NSL ELITE – A hatodik játéknap összefoglalója

  • 2018/01/16

December 8-án a 6. játéknappal véget ért az NSL ELITE 20172018-as alapszakasza.

Az este előtt rengeteg nyitott kérdés volt. Óriási harc zajlott a még kiadó play-off helyekért, valamint természetesen a kiesés elkerüléséért is. És a végén jött a dráma!

Az este folyamán 6 mérkőzés is hosszabbítás után dőlt el. Kiemelendő a Black Label és az IMAP összecsapása, ahol 3 ráadást is láthattak a nézők. Az újonc remekül helyt állt, és többször is a sírból mentette meg a meccset, míg végül a maga javára fordította. A játéknap folyamán a rájátszásért küzdő Villámlovagok 2 mérkőzése is hosszabbítással végződött. A B1 ellen 2 hosszabbítás után maradtak alul, azonban a listavezető Giants-KPS csapatát el tudták kapni a „túlórában”.

Az alapszakaszt a Giants-KPS nyerte. A trió 26 győzelemmel és csupán 4 vereséggel zárt az 1. helyen, és ugyan nem tudta beállítani a MoneyBall tavalyi teljesítményét, de magabiztosan zárt a mezőny élén. A 2. helyre a címvédő MoneyBall lépett előre. A kétszeres címvédő az ősz során második alkalommal zárta hibátlan mérleggel. A dobogó 3. fokán az újonc Bromance végzett. Az NSL alapszakaszának tavalyi győztese 4-1-es mérleggel zárta a játéknapot, és 3. kiemeltként várhatja a februári folytatást.

A dobogóról éppen csak leszorult a Black Label. A tavalyi szezon ezüstérmese negatív mutatóval (2-3) zárt, amire legutóbb 2 szezonnal ezelőtt volt példa. Az 5. helyen fejezte be az alapszakaszt a B1 csapata. A tavalyi szezon bronzérmese 3-2-es mérleggel zárt. A 6. helyen végzett az IMAP. Az újonc trió felsőházi rangadókat nyert, és egyetlen vereségét az alapszakasz győztese ellen szenvedte el. A 7. helyet a Villámlovagok kaparintották meg. Az NSL 2 évvel ezelőtti bajnokára a rájátszásért küzdő csapatok közül a legnehezebb sorsolás várt. A BME-es alakulat azonban remekül vette az akadályokat, és többek között a Giants-KPS elleni győzelmüknek is köszönhetően sorozatban a második szezonban is ott lehetnek a negyeddöntőben. A legjobb 8 mezőnyének utolsó résztvevője a Na Gyere! csapata. A trióra az utolsó este 6 mérkőzés várt, és a megszerzett 3 győzelem elegendő volt a rájátszáshoz. A tavalyi szezon hajrája kicsit balul sikerült, és végül a kiesés elől kellett menekülnie a gárdának, azonban az idei szezon a vérfrissítésnek is köszönhetően meghozta az áttörést.

A rájátszásról éppen lemaradt a Caps On Cups Off. A tavalyi NSL alapszakaszának ezüstérmese negatív mérleggel (2-3) zárta az estét, és újonc évében lemaradt a play-off-ról. A középmezőnyben végzett a JASZ. Az ELITE „Robin Hood” triója nagyon rosszul kezdte a 6. játéknapot, és kis ideig még a kiesés is fenyegette őket, azonban győzelemmel zárták a szezont, és végülis a 10. helyet szerezték meg. Őket követi a Véntapacs. A szekszárdi alakulat a játéknapot a kieső zónából várta. Az estét a 3. legjobb teljesítménnyel zárták, 4 győzelem mellett csupán 1 vereséget szenvedtek, és bebiztosították a bennmaradásukat. A középmezőny végén a GERI végzett. Az NSL tavalyi bajnoka negatív mutatóval (2-3) zárta a játéknapot, de a többi eredmény alakulásának köszönhetően jövőre is az ELITE mezőnyének tagjai maradhatnak.

A kieső csapatok sorát óriási meglepetésre a D-Faktor csapata nyitja. Az ELITE első kiírásának bajnokára 7 mérkőzés is várt az este folyamán, amik közül mindösszesen egyet tudott megnyerni. A végső kegyelemdöfést stílszerűen a nagy rivális, és az első döntőben legyőzött MoneyBall adta meg. A Sad Monkey végzett a 14. helyen. A rájátszásról a tavalyi szezonban az utolsó pillanatban lemaradó gárda az ősz során először zárt pozitív mutatóval (3-2), és szépen zárta le a balszerencsével sújtott alapszakaszt. A 15. helyet szerezte meg a Verka. Az idei ELITE mezőnyének egyetlen női párosa az első játéknapon mutatott kitűnő teljesítményét nem tudta megközelíteni sem a folytatásban, és a meccsek előrehaladtával a szerencse is elpártolt mellőlük. A mezőnyt a JackPot zárja. A szebb napokat is látott alakulatot a szezon közbeni igazolás sem tudta felrázni, és az előző idények jobb szerepléseit követően kénytelenek búcsúzni a legjobbak mezőnyétől.

A játéknap legértékesebb játékosának járó MVP díjat a hibátlan estét produkáló MoneyBall játékosa, Tóth Gergely kapta.

A rájátszás párosítása a következőképpen alakul:

Giants-KPS (1.) – Na Gyere! (8.)

B1 (5.) – Black Label (4.)

Bromance (3.) – IMAP (6.)

Villámlovagok (7.) – MoneyBall (2.)

Márciusban érkezik a folytatás, ahol már minden párharc 4 győztes mérkőzésig tart!

No Replies to "NSL ELITE - A hatodik játéknap összefoglalója"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .