Ki lesz az idei sörpingpong bajnok?

  • 2017/05/09

Szombaton az Anker’t-ben zárul a 2016/2017-es sörpingpong szezon. Kiderül, hogy ki lesz a Nemzeti Sörpingpong Liga bajnoka. Sok kérdés motoszkál most a fejekben, mindenki izgatottan várja a hétvégi viadalt. Ki nyerheti meg az év versenyét? Ki lesz a hazai sörpingpong 5. bajnoka? Ki csatlakozhat az alapszakasz első három helyezettjéhez és indulhat jövőre az ELITE-ben? Ezekre a kérdésekre különböző megközelítések alapján keressük a választ.

Nézzük tehát, hogy ki lesz a bajnok…

… az alapszakasz alapján?

Az idei alapszakaszban 19 versenyt rendeztünk, ezek nagy része közel teltházzal, 60-64 csapat részvételével került lebonyolításra. Az alapszakasz győztese, a Bromance 4 tornát nyert, ráadásul az utolsó háromból kettőt, vagyis kiváló formában várják a finálét. Ez alapján tehát egyértelmű esélyesnek mondható az alapszakasz győztes. A győzelmek számát nézve a Caps On Cups Off és a Túrós Brétes 3-3, a Seöres Wándor 2 győzelemmel zárta a szezont. Az említett csapatokon kívül 7 páros tudott tornát nyerni. Érdekesség, hogy nincs köztük az ELITE-ről épp lecsúszó, alapszakasz 4. Team N1, akikkel szintén számolnunk kell az esélyesek közt.

… a történelem alapján?

Ha az előző 4 idényt nézzük, akkor a Bromance biztosan nem lesz bajnok. Alapszakasz győztes még soha nem nyert döntőt, és kimagasló eredményt is ritkán ért el. Az első szezonban az alapszakasz első MoneyBall a nagydöntőben maradt alul az alapszakasz 10. Kész Team ellen. A második szezonban a Giants nyerte az alapszakaszt, de a döntőben korán, már a második körben búcsúztak. Itt a MoneyBall ért a csúcsra, akik 3. kiemeltként játszottak a döntőn. Az elmúlt két év a Sex For Money-ról szólt, legalábbis az alapszakaszban. Bajnoki címet ők sem tudtak gyűjteni, előbb a Bitorlók (alapszakasz 4-ként), majd a Villámlovagok nyerték a trófeát. Ezek alapján tehát az alapszakasz top 10 csapata körülbelül egyenlő eséllyel száll harcba, míg a Bromance küzdhet az „alapszakaszgyőztesek átkának” megtöréséért.

… #Roló véleménye alapján?

A Döntő megnyerése óriási presztízs, ezért minden csapat kettőzött erővel készül. Mint minden évben, sok csapat pályázik a bajnoki címre. Az alapszakasz győzelem eddig nem volt jó ómen a döntőre nézve, ugyanis az eddigi elsők közül senki sem tudta elhódítani a bajnoki címet. Ha esélyeket szeretnénk latogatolni; mindenképpen számításba kell venni a Bromance csapatát. A fiúk kiemelkedő tavaszt tudhatnak maguk mögött, és a Döntő megnyerésével szeretnék megkoronázni az idei teljesítményüket. A Caps On Cups Off a kiváló őszi szezon után egy eredmények szempontjából visszafogottabb tavaszt zártak. Nagyon sokszor elpártolt tőlük a szerencse a fontos meccseken. A játéktudásuk alapján minden esélyük megvan egy kiemelkedő eredmény eléréséhez. Az ELITE indulás jogát már szintén kiharcoló IMAP utolsó versenyeken mutatott formája alapján szintén jogosan pályázhat a bajnoki címre. A tavasszal óriásit hajrázó, dobogókat szállító Team No.1-al is számolni kell a végső esélyesek között. A Túrós Brétes is egy kicsivel maradt le az ELITE-ről, ám a 3 tornagyőzelmük is azt jelzi, hogy velük is számolni kell. Természetesen a ranglista TOP 20-ból bárki odaérhet, hiszen nagyon szoros a mezőny; gondoljunk csak bele, hogy a tavalyi bajnok, Villámlovagok csapata 20. kiemeltként vágott neki a Fesztiválnak. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a selejtezőből induló csapatok mellett sem. Tavaly például 2 selejtezőből induló csapat is a dobogón végzett. Az idei szezonban már bizonyító, de a TOP 20-ból kicsúszó vagy éppen a korábbi szezonokban meghatározó csapatok (pl Fröccsös Döme, GYAKALabel) is a végső győzelemért mennek az Ankert-be. Az ELITE-es csapatoknak nehéz dolguk lesz, ugyanis ők már elszoktak az NSL légkörétől, és más szabályok szerint játszanak az ELITE-ben. De a D-Faktor és a B1 tavalyi menetelését látván idén is számolnunk kell velük.

… az MVP véleménye alapján?

Nagyon nehéz megválaszolni ezt a kérdést, az alapszakasz még talán sosem volt ennyire szoros és jobbnál jobb csapatok bizonyították, hogy van helyük és szerepük az NSL-ben. Természetesen nagy esélyt látok a Caps on Cups off győzelmére(az elfogultságom ellenére) mivel a srácok profizmusa a nyomás növekedésével egyre jobban meglátszik. Viszont az évvégi forma alapján a GSWHR, a Bitorlók és a Team No1 is ott lehet a dobogón. De persze mi sem csak sörözni megyünk. 🙂

… a szervezők véleménye alapján?

Bízunk abban, hogy minél több csapat vág neki az ide döntőnek. Hogy a végén ki nyerhet? Érdekes kérdés. Egyrészt az új generáció idei berobbanásával az alapszakasz top csapatai mindenképp esélyesek. A mezőnyben azonban lesz több rutinos, sok versenyt megélt csapat is, akik kimondottan erre a rendezvényre állnak asztal mögé, vagy cserélik az ELITE asztalt a hagyományosra. A döntő megnyeréséhez egész estés jó játék, némi szerencse és folyamatos koncentráció kell.

… Szerinted?

Írd meg kommentben, hogy te mit vársz a szombattól! Nevezni péntekig a sorpingpong.hu/nevezes linken tudsz!

No Replies to "Ki lesz az idei sörpingpong bajnok?"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .