NSL ELITE – A harmadik játéknap összefoglalója

  • 2017/11/06

Október 27-én folytatódott az NSL ELITE 2017/2018-as idénye. A 11-15. forduló mérkőzéseivel féltávjához érkezett az alapszakasz.

A játéknap számtalan érdekes és fordulatos párharcot hozott. Ismét akadtak meglepetések, és természetesen rangadók is emelték az este színvonalát.

A 11. fordulóban az este egyik legjobban várt összecsapásán a listavezető Giants-KPS és a 2. helyen álló IMAP csapott össze. Egy hamisítatlan felsőházi rangadót láthattunk több triplával megfűszerezve. Az újonc remekül kezdett, ám a trónkövetelő hosszabbításra mentette a mérkőzést, ahol aztán egy triplával hamar lezárta a párharcot. Nem lehet szó nélkül elmenni Juhász Árpi teljesítménye mellett, aki a meccs folyamán egyetlen dobást sem rontott el.

A MoneyBall és a D-Faktor személyében megmérkőzött egymással az eddigi 3 kiírás két bajnokcsapata. Az összecsapás a kétszeres címvédő sikerével zárult.

Az alapszakasz feléhez érkezve az újonc Bromance vezeti a tabellát. A tavalyi NSL alapszakasz győztese hibátlan mérleggel zárta az estét, és jobb pohárkülönbségénekköszönhetően a táblázat élére ugrott. A 2. helyre szorult vissza az eddigi listavezető Giants-KPS csapata. 12 győzelemből álló veretlenségi szériájuk a Black Label elleni vereséggel ért véget. A dobogó 3. fokáról a tavalyi szezon ezüstérmese, a Black Label csapata várhatja a folytatást. Az ÖCSI Sörpingpong istálló üdvöskéi ismét remek mutatóval (4-1) zárták az estét, és továbbra is a szűk élmezőny tagjai.

A 4. helyet a címvédő MoneyBall foglalja el. A Bromance mellett ők is hibátlanul zárták a játéknapot, és csupán egymás elleni eredmény miatt szorulnak tavalyi döntős ellenfelük mögé. A 15. fordulót követően az IMAP áll az 5. helyen. Az újonc csapatnak ez volt az eddigi legnehezebb estéje, és a rangadók közül egyet sem tudott behúzni. ELITE pályafutásuk során először zártak negatív mutatóval (1-4), és ezzel lépéshátrányba kerültek riválisaikkal szemben. A 6. helyét továbbra is őrzi a B1 csapata. A tavalyi szezon bronzérmese Bundschuh Balázs helyére beszálló Vető Bálinttal a soraiban (aki a KPS csapatában 2 éve már bizonyított) 4-1-es mérleggel zárt, és stabilan őrzi helyét a legjobb 8-ban. A 7. helyről a Caps On Cups Off várja a folytatást. Az újonc csapat 2-3-as mutatója ellenére tudta megőrizni rájátszást érő pozícióját. A még play-off-ot érő 8. helyen a JASZ csapata áll. A szezon során második alkalommal zártak negatív mérleggel (2-3), ám a többi eredmény úgy alakult, hogy az idei szezon során először a TOP 8-ban foglalnak helyet.

A rájátszásról jelen pillanatban éppen csak lemaradó Na Gyere! áll a 9. helyen. A szezon során először zártak pozitív mutatóval (3-2), és csupán rosszabb pohárkülönbségük miatt szorulnak riválisaik mögé. A középmezőny tagja továbbra is a D-Faktor csapata. Az ELITE első szezonjának bajnoka az előző játéknaphoz hasonlóan negatív mérleggel (2-3) zárt, ám továbbra is harcban van a rájátszásért. A 11. helyről a Véntapacs várja a folytatást. A szekszárdi alakulat igazi hullámvasúton ül az idei szezonban. A rossz rajtot követően a 2. játéknapon kiemelkedően szerepeltek, majd ezt követően a 3. estén 1 győzelem mellett 4 vereséget szenvedtek. A hullámzó teljesítmény ellenére is minden esélyük megvan, hogy idén is a legjobb 8 között végezzenek. A középmezőny végén a Villámlovagok szerénykednek. Ugyan minden meccsük a végletekig kiélezett volt, ám egyet sem tudtak behúzni, és győzelem nélkül zárták a játéknapot.

A kieső zónában várja a 4. játéknapot a Geri csapata. Az NSL tavalyi győztese ELITE pályafutása legjobb teljesítményével előrukkolva 4-1-es mérleggel zárta az estét, és csupán

rosszabb pohárkülönbsége miatt szorul a Villámlovagok mögé. Mögöttük foglal helyet a Verka csapata. Az ELITE egyetlen lánypárosának teljesítménye erősen visszaesett a remek kezdést követően, és ezúttal is győzelem nélkül zártak. A Sad Monkey ismét 1-4-es mutatóval zárt (sorozatban harmadszor),és egyre jobban távolodnak a bennmaradást érő helyektől. A mezőnyt továbbra is a Jackpot zárja. Javuló tendenciát mutat a csapat játéka, azonban tovább kell gyűjtögetni a győzelmeket, ha bent szeretnének maradni.

A játéknap legértékesebb játékosának járó MVP díjat a hibátlan estét produkáló MoneyBall nyári igazolása, Tóth Ádám kapta.

A jövő héten a 16-20. fordulóval második felébe lép az ELITE idei alapszakasza!

No Replies to "NSL ELITE - A harmadik játéknap összefoglalója"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .