Mutasd meg 13 – Benkovics Máté

  • 2014/11/10

mutasd 15 vorosbenko

Mutasd meg, hogy jobb vagy mint…
Benkovics Máté (Moneyball)!

1. Az előző idényben és idén is mindig számolni kellett veletek, nem sokan lettek volna, akik arra fogadnak, hogy elveszítitek a döntőt. Mégis így alakult. Milyen érzésekkel gondolsz vissza a tavalyi nagydöntőre? Mi hiányzott?

A tavalyi szezon elején, amikor elkezdtük Gerivel érezni egymást, a teljesítmény is megérkezett. Örülök, hogy úgy látod, mindig számolni kellett velünk eddig idén és tavaly is, a tavalyi formánk nagyon jó volt, aminek a közelében még nem vagyunk sajnos, de kezdjük megtalálni a ritmust egymással is és a játékkal is. A tavalyi döntő kudarcát az Iskolában szerzett győzelemmel személy szerint végképp elástam magamban és motivációként hasznosítom a tornákon. A római partra szerencsére nagyon összeszedetten érkeztünk meg, én ki is hagytam az elő tornát pont emiatt. A döntő előtt had említsem meg azt az ominózus meccset a ma már jól ismert és klasszis KPS csapata ellen, ami számomra az egyik hanem legnehezebb meccs volt amit játszottam. Visszatérve a döntőre, nagyon jól esett, hogy sokan nekünk szurkoltak, sajnos az egész napos koncentráció és forma a nap végére kezdett el elfogyni és megkopni, személy szerint nekem kicsit sok volt a szünet a döntő meccs előtt és az a lendület akkor nálam megtört mire a meccsre odaértünk. Próbáltunk küzdeni, de belül már nem volt meg egymás között az a plusz, amivel nyerni lehetett, az első meccs elvesztése után ez csak még rosszabb lett sajnos. A vesztes döntő után, úgy gondolom az idei MoneyBall kicsit megváltozott. Értem ezt úgy, hogy a tavalyi listavezető pozíció megtartása folyamatos erőfeszítést és nyomást igényelt a csapattól. Ez idén pont fordítva volt idáig, küzdünk a lista pozíciókért és a pontokért. Szerencsére felszabadultabban tudunk idén játszani, de a lényegi problémánk a koncentráció egyelőre. A kezdeti versenyeken nem találtuk magunkat, de úgy érzem a többi csapat erőssége és az, hogy az idei mezőnybe érkeztek új klasszisok nagyobb motivációt jelentenek a csapattagoknak is. A cél számomra a listavezető pozíció, de ez függ nagyban attól is, hogy a csapat miképp tud majd indulni a versenyeken a jövőben. Sok új csapat van és sok olyan csapat is van, aki jelentősen komolyabb ellenfél mint a korábbiakban.

2. Mit gondolsz, az idei szezonban kik azok, akik odaérhetnek a bajnoki cím közelébe?

Így van az idei szezonban nagyon komoly és erős csapatok vannak. A tavalyiak megerősödtek, akik idén becsatlakoztak (most már szép számmal szerencsére, amit bizonyít az idén megrendezésre került/kerülő két 40 fős torna), azok pedig komoly színvonalon játszanak. Sok csapattal sajnos a MoneyBall még nem játszott így csak hallásból és név alapján ismerjük őket így látatlanban róluk most nem beszélnék. Először is a lista elejét nem kell bemutatnom már az előttem lévők is megemlítették, személy szerint én is úgy vagyok vele, hogy az első hónapban ők voltak akik, ha fenn tudják tartani a formájukat alapszakasz nyertesek és komoly esélyesei lehetnek a döntőnek is, bár erre a tavalyi is rácáfolt, MINDEN az adott formán és összeszedettségen múlik, minden meccs és torna más. Azért azt meg kell említenem, hogy a B1 és a D-Faktor idén nagy riválisunk, velük vannak még elintézetlen dobásaink. A Giants egy más dolog, mivel velük kezdtük el a társaságban, így ők számunkra az a csapat, aki a legnagyobb rivális és egy egyfajta cél is olykor, így én mellettük tenném le a voksomat, akik legjobban odaérhetnek egy esetleges döntő meccshez. Jó esélyei vannak még a Jack-Pot csapatának is, akik hatalmas verbális nyomást tudnak ráhelyezni az ellenfélre, aki ezt nem bírja annak komoly erőfeszítés nyerni ellenük. A KPS-t már megemlítettem, egy pici plusz hiányzik a játékukból szerintem, de simán az alapszakasz elsőség és a döntőbe kerülés is meg van bennük. A Blood and Honor formáció is erős, bármikor képesek bedobni magukat és az élmezőnybe kerülni. A végére hagytam a Kész Team csapatát, nem véletlenül, sajnos velük még szintén nem találkoztunk idén, de nagyon vágyunk a revansra ellenük, de őket is az élmezőnybe gondolom. Az első hónap még nem jött össze nekik, szerintem a nyomás még nagy rajtuk, de ha ezt elengedik, akkor oda fognak érni a tornák végére. A RókaMóka, Call me maybe, Whiskeysek, Svábok és Thor csapata, akiket még úgy gondolok, a következő fordulókon ott lehetnek és a döntőn is számolni kell majd velük. Végül szeretném a Dicsőség és Kondi csapatát megkérni, hogy gyakrabban induljanak a versenyeken, (pl: TF) mivel velük is számolni kell, mivel nagyon jó csapat, de tudom a szervezési feladatok is nehezek és valakinek azt is meg kell csinálni a tornákon.

3. Mit üzennél azoknak, akik még nem jártak NSL rendezvényen? Szerinted meddig juthat a sportág itthon?

Az NSL rendezvények mindig hozzák a kötelező színvonalat, jó hangulat van, folyik a sör és a szervezés gördülékeny a versenyek alatt. Egy negatívumot tudok csak megemlíteni és ez pedig olykor a hely hiánya, ami általában a csoportmeccseknél fordul elő. Bár ehhez hozzá kell tennem azt is, hogy ez nagymértékben a nézők miatt van így, akiknek természetesen örülünk. A rendezvényt ajánlani tudom mindenkinek, akik csak nézni szeretnék azoknak is, hiszen ez egy izgalmas és magával ragadó sportág, akik meg játszani szeretnének, azok meg ne habozzanak, jöjjenek le és próbálják ki magukat. Ha meg attól félnek, hogy úgy se végeznének sehol, ez téves, mivel bárki okozhat meglepetést, de ha mégis akkor próbálják ki először otthon, vagy baráti társaságban, nagyon jó móka. A bátyámat is így szippantotta be a sportág, mi elkezdtük játszani a többiekkel egy párszor lejött, ismerkedett a játékkal és megtetszett neki. Ma már oszlopos tagja a MoneyBall csapatának és több kupagyőzelmet is sikerült vele együtt nyerni már, ezért gondolom, hogy akinek tetszik, induljon el egy-egy fordulón. A sportág itthon remélhetőleg be fog futni, az egyetemeken már szép számmal játsszák, de ezek még nem az NSL szervezése alatt mennek, így úgy gondolom be kéne vonni ezeket a közösségeket is és talán régiós bajnokságok kíséretében megszervezni akár. A legfőbb cél szerintem egy szponzor, aki segít népszerűsíteni és támogatni a sportágat, mellyel országos népszerűségre is szert tehet majd a jövőben. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a videókat, amik készülnek a versenyekről és a blogot (www.sorpingpong.blogspot.hu) is mely foglalkozik az éppen aktuális itthoni régiós és nemzetközi szinteken történő beerpong szférával.

+1. Végül pedig egy kérdés egy nagy riválistól, Németh Vivientől (Whiskeysek):
„Van e valami amit változtattatok a tavalyiakhoz képest? Valami, amit máshogy csináltok, hogy még jobbak legyetek?”

A MoneyBall formáció maradt a tavalyihoz képest, annyi különbséggel, hogy Dév megcsinálta a Jack-Pot csapatot. Mivel még a szezon elején vagyok így nagyon konkrétat nem tudok mondani, most próbálgatjuk az erő adagolást a tornák alatt és poharak kidobásánál és rendezésénél is, próbálunk tudatosabbak lenni, hogy ne legyen meglepetés. Ezeket az edzéseken gyakoroljuk, különböző formációk és szituációkkal. A tavalyi csapat szintjén még nem vagyunk, de igyekszünk, ezt tükrözik szerintem az eddigi versenyek is. A tavalyi MB 100%-ban kiegészítette egymást ez idén még nincs meg, ahogyan még az önbizalmunkon is csiszolni kell, ehhez a mostani győzelem nagyban hozzásegített minket remélhetőleg. Az idén személy szerint próbálok sokkal többet hozzátenni a játékhoz, mind rafkósan mind pontosságban, ezzel levenni a Geri vagy esetleg a Márk válláról a terhet. Tavaly Geri jobban húzta a csapatot és szeretném evvel is megkönnyíteni a dolgát, hogy jobban tudjon koncentrálni a játék többi részére. A játékunk abban is változott, hogy sokkal tudatosabbak vagyunk minden téren, a védekezésnél a fújást egyértelműen leadtam és Geri csinálja, a támadásban viszont még jelen van a lendületből mondott revans, de ezen a téren is már tudatosan az adott szituációkra mondunk revansokat, melyekre gyakorlunk is, ilyen például nálam a 3-as háromszög. Remélhetőleg ezek a változtatások segítenek majd minket a továbblépéshez és a tudatosság mellett a flow érzését sem törjük meg 1-1 játszma közben. Ezt majd a jövőbeli teljesítményünk fogja igazolni.

No Replies to "Mutasd meg 13 - Benkovics Máté"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .