ellen is. A teljes ranglistát és a játéknap összes eredményét ITT tekintheted meg!

A 11. fordulóban az este egyik legjobban várt összecsapásán a listavezető Bromance és a 2. helyezett Giants-KPS nézett
egymással farkasszemet. A mérkőzés az újonc sikerét hozta, aki ezzel visszavágott az 1. fordulóban elszenvedett vereségért.

Ismét összecsapott egymással a tavalyi döntő két résztvevője, a MoneyBall és a Black Label. A párharc ezúttal a címvédő sikerével végződött, aki ezzel „revansot” vett az 1. játéknapon elszenvedett vereségért.

A 20. fordulót követően a Giants-KPS visszaállt a tabella élére. A csapatban bemutatkozott egy újabb női játékos, Sümegi Tekla, aki Takáts Imit helyettesítette az este folyamán. Az újonc jó teljesítményének is köszönhetően az estét 4-1-es mutatóval zárta a csapat. A 2. helyen a Bromance csapata áll. Az újonc először szenvedett 2 vereséget egy este folyamán. A Giants-KPS elleni rangadót megnyerte, azonban a B1 és a Black Label elleni párharcokat elveszítette. A dobogó 3. fokára a kétszeres címvédő MoneyBall kapaszkodott fel. A hibátlan játéknapot követően ezúttal 4-1-es mérleggel zártak, egyetlen vereségüket a Giants-KPS ellen szenvedték el. Érdekes megjegyezni, hogy a Giants-KPS az első olyan csapat 1 éve, aki egy szezonon belül kétszer is le tudta győzni a soproni alakulatot.

A 4. helyről a tavalyi szezon ezüstérmese, a Black Label várja a folytatást. Az Öcsi

Sörpingpong istálló párosa 2 rangadót (B1, Bromance) is megnyert, azonban ennek ellénere is csak 3-2-es mutatóval zárták az estét. A következő játéknapról előrehozott mérkőzésen magabiztos játékkal győztek a Verka ellen, és továbbra is harcban állnak a dobogós helyezésekért. Az 5. helyet B1 csapata foglalja el. Az előző szezon bronzérmese folytatja jó szereplését, és az előző játéknaphoz hasonlóan 4-1-es mérleggel zárt. Jó teljesítményüknek köszönhetően 1 helyet javítottak, és egyre jobban közelítik a dobogósokat. Egy pozíciót rontva, a 6. helyről várja a folytatást az IMAP. Az újonc trió 3-2-es mutatóval zárt, és stabilan őrzi rájátszást érő helyezését. A 7. helyet a Caps On Cups Off foglalja el a 4. játéknapot követően. Az újonc a D-Faktor távolléte miatt 4 mérkőzést játszott, és 50 %-os mérlegének köszönhetően továbbra is rájátszást érő helyen áll. A még play-off-ot érő 8. helyre a Na Gyere! csapata lépett előre. A trió szintén 4 meccset játszott az este folyamán, és 2-2-es mérleggel zárt. A többi eredménynek is köszönhetően az idei szezon során első alkalommal tagjai a TOP 8 mezőnyének.

Éppen kicsúszik a legjobb 8-ból az NSL 2 évvel ezelőtti bajnoka, a Villámlovagok. A BME-es alakulat az előző játéknapbalszerencséjét követően rendezte sorait, és 4-1-es mutatóval abszolválták a játéknapot. A remek teljesítménynek köszönhetően ismét visszaszálltak a rájátszásért folytatott küzdelembe. A középmezőnyből várja a folytatást a JASZ csapata. A trió teljesítménye nagyon hullámzó, és ezúttal csupán egy győzelmet szereztek a játéknap folyamán. A következő estéről előrehozott mérkőzésen legyőzték a Verka csapatát, de így is lépéshátrányban vannak a play-off helyekért vívott csatában. A 11. helyre a Geri csapata lépett előre. Az NSL tavalyi bajnoka 50 %-os teljesítménnyel hozta le az estét, és ELITE pályafutása során első alkalommal nem a kieső zónából várja a következő fordulókat. A középmezőny végére csúszott hátra a Véntapacs. A szekszárdi alakulat győzelem nélkül zárta az estét. A Verka elleni előrehozott mérkőzését behúzta ugyan, de mindenképpen javítaniuk kell, ha idén is el szeretnék érni a rájátszást.

A kieső zónából várja a folytatást a D-Faktor. Az ELITE első kiírásának bajnoka nem játszott a 4. játéknapon; mérkőzéseit a következő 2 este során pótolja. Őket követi a JackPot csapata. A duó 2-3-as mutatóval zárta az estét, és nagy hajrát nyitott a bennmaradás kiharcolásáért. Az utolsó előtti helyen a Verka áll. Az ELITE egyetlen lánypárosa ugyan megszakította negatív szériáját, de azon a győzelmen kívül nem tudott több sikert elkönyvelni. Az 5. játéknapról előrehozott 3 mérkőzésén is nyeretlen maradt, így az utolsó estén nagyon szépet kell hozniuk ahhoz, hogy jövőre is az ELITE-ben indulhassanak. A mezőnyt a Sad Monkey zárja. A tavalyi szezonban az utolsó pillanatban csúsztak le a rájátszásról, idén azonban meg sem tudják közelíteni azt a teljesítményt. Győzelem nélkül zárták a játéknapot, és egyre jobban távolodnak a bennmaradást érő helyezésektől.

A játéknap legértékesebb játékosának járó MVP díjat a kiemelkedően teljesítő B1 csapatának játékosa, Vető Dániel kapta.

Jövő héten az izgalom tovább fokozódik, ugyanis már csak 10 forduló van hátra az ELITE alapszakaszából!

No Replies to "NSL ELITE - A negyedik játéknap összefoglalója"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .