Ki lesz a sörpingpong 2016-os királya?

  • 2016/05/14

slider_04_donto

Ma kiderül, hogy ki nyeri a Nemzeti Sörpingpong Liga 4 szezonját. Kiderül, hogy ki lesz a következő bajnok a Kész Team, a MoneyBall és a Bitorlók után. A 20 versenyből álló szezon után, ma eldől, hogy ki lesz az az egy, aki mindent visz! #Roló-val 5 pontban beszélgetünk a döntőről, a történelemről és az esélyekről.

1.: Megújult a lebonyolítás

Idén az NSL alapszakasz első 20 helyezettje, valamint 4 vidéki bajnokság (Érd, Kolozsvár, Szekszárd, Pötréte) győztese várhatja kiemeltként a döntőt. A felső ágon hozzájuk csatlakozik a selejtező legjobb 8 csapata. A selejtező 9-24 helyezettje pedig az alsó ágról vághat neki a küzdelmeknek. Kinek kedvezhet ez a lebonyolítás?

A 4 vidéki bajnok részvétele újabb izgalmakat ígér. A double knockout rendszernek köszönhetően a felső ágról induló csapatoknak belefér egy “gyengébb”mérkőzés is, és még az alsó ágról szintén eljuthatnak az ELITE indulás kapujába.

2.: A vidéki bajnokok

Ahogy te is mondod, az NSL Döntők történetében először 4 Budapesten kívüli, önálló bajnokság győztese is szerepel a mezőnyben. Ezek a csapatok, egyrészt már nyertek egy bajnokságot, másrészt vélhetően extra motiváltan érkeznek a döntőre, hogy képviseljék városukat. Mit várhatunk tőlük?

A vidéki bajnokok bizony sok meglepetést okozhatnak majd a döntő folyamán. A csapatok nagy része korábban már többször is részt vett NSL tornákon, így a légkör is ismerős lesz számukra.

3.: Az alapszakasz győztesek átka

Az első szezonban a MoneyBall nyerte az alapszakaszt, de a döntőben alul maradtak a Kész Team-mel szemben. A második évadban a Giants lett az alapszakasz bajnoka, de a kupa a MoneyBall-hoz került. Tavaly (csakúgy, mint idén) a Sex For Money nyerte az alapszakaszt, de a bajnoki cím a Bitorlóké lett. Idén megtörhet az alapszakaszgyőztesek átka, és nyerhet az, aki a szezon során a legjobb volt?

A Sex For Money idei teljesítményére nehéz jelzőket találni. Ők dominálták ezt  a szezont, szinte minden rekordot megdöntöttek. A tavalyi szezon után még éhesebbek a sikerre. Ők képesek lehetnek megtörni az átkot, ám nem lesz sétagalopp.

4.: Az NSL ELITE indulás

Sok csapatot foglalkoztat az NSL ELITE indulás lehetősége. A szabályok szerint az alapszakasz győztes mellett a mai döntő 3 dobogós csapata nyer indulási jogot az ELITEbe. Facebook szavazásunkból kiderült, hogy szerintetek a Fröccsös Döme, a Na gyere! és a Sad Monkey lehet a befutó. Egyet értesz a szavazókkal?

Az NSL ELITE varázsa határtalan. Minden csapat szeretné magát a legjobbak között megmérettetni. A szavazók véleménye közel jár az igazsághoz. Az alapszakaszban mutatott formák alapján ennek a 3 csapatnak van a legnagyobb esélye az indulási jog kiharcolására. Az előző évek tapasztalatai alapján azonban 1-2 meglepetéscsapat igenis megkeverheti a kártyákat.

5.: Ki emelheti fel a trófeát?

Az alapszakasz legjobbjai közül valaki? Egy, a selejtezőből induló ELITE csapat? Valamelyik vidéki bajnok? Vagy akár egy újonc csapat? Ki lehet az, aki ma a legboldogabb lesz?

Mindegyik csapat azért áll ma asztalok mögé, hogy elhódítsa a trófeát. A Sex For Money nagy eséllyel indul, mindenki őket szeretné majd elkapni. Az elmúlt döntőkhöz hasonlóan idén is várható 1-2 olyan újonc, akik maradandót alkothatnak. A selejtezőből induló ELITE csapatokkal is számolnunk kell, akik szeretnék megmutatni, hogy ilyen szabályok mellett is képesek kiemelkedőt nyújtani. 

Ám mint minden sportban, a végén itt is csak EGY maradhat!

14.00-tól tehát 4. Beerpong Fesztivál – NSL Országos Döntő a Corvin Clubban!

No Replies to "Ki lesz a sörpingpong 2016-os királya?"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .