NSL ELITE 2017/2018 Playoff értékelő #2

  • 2018/04/04

Március 23-án az elődöntőkhöz érkezett az NSL ELITE idei szezonja. A TF Étteremben megrendezett párharcok a várt izgalmakat hozták. Remek egyéni teljesítmények, számos rekord és egy újabb NSL ELITE klasszikus szemtanúi lehettünk.

Giants-KPS – B1 4-1 (5-0, 4-0, 2-0, 0-2, 8-0)

Az alapszakasz első helyezettje magas színvonalú játékkal magabiztos előnyre tett szert. A B1 nem találta a fogást riválisán, nem tudta a negyeddöntőben mutatott koncentrált játékot hozni. A 4. mérkőzésen a szépítés összejött nekik, azonban ami ezután következett, arra nehéz szavakat találni. A Giants-KPS az NSL ELITE történetében először hibátlan mérkőzést produkált, azaz 10 dobásból szedték le a 10 poharat. Ezzel a nem mindennapi teljesítménnyel zárták le a párharcot, és jutottak a Döntőbe. A kitűnő alapszakasz után magabiztosan hozták a 2 playoff párharcukat, és már csak 1 lépés választja el őket a bajnoki címtől.

A B1 menetelésének ismételten az elődöntő jelentette a végállomást, és immáron 3. bronzérmüket szerezték.

Bromance – MoneyBall 4-3 (0-2, 1-0(5hu), 3-0, 1-0, 0-5, 0-7, 5-0)

Az alapszakasz 2. és 3. helyezettjének összecsapása egy igazi klasszikussá nőtte ki magát. Az első felvonást a kétszeres címvédő húzta be. A Bromance egy 5 hosszabbításos győzelemmel egyenlített, ami szintén egyedülálló az NSL ELITE történetében. Nem mehetünk el szó nélkül Benkovics Márk teljesítménye mellett sem, aki 4 alkalommal szállt vissza 1 pohárra a ráadás során. És ha már a kiemelkedő egyéni teljesítményeknél tartunk, említsük meg Seres Artúr 4. mérkőzésen mutatott hibátlan teljesítményét is. Az újonc 3-1-es vezetésénél sem adta fel a bajnok, és megmutatta, hogy miért is nyerték meg az előző 2 szezont. 2 fokozattal feljebb kapcsolva előbb szépítettek, majd kiharcolták a döntő felvonást. A Bromance előnye egyik pillanatról a másikra elolvadt, és az a bizonyos „momentum” átkerült a címvédőhöz. A 7. mérkőzésen azonban ismét tudott váltani az újonc, és nagyszerű játékkal rukkolt elő, amire a MoneyBall-nak már nem volt válasza.

A Bromance teljesítménye előtt le a kalappal, teljesen megérdemelten jutottak a Döntőbe, ahol bizony nem lesz könnyű dolguk a Giants-KPS ellen.  A Bromance lett a 2. olyan csapat a D-Faktor után, aki le tudta győzni a MoneyBall-t a playoff során. És ami egyáltalán nem elhanyagolható információ, hogy ők lettek az első újonc csapat, akik a bajnoki elsőségért szállhatnak versenybe.

A MoneyBall először nem jutott be a Döntőbe, amióta az ELITE megrendezésre kerül. 2 nyertes és 1 elveszített finálé után az idei szezonban meg kell elégedniük a bronzéremmel.

A MoneyBall kiesésével az is eldőlt, hogy idén új bajnokot avatunk az ELITE-ben!

Már csak 1 párharc van hátra az NSL ELITE 2017-208-as szezonjából. Az április 7-én megrendezésre kerülő Fináléban az alapszakasz első Giants-KPS és az újonc Bromance csapnak össze a bajnoki címért!

No Replies to "NSL ELITE 2017/2018 Playoff értékelő #2"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .