Féltávnál az NSL! – Helyzetjelentés #Rolóval!

  • 2017/01/25

A Nemzeti Sörpingpong Liga alapszakasza féltávnál tart. 9 torna, 165 csapat és közel 2000 liter elfogyasztott sör után #Roló segítségével megnézzük, hogy hol tartunk.

Az előző két év az NSL-ben a Sex For Money csapatáról szólt. A srácok sorban nyerték a tornákat és mindkét évben magabiztosan végeztek az alapszakasz élén. Az idei szezonban nem számítanak fix résztvevőnek, de talán nem csak emiatt van az, hogy jelenleg a ranglista élén több csapat is nagyon közel van egymáshoz. Mondhatjuk, hogy felnőtt egy új generáció, akik „átvették az uralmat” az NSL-ben?

A tavalyi szezon második felében feltűntek új tehetségek az NSL-ben. Várható volt az őrségváltás, amire bizony 2016 őszén sor is került.

Az ELITE első évében, a 2014/2015-ös szezonban az NSL
alapszakasz top 10 csapata közül 7, az előző szezonban a top 10-ből 5, idén mindössze 3 csapatban szerepel ELITE játékos. Ez is azt mutatja, hogy egy generációváltás közepén vagyunk. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy ez a folyamat jót tesz a hazai söpingpong életnek. Egyrészt egyre több remek képességű csapat játszik az NSL-ben, másrészt egyre nagyobb az ELITE presztizse, ahová a fiatalok vágynak. Mit gondolsz erről a folyamatról?

Az ELITE szabályainak változásával kevesebbszer járnak le az ELITE játékosok az NSL versenyeire. Más a távolság, mások a poharak, más a játék ritmusa is. Véleményem szerint ennek is betudható, hogy az új tehetségek lehetőséget kapnak, hogy megvillanthassák tehetségüket. A magyar csapatok külföldi versenyeken elért kiemelkedő eredményei rengeteg fiatalt inspirálnak arra, hogy egyszer ők is az ELITE-ben, a legjobb csapatokkal mérhessék össze tudásukat.

Van azonban egy közös pont, akit mindenképp szeretnék kiemelni. Ráadásul az idei szezonnyitó is az ő győzelmükkel indult. Az előző két szezon alapszakasz győztese a Sex For Money idén, habár nem jár rendszeresen NSL versenyekre, beállította a Moneyball korábbi rekordját és már
12 NSL tornagyőzelmet számlál. A közös pont pedig Benkovics Márk, aki kétszeres NSL MVP, NSL bajnok és ELITE bajnok is, mindamellett, hogy a Sex For Money és a MoneyBall játékosaként közel 20-szoros NSL tornagyőztes. Azt hiszem, pont az ilyen inspirációk kellenek ahhoz, hogy valaki sportként tekintsen erre a játékra.

Benkovics Márk a magyar sörpingpong történetének legsikeresebb játékosa, a magyarországi Sörpingpong Hall of Fame tagja. Egyéniben és csapatban is megnyert mindent, és igazi példakép lehet a fiatalok számára. Szerencsésnek tartom magam, hogy játszhattam/játszhatok ellene.

A ranglista első 10 csapata 9 verseny után

Térjünk rá az idei szezonra. A 9 idei tornán 7 csapat nyert, az egyetlen többszörös, egész pontosan 3 szoros tornagyőztes a Caps on Cups off. A srácok ennek megfelelően vezetik a ranglistát. Azt hiszem az első félévben mutatott játékukat látva kijelenthető, hogy komoly esélyük van a végső sikerre. Hogy látod az ő játékukat?

A páros már a 2016-os tavaszi szezonban is indult pár tornán az Elbeerálók csapat színeiben, ám az igazi áttörés idén ősszel következett el. A srácok sokat fejlődtek a tavalyi szezon óta, és a jó egyéni teljesítmények mellett csapatként is bizonyítanak. A 9 versenyen mutatott játékuk alapján teljesen megérdemelten vezetik az NSL ranglistáját, és úgy gondolom, nagy eséllyel pályáznak az alapszakasz elsőségre.

A ranglista második, harmadik és negyedik helyén hatalmas a “tumultus”. Az IMAP, a Bromnce és a Seöres Wándor 60 ponton belül van egymáshoz képest és mindhárom csapat 1-1 tornát nyert idén. Mit gondolsz a Károlyi Dalmát is bevető IMAP teljesítményéről?

Az IMAP a tavalyi NSL döntőn nagyon közel állt az ELITE feljutást érő dobogóhoz, rengeteg nagy csatát megnyert, ám a végén a B1-től és a Villámlovagoktól is kikaptak, így lemaradtak a dobogóról. Az idei szezont nagyon meggyőzően kezdték a srácok, megnyerték a szezon első duplapontosát, és hoztak dobogós helyezést is. Az ősz második felében nagyon hullámzó volt a teljesítményük, jöttek a váratlan vereségek, és a riválisok ezt kihasználva megközelítették őket. Dalma a sörpingpong mezőnyének legjobb női játékosai közé tartozik; leigazolása komoly fegyvertény. Az ő segítségével az IMAP kiharcolhatja a jövő évi ELITE indulást.

Mi a helyzet a jelenleg 3. Bromance-al? Elérhetik az ELITE-be jutást?

A Bromance egy igazi “családi vállalkozás”. A két Seres testvérhez pár verseny erejéig a Giants kiválósága, Tóth Ádám is csatlakozott. A csapat az ő közreműködésével egy 1. és egy 4. helyet is fel tud mutatni az őszi szezonban. Azonban a csapat az ő jelenléte nélkül is képes volt kiemelkedő eredményt elérni; gondoljunk csak az első duplapontos versenyen elért 2. helyezésre. Nem lesz könnyű dolguk tavasszal, de ismerve a 2 játékos tudását, győzni akarását és játékszeretetét, biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni az ELITE-ért.

4. helyen az eddigi, talán legnagyobb meglepetés csapat a Seöres Wándor! Vagy nem is meglepetés?

A Seöres Wándor csapata az őszi szezon második felében kapta el nagyon a fonalat. A szezon előtt kevesen számoltak velük a feljutásért folyó harcban, de egy 1. és 2. helyezéssel, valamint további ponterős szereplésekkel bizony bejelentkeztek az ELITE-t indulást érő helyekért.

Az első négy mögött kissé lemaradva, de a top 10-ben még a Becsapat, a Túrós Brétes, a GERI, a Solymár Heroes, a Bitorlók és a Szeszsellők. Mit gondolsz, küzülük kinek lehet realis esélye a top 3-ba kerülésre?

Egy tornagyőzelmi távolságból követik az üldözők a dobogós csapatokat. Nem lesz könnyű dolguk, ám még rengeteg pont kiosztásra vár, két duplapontos verseny is lesz tavasszal. Nehéz kiemelni ebből a csapatból bárkit is, és nem is szeretnék igazán senkit, mert a TOP 10 csapatai közül bárki elkaphat egy jobb eredménysort.

Ha a Top 10 mögé nézünk, akkor találunk több olyan csapatot, akinek kiemelt célja a feljutás. Gondolok itt például az EB-n remeklő TEAM N1-re, vagy említhetném az idén már tornát nyerő Sex For Money, vagy épp Hejcegnők csapatát. Te kiben látsz potenciált a top10-nél jelenleg hátrébb sorolt csapatok közül?

A TOP 10 mögött helyet foglaló csapatok a tavaszi szezonnak elsősorban a májusi döntőre való minél jobb felkészülés jegyében vágnak neki. Természetesen igyekeznek minél jobb pozícióban zárni az alapszakaszt, de a nagy ponthátrány miatt ők már csak a Döntő megnyerésével harcolhatják ki az ELITE szereplést.

Végezetül kérlek, hogy üzenj valamit azoknak, akik még nem voltak NSL rendezvényen. Miért érdemes eljönni a tornákra?

Az NSL egy igazi életérzés! Nagyon jó hangulatú versenyek, óriási izgalmak, fantasztikus társaság; minden ami egy ÓRIÁSI BULI-hoz kell!

No Replies to "Féltávnál az NSL! - Helyzetjelentés #Rolóval!"


    Leave a Reply

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .