ELITE beerpong 2019-2020: Indul a szezon!

  • 2019/09/25

Pénteken kezdetét veszi az ELITE 6. szezonja. Az idei évben ismét 16 csapat mérkőzik meg egymással a bajnoki címért. A tavalyi szezon izgalmait nehéz lesz felülmúlni, de idén is végletekig kiélezett küzdelem várható.

Alsókutyák

Az Alsókutyák első ELITE-es szezonja felemásra sikerült. Lehengerlő teljesítmények mellett szoros vereségek jellemezték a csapat szereplését. A trió sokáig harcban volt a rájátszásért, ám végül a kiesés elől kellett menekülniük. A BME-es gárda változatlan felállásban vág neki a szezonnak, és céljuk nem is lehet más, mint a rájátszás elérése.

Amíg BEERom

Az Amíg BEERom jött, látott és győzött. Az előző szezonban a gyengébb kezdést követően magára talált az újonc, és meg sem állt az alapszakasz 1. helyig. 3 MVP cím és minden újonc rekord megdöntése után a rájátszásban sem fogyott el a lendület. Egyre magabiztosabb játékkal rukkolt elő a trió, és egészen a Fináléig menetelt. A B1 ellen megvívott párharc során hozta legjobb teljesítményét, és megérdemelten hódította el a bajnoki címet. Az idei kiírásban nem is lehet más a cél, mint a bajnoki elsőség megvédése, de egyáltalán nem lesz könnyű dolguk. A nyári felkészülés nem sikerült rosszul, ugyanis az ősz eleji 1v1 tornán Bogdán Erik 2. helyezést ért el, míg a PreSeason Kupán egy újabb ezüstérmet szerzett a trió.

B1

A B1 csapata 5. szezonját kezdi az ELITE-ben. 3 bronzérmet követően a tavalyi szezonban Juhász Árpi vezetésével magabiztosan kezdték az alapszakaszt, de a későbbi formaingadozások miatt végül meg kellett elégedniük a 2. hellyel. A rájátszásban magabiztosan meneteltek, és a csapat fennállása során először eljutottak a Fináléba, ahol azonban az Amíg BEERom felülmúlta őket. A trió idén újra nekivág a nagy útnak azzal a nem titkolt szándékkal, hogy elhódítsa a bajnoki címet. A szezon felvezetéseként Juhász Árpi bezsebelte az 1v1 címet, míg a B1 „szokás szerint” behúzta a PreSeason Kupát.

Black Label

Az Öcsi Sörpingpong istálló üdvöskéi változatlan felállásban már az 5. szezonjukat kezdik az ELITE-ben. Az előző idényben nagyon hullámzó teljesítménnyel sokáig a középmezőnyben tanyáztak, ám az utolsó estén mutatott kiemelkedő játékuknak és az eredmények szerencsés alakulásának köszönhetően a 8. helyet csípték el. A rájátszás első körében az Amíg BEERom ellen több lehetőségük is adódott, hogy a párharcot a maguk javára fordítsák, de ezekkel nem tudtak élni, és nem jutottak a legjobb 4 közé. 2 évvel ezelőtt már megízlelhették a Döntő ízét, és idén ismét harcba szállnak a bajnoki címért.

Bromance

A Bromance, változatlan felállásban, 3. szezonjának vág neki az ELITE-ben. Az újonc évükben bravúros teljesítménnyel elért 2. helyet követően az előző kiírásban a középmezőnyben vitézkedtek. A kiesés szele is megérintette őket, de nagy hajrával sikerült megmenekülniük. Idén megpróbálnak visszatérni a helyes útra, de nem lesz könnyű dolguk, ha vissza szeretnének jutni a TOP 8-ba.

Caps On Cups Off

A Caps On Cups Off az újonc szezonjában éppen lemaradt a legjobb 8-ról. A tavalyi alapszakaszt biztatóan kezdték, ám a végén csak a 7. helyen zártak. A playoff-ban a B1 ellen bátor játékkal rukkoltak elő, de végül nem sikerült a továbbjutás. A csapat 3. ELITE-es szezonjának más összeállításban vág neki, ugyanis Seres Brúnó helyett, a Jackpot és a GSWHR csapataiban már bizonyító, Farkas Ákos áll asztal mögé. A trió célja idén sem lehet más, mint a rájátszást érő helyek elérése.

COCO

Az NSL tavalyi alapszakaszának 2. helyezettje, Caps On Cups Off NSL csapata COCO néven vág neki a 2019-2020-as kiírásnak. Az újonc trióban helyet kap két, ELITE rutinnal rendelkező játékos, Seres Brúnó és Hegyvári Gábor. Hozzájuk csatlakozik az NSL-be tavaly berobbanó Hessz húzóembere és első ELITE-es szezonjára készülő,Bodnár Dániel. Első szezonban a legfontosabb a kiesés elkerülése, de ismerve a játékosok mentalitását, ők a tavaszi rájátszásra pályáznak.

Dínom-Dánom

A Dínom-Dánom számára a tavalyi szezon hozta meg az áttörést az NSL-ben, és egy bravúros szezonzárással a gárda megcsípte az alapszakasz 3. helyet, így idén már az ELITE-ben bizonyíthatnak. Az alapító tagok (Toldy Csaba, Kostyova Patrik) mellé Toldy Viktor személyében egy újonc is csatlakozik az idei küzdelmekre. A trió komoly célokkal vág neki a szezonnak, amit egy PreSeason tornáról elhozott 3. hely is bizonyít.

GERI

Az NSL 3 évvel ezelőtti bajnoka 3. szezonját kezdi az ELITE-ben. Az érdi sörpingpong hírvivői az előző szezonban kiváló rajtot vettek, ám a fordulók előre haladtával egyre inkább csúsztak hátrébb, és drámai körülmények között maradtak bent. A duó elsődleges célja idén is a bennmaradás kiharcolása, de 1-1 jobban sikerült este esetén merészebb álmokat is szövögethetnek.

Giants

Az Óriások 1 éves szünetet követően tavaly tértek vissza az ELITE-be. Az alapszakasz végén a 3. helyet szerezték meg. A negyeddöntőben az újonc LeVerEgyBlant elleni párharcuk egy igazi ELITE klasszikus lett, ahol óriási csatában végül alulmaradtak, ami azt jelentette, hogy először nem végeztek dobogón a szezon végén. A csapat az idei bajnokságra jelentős mértékben erősített, ugyanis sikerült reaktiválniuk a MoneyBall csapatával 2 ELITE bajnoki címet is szerző Tóth Gergelyt. A trió nem titkolt célja, hogy 5. szezonjukban elfoglalják az ELITE trónját.

IMAP

Az IMAP kifejezetten jó alapszakaszt produkált az előző szezonban. Vezették is a tabellát, de végül a 4. helyen zártak. A rájátszásban a Villámlovagok állították meg őket rögtön a negyeddöntőben. Az eddigi 2 indulásuk során mindig a playoff első köre jelentette számukra a végállomást. A csapat, az eddigiektől eltérően, más összeállításban vág neki a szezonnak. A korábbi 1v1 bajnok, Bányik Csabi helyett az ESOBP női egyéni győztese, Sümegi Tekla csatlakozik Dalmához és Jocihoz. A triónak végig kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szüksége a legjobb 8 eléréséhez.

Kakas és Labda Tortúra

A 7. Sörpingpong Fesztivált megnyerő Ghosts az idei szezonban Kakas és Labda Tortúra néven kóstol bele az ELITE-be. Az újonc csapat korántsem nélkülözi az ELITE rutint, ugyanis a trióban helyet kap a D-Faktorral korábban NSL ELITE bajnoki címet szerző Hátz Milán, valamint a JASZ színeiben 5 szezont lejátszó Németh Dániel is. A triumvirátus harmadik tagja Molnár Zoltán, aki NSL-es versenyeken már bizonyított. A KLT is harcba szállhat a rájátszásért.

LeVerEgyBlant

A LeVerEgyBlant parádés újonc szezont futott. Az alapszakasz 6. helyezést követően a Giants elleni negyeddöntőben bátor és eredményes játékkal végül nem kis meglepetésre kiejtették esélyesebb ellenfelüket. A B1 elleni elődöntőben nem tudták megismételni ezt a teljesítményt, így meg kellett elégedniük a bronzéremmel. A lécet rögtön magasra tette a fiatal páros, és egyáltalán nem lesz egyszerű dolguk, ha szeretnék megismételni a kiváló szereplést. Legjobb játékukra lesz szükségük, ha idén is szeretnének minél több szívet megragasztani!

Na Gyere!

A Na Gyere! csapata 4. szezonjának vág neki az ELITE-ben. Az előző alapszakaszban 5 estén keresztül kimondottan jól szerepeltek, és stabil tagjai voltak a felsőháznak. Az utolsó este azonban semmi nem jött össze nekik, és szerencsétlen módon lecsúsztak a playoff-ról. Az idei kiírásban más összetételben indul a gárda. Bocskai Dániel helyett a Solymár Heroes-ból már jól ismert Telek Ádám csatlakozik a csapathoz. A trió cálja nem is lehet más, mint a rájátszás elérése.

STEEL CITY

Az NSL alapszakaszának tavalyi győztese, a jägerturner csapata STEEL CITY néven csap bele az ELITE kalandba. Az újonc páros tagjai az NSL-ben már több tornagyőzelmet zsebelt be, de ősztől már egy másik színtéren kell helyt állniuk. Újonc csapat esetén az elsődleges célkitűzés a bennmaradás lehet, de a játékosokat ismerve biztosra vehető, hogy ők nem elégednek meg ennyivel.

Villámlovagok 

Az NSL korábbi bajnoka 4. szezonját kezdi az ELITE-ben. A BME-es alakulat minden évben a rájátszás mezőnyének fix résztvevője, ám az igazi áttörésre a 3. évig várni kellett. Az előző szezonban az IMAP elleni negyeddöntőben megtört az átok, és bejutottak a legjobb 4-be. Az elődöntőben szoros párharcban alul maradtak az Amíg BEERom-mal szemben, és bronzérmet szerzett. A rutinos trió idén is harcba száll a dobogós helyezésekért.

Pénteken kezdetét is veszi a harc!

Találkozunk az Aznapban! 

No Replies to "ELITE beerpong 2019-2020: Indul a szezon!"