NSL ELITE 2017/2018 Playoff értékelő #1

  • 2018/03/14

Múlt pénteken kezdetét vette az NSL ELITE rájátszása. A TF Étteremben megrendezett párharcok nagyon sok izgalmat és fordulatot tartogatottak a szurkolóknak. 

Giants-KPS – Na Gyere 4-0 (4-0, 3-0, 2-0(hu), 2-0)

A Giants-KPS magabiztosan vette az első akadályt. Az alapszakasz győztese, ha nem is mindig sziporkázó játékkal, de a kulcsszituációkban jobban koncentrálva, vesztett mérkőzés nélkül hozta le a párharcot. A Na Gyere! nagyot küzdött, és egy „becsületmérkőzést” megérdemelt volna, azonban a Giants-KPS tudta nagyon jól, hogy nem szabad riválisának teret hagyni. A rájátszás 1. kiemeltje jelezte mindenki számára, hogy bizony számolni kell velük a végső elszámolásban.

 

B1 – Black Label 4-1 (2-0(hu), 1-0(hu), 0-2, 2-0, 1-0)

Az előző szezon elődöntőjének visszavágójának eredményére tekintve azt gondolhatnánk, hogy nagyon sima volt. A párharc azonban korántsem volt ennyire egyhangú. A B1 tanult az előző szezon „hibáiból”, és az elejétől kezdve nyomás alatt tartotta riválisát. A párharc végkimenetelének szempontjából döntő jelentőséggel bírt az első 2 mérkőzés, amelyeket egyaránt hosszabbítás után a B1 húzott be. A Black Label azonban egy pillanatig sem adta fel, és azonnal szépített. 3-1-es állásnál a Black Label-nek több lehetősége is volt kiharcolni a folytatást, azonban nem tudott élni ezekkel, és a B1 kíméletlenül lezárta a párharcot. A tavalyi szezon ezüstérmese nem tudja megismételni remek szezonját. A B1 azonban 3. alkalommal is a legjobb 4 mezőnyének tagja.

 

Bromance – IMAP 4-2 (0-2(hu), 2-0(hu), 1-0(hu), 4-0, 0-2(3hu), 4-0)

Az újoncok összecsapása igaza klasszikus lett. Egy érzelmekkel túlfűtött párharc volt, ahol mindkét csapat óriásit küzdött a továbbjutásért. Az első mérkőzésekre nagyon rányomta a bélyegét a playoff rutin hiánya, ugyanis a csapatok főként egymás hibáiból éltek. Az első 3 meccsen egyaránt hosszabbítás döntött. A Bromance szépen lassan irányítása alá vonta a játék menetét, azonban az IMAP egy pillanatig sem adta fel. Küzdésből jelesre vizsgázott az IMAP, mivel 1-3-as állásnál egy 3! hosszabbításos drámai csatát megnyert, és életben tartotta reményeit. A Bromance azonban a következő felvonásban magához ragadta a kezdeményezést, és lezárta a párharcot. A Bromance legjobb újonc csapatként bejutott a TOP 4-be.

 

Villámlovagok – MoneyBall 2-4 (1-0, 3-0(3hu), 0-6, 0-6, 0-3, 0-3)

A kétszeres címvédő egy nem akármilyen párharcot nyert meg. A Villámlovagok remek rajtot vettek ugyanis, és magas színvonalú játékkal hozták is az első 2 mérkőzést. A MoneyBall kicsit rozsdásan kezdett, azonban a 0-2-es állás ellenére sem estek kétségbe. Folyamatosan javuló játékkal lépésről-lépésre közelítették meg ellenfelüket. A párharc előrehaladtával a bajnok szépen-lassan bedarálta ellenfelét, és kíméletlenül szórta a triplákat. A „kihívó” játékába egyre több hiba csúszott, így a bajnok 4, zsinórban megnyert mérkőzéssel az elődöntőbe jutott. A MoneyBall az egyetlen csapat, amelyik az ELITE 4 szezonja során mindig eljutott legalább a legjobb 4-ig. A Villámlovagok nagy csatára késztették riválisukat, ám idén is a negyeddöntő jelenti számukra a végállomást. 

 

Túl vagyunk a rájátszás első fordulóján, és már csak 4 csapat van harcban a bajnoki címért. Jövő pénteken következnek az elődöntők, ahol fény derül arra, hogy melyik 2 csapat csaphat össze a Döntőben!

No Replies to "NSL ELITE 2017/2018 Playoff értékelő #1"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .