Mutasd meg 14 – Marlok Róbert

  • 2014/11/10

mutasd 20

Mutasd meg, hogy jobb vagy mint…
Marlok Róbert (Dicsőség és Kondi)!

1. Az előző szezonban a Dicsőség és Kondi csapata (elsősorban a szervezési feladatok miatt) nem tudott minden versenyen részt venni. A döntőn aztán egészen a legjobb 4-ig meneteltetek. Hogy értékelnéd az előző szezont, ha kizárólag, mint játékos tekintesz vissza rá?

Az Semmelweis Open-en egyből döntőztünk, ráadásul egy revanssal kaptunk ki a végén, így az alaphangot elég jól megadtuk. Valóban nem tudtunk mindig játszani, viszont emlékeim szerint 7 versenyből így is 4-szer döntőig meneteltünk Mátéval. A probléma pont ott kezdődött, hogy ebből a 4-ből csak egyet sikerült megnyerni, azonban ezzel együtt is úgy gondolom, hogy jó szezont zártunk.
Az országoson aztán a csoportkörben megmutattunk mire is vagyunk képesek, ha feltűrjük a gallért… A D-Faktor ellen 3-8ról nyertünk 11 dobásból, a Sikító Kecskék elleni meccset pedig még ennél is jobb dobószázalékkal húztuk be, a harmadik mérkőzés pedig már csak formalitás volt. Aztán a szünet után nem találtuk már ugyanazt, még ha sikerült is az elődöntőig menni. A Moneyball elleni vereség viszont eléggé megtört minket, a bronzmeccsen már nagyon gyengén teljesítettünk, aminek meg is lett az eredménye. Összességében azonban azt mondom, hogy nem rossz a 4. hely, főleg ismervén a teljes mezőnyt, és azt, hogy mennyit készültünk rá…

2. Kicsit nézzük más szemszögből az előző szezont. A rendezvények az év folyamán egyre népszerűbbek lettek. Mit gondolsz, szervezői szempontból sikerült előre lepni?

Amint lement az Országos Döntő, egyből leültünk értékelni a srácokkal a szezont. Végül is arra jutottunk, hogy jó az amit csináltunk, de tudjuk mi ennél sokkal jobban is, és ha valóban előre akarunk lépni, akkor még több időt kell belefektetni a dologba. Úgy gondolom, hogy ez meg is történt, és ez (reményeim szerint) látszik az őszi kupákon, gondolok itt a népszerűségükre, a sűrűségükre, és a változatosságukra. Ez persze csak az, ami kifelé látszik. Természetesen az NSL a zászlóshajó, de emellett is számos dolgot teszünk annak érdekében, hogy a sportág népszerűsödjön, és minél több támogatót és hírnevet szerezzünk az egész projektnek. Folyamatosan jönnek az újabb meglepetések számunkra is, hogy mennyien, és mennyi helyről hallottak már rólunk, viszont még mindig nagyon sokat tudunk fejlődni. Végig ott lebeg előttünk a cél, tanulunk a hibákból, és összességében azt gondolom, hogy folyamatos a fejlődés minden szinten.

3. Mik az idei elvárasok a Kondinál?

Egyre nehezebb a játékra koncentrálni, és tavasszal jó eséllyel nagyot fog változni a felállás is, de arról biztosíthatok mindenkit, hogy a Kondi idén meg fogja mutatni, hogy mire képes… Alapvető célunk, hogy egyenes ágon jussunk az országos döntőbe, ott pedig már ugye bármi megtörténhet. 🙂

+1. Végül pedig egy kérdés egy riválistól, Benkovics Mátétól (Moneyball).
„Az egyre nagyobb érdeklődés miatt kialakulni látszó helyzetet, hogyan próbáljátok majd kezelni?”

A szezon elején amikor kitűztük a célokat, akkor legalább hasonló népszerűséget szerettünk volna a tornáknak, de azért bevallom, minket is meglepett, hogy mindez ilyen hamar megtörtént. Ez egy nagyon jó visszajelzés számunkra, de ugyanakkor intő jel is, hogy hamarosan változtatni kell pár dolgon. Az őszi szezonból még 1,5 hónap van vissza, itt nagy változások még nem várhatóak, de azért meg fogjuk oldani, hogy mindenki játszhasson, aki akar.
Ami a tavaszt illeti, úgy gondolom, hogy komolyabb átalakulás várható. A mikéntje még nem teljesen alakult ki, de a tervek már megvannak. Mindenképpen az a célunk, hogy a jelenlegi csapatok kiszolgálása mellett még több csapat vehessen, és vegyen is részt a versenyeken. Nyitunk a vidék felé is, azzal együtt, hogy a központ továbbra is Budapest lesz, arról pedig biztosítunk mindenkit, hogy az Országos Döntő idén igazán nagyot fog szólni.

Addig mindenki figyelje a híreket, mert lesznek…

No Replies to "Mutasd meg 14 - Marlok Róbert"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .