NSL ELITE – A második játéknap összefoglalója

  • 2017/10/23

Október 13-án folytatódott az NSL ELITE 2017/2018-as idénye. A 6-10. forduló mérkőzéseinek a Közgarden adott otthont.

A játéknap számos érdekes, és fordulatos párharcot tartogatott. Nem maradtak el ezúttal sem a rangadók, és ismét szemtanúi lehettünk meglepetésnek.

Összecsapott a tavalyi szezon NSL, valamint az ELITE alapszakaszának győztesei, a Bromance és a MoneyBall. A mérkőzés az újonc csapat győzelmét hozta.

Az este egyik legizgalmasabb összecsapását a remek rajtot vevő Verka és a JASZ vívta.
A 2 hosszabbítással is tarkított mérkőzésen az idei ELITE egyetlen lánypárosa óriásit küzdött; 2 alkalommal is visszaszálltak. A 2. ráadásban azonban nem tudták megismételni a bravúrt, és kénytelenek voltak fejet hajtani.

A 10. fordulót követően a Giants-KPS csapata vezeti továbbra is a tabellát. A 2. játéknapot hibátlan mérleggel záró alakulat magabiztosan menetel az alapszakasz győzelem felé. A 2. helyről a tavalyi NSL alapszakaszának 3. helyezettje, az IMAP várja a folytatást. Az újonc szereplése az idei ELITE egyik legpozitívabb meglepetése. Az 1. fordulóban a címvédő MoneyBall-tól elszenvedett vereség óta 9 győzelmet arattak zsinórban, és magabiztosan haladnak a rájátszás felé. A dobogó 3. fokán egy másik újonc, a Bromance áll. A tavalyi NSL alapszakaszának győztese 4-1-es mérleggel zárta az estét, és biztosan őrzi dobogós helyezését. A 4. helyet a tavalyi ELITE ezüstérmese, a Black Label foglalja el. Az ÖCSI Sörpingpong istálló csapata 3-2-es mutatóval zárta az estét, és továbbra is üldözi a dobogósokat. Az 5. helyen áll a címvédő MoneyBall csapata. A bajnok a 2. játéknapot is 3-2-es mérleggel zárta, és „tisztes távolból” követi kihívóit. Plusz adalék még, hogy a MoneyBall a tavalyi szezonban az alapszakasz során összesen 4 vereséget szenvedett, míg idén már az első 10 fordulóban elérték ezt a számot. 10 fordulót követően a B1 áll a 6. helyen. A tavalyi szezon bronzérmese negatív mérleggel (2-3) zárta az estét, ám továbbra is őrzi helyét a TOP 8-ban. A 7. helyről a Caps On Cups Off várja a folytatást. Az újonc 3-2-es mutatóval zárta a játéknapot, és 10 forduló után a rájátszás mezőnyéhez tartozik. A még play-off-ot érő 8. helyen a BME-s duó, a Villámlovagok állnak. 2-3-es mérlegük ellenére egy helyet előre léptek az előző estéhez képest.

A legjobb 8 mezőnyéből éppen kiszorul a JASZ csapata. A gyenge 1. játéknapot követően egy 4-1-es estével ismét bejelentkeztek a rájátszásért folytatott küzdelembe. A 10. helyet foglalja el a Véntapacs. A szekszárdi gárda remek teljesítménnyel (4-1) rukkolt elő a 2. játéknapon, és csupán rosszabb pohárkülönbségük miatt nem a TOP 8 tagjai. A középmezőnybe csúszott vissza az első estét egyaránt 4-1-gyel záró D-Faktor és Verka. Mindkét csapat győzelem nélkül zárta az estét. Az ELITE első bajnoka alaposan megszenvedte Káply Matyás hiányát. A Verka is szintén komoly hullámvölgybe került, de ha az 1. estén mutatott játékukat tudják hozni, nem kerülhetnek bajba.

A kieső zónában várja a 3. játéknapot a Na Gyere! gárdája. A trió 2-3-as mérleggel zárta az estét, és rosszabb pohárkülönbségük miatt állnak a veszélyzónában. A 14. helyről az estét 1-4-es mutatóval záró Sad Monkey várja a folytatást. A mezőnyt továbbra is a Geri és a Jackpot zárja. Mindketten megszerezték első győzelmüket a szezonban, ám a következő fordulókban magasabb fordulatszámra kell kapcsolniuk, ha szeretnék elkerülni a kiesést.

A játéknap legértékesebb játékosának járó MVP díjat a hibátlan estét produkáló és ezzel továbbra is listavezető Giants-KPS játékosa, Juhász Árpád kapta.

A héten a 11-15. fordulóval féltávhoz érkezik az ELITE!

No Replies to "NSL ELITE - A második játéknap összefoglalója"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .