NSL ELITE – A 2. játéknap összefoglalója

  • 2015/10/28

Az előző héten a Starter Pub-ban folytatódott az NSL ELITE.

elite01

Az első játéknaphoz hasonlóan a 6-10. forduló is számos izgalmas és kiélezett meccset hozott.
A játéknap rangadóját a Giants és a D-Faktor játszotta. A várakozásoknak megfelelően nagyon jó mérkőzést produkált a két csapat. A „rendes játékidőben” Káply Mátyás 2-1-es állásnál kiszállt, ami azt jelentette, hogy az „Óriásoknak” hiba nélkül kellett ledobniuk az ellenfél előtt álló 2 poharat. Ezt a feladatot sikerült is abszolválniuk, a hosszabbítást jelentő utolsó dobást Tóth Ádám jegyezte. A hosszabbításban ismét Káply Mátyás fejezte be a partyt 1-1-es állásnál, azonban Tóth Ádámnak még erre is volt válasza, és következhetett a 2. ráadás.Ebben a felvonásban a változatosság kedvéért Hátz Milán szállt ki, és az újabb bravúr nem sikerült, így a tavalyi ELITE elődöntőhöz hasonlóan ismét a D-Faktor diadalmaskodott.

Megrendezésre került a TF-es házi rangadó is, ahol a Dicsőség és Kondi, valamint a Blood and Honor csaptak össze. A jó hangulatú és izgalmas mérkőzés az újonc csapat sikerét hozta.

elite04A 2. játéknap után a Moneyball őrzi vezető helyét a tabellán. A tavalyi szezon ezüstérmese az idei szezonban először hibátlan teljesítménnyel zárta a játéknapot, és már 7 forduló óta veretlen. A 2. helyre 4-1-es teljesítményüknek köszönhetően a Giants lépett előre. A dobogó harmadik fokára a Make it Rain kapaszkodott fel, akik remek estét produkáltak (4-1). Egyetlen vereségüket a Moneyball-tól szenvedték el.

A dobogóról éppen csak leszorul a Keresztelők csapata. Őket követi az Úgyiskifújnám, akik ismét pozitív (3-2) mérleggel zártak, és csak rosszabb pohárkülönbségek miatt állnak az 5. helyen. 6. helyen várja a folytatást a estét 2-2-es mutatóval záró Dicsőség és Kondi, őket követi az újonc Black Label. A rájátszást érő 8. helyre a D-Faktor jött fel. Az első játéknap gyengébb szereplése után kezdenek belerázódni, ezt bizonyítja 4-2-es mérlegük is.

A play-off helyekről éppen lemaradó KPS áll a 9. helyen, de csak rosszabb pohárkülönbsége miatt. A középmezőny tagjai még az estét egyaránt negatív mutatóval záró Sikító Kecskék és a Blood and Honor. A még bennmaradást érő 12. helyen a Véntapacs csapata áll, akik az első fordulók gyengébb eredményeit követően a legutóbb 2-2-es mérleggel zártak.
A kieső zónában a játéknapot egyéb elfoglaltság miatt kihagyó Jackpot mellett a JASZ, a ZugloStyle és a Thor tanyáznak. Azonban elmondhatjuk, hogy már nincsen nyeretlen csapat a ligában, ugyanis a Thor megszerezte első győzelmét; a szenvedő fél a Keresztelők voltak. A ZugloStyle is bemutatkozott a bajnokságban, de egyelőre még meg kell szokniuk az új körülményeket. Első és eddigi egyetlen győzelmüket a címvédő D-Faktor ellen aratták.

elite03
A forduló legértékesebb játékosának járó MVP díjat a játéknapot hibátlan mérleggel záró Moneyball játékosa, Benkovics Márk kapta.

A küzdelem ezen a héten tovább folyatódik a Közgardenben!

Írta: Roló

 

A fordulóról készült galériát tekintsd meg a Facebook oldalunkon!

No Replies to "NSL ELITE - A 2. játéknap összefoglalója"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .