ELITE 2020/2021 – Szezon beharangozó

  • 2020/10/08

Pénteken kezdetét veszi az ELITE 7. szezonja. Az idei évben ismét 16 csapat mérkőzik meg egymással a bajnoki címért. A tavalyi szezon az ismert körülmények miatt hosszúra nyúlt, de a csapatok új lendülettel vágnak neki az új kihívásoknak.

A pongcastban már beharangozásra került a szezon, de nem maradhat el a szokásos elemzés sem!

Amíg BEERom

Az Amíg BEERom címvédőként vágott neki az előző szezonnak. A már „hagyományos” rozsdás kezdés után a trió megtalálta a játékát, és az alapszakasz 2. helyét sikerült behúzni. A rájátszásban másik sebességi fokozotba kapcsolt a címvédő, és minden párharcot dominálva megérdemelten hódította el zsinórban 2. bajnoki címét. A nyári/őszi felkészülés során sikerült behúzniuk a „gyűjteményből” még hiányzó PreSeason győzelmet. A trió célja nem is lehet más, mint a triplázás.

Bromance

A Bromance, változatlan felállásban, 4. szezonjának vág neki az ELITE-ben. A fiatal trió az előző kiírásban visszatalált a helyes útra, az újra fellobbant lendület egészen az alapszakasz 3. helyéig repítette őket. A LeVerEgyBlant ellen nem jött ki a lépés a negyeddöntőben, de a szezon összességében jól sikerült a srácoknak. A gárda célja a tavalyi szereplés megismétlése.
Caps On Cups Off

A Caps On Cups Off csapatának nagyon nem jött ki a lépés az előző szezonban. Rengeteg hosszabbításos meccset játszottak, azonban ezek nagy részét elvesztették. Az idény végén búcsúzni kényszerültek az ELITE-től. Az őszi selejtezőben azonban megragadták a lehetőséget és határozott játékkal kiharcolták a visszajutást. A trió egy ponton változott az előző kiíráshoz képest. Deák Dániel személyében újonc játékossal vágnak neki a küzdelmeknek. Dani már bizonyított az NSL-ben, és a selejtező tornán is jól teljesített.

COCO

A COCO a 9. helyen zárta újonc szezonját. A végén nagyot hajráztak, de nem sikerült elcsípniük a TOP 8-at. A trió változatlan felállásban vág neki az idénynek. A srácok célja egyértelműen a play-off helyek elérése, amire minden esélyük meg is van.CraftCrew

A CraftCrew az előző szezonban az NSL-ben vitézkedett. A 11. forduló után a 9. helyen végeztek a ranglisták. Az ELITE selejtező tornára meghívást kaptak, és éltek is az adandó lehetőséggel. A döntő pillanatokban jól koncentráltak, és történetük első ELITE szezonjára készülhetnek. A trió tagjai Nagy Benjámin, Kőrössi Balázs és Németh Marcell. A srácok célja nem is lehet más újonc szezonjukban, mint a bennmaradás kiharcolása.

Dínom-Dánom

A Dínom-Dánom első ELITE szezonjában jól szerepelt. Kis ideig vezették is a táblázatot, végül az alapszakasz 5. helyén futottak be. A fiatal trió menetelését a Giants állította meg a legjobb 8 között. A srácok változatlan felállásban vágnak neki a szezonnak, és a sok gyakorlás meghozhatja számukra az előrelépést.


GERI

Az NSL korábbi bajnoka már 4. szezonját kezdi az ELITE-ben. Az érdi sörpingpong hírvivői az előző szezonban nagyot robbantottak a 2. játéknapon, hibátlan estével rukkoltak elő, és Lukács István (Luki) révén a játéknap MVP címet is sikerült bezsebelniük. Ezt a teljesítményt nem sikerült állandósítaniuk, így a középmezőnyben végeztek. A duó az idei kiírásban Fikó Krisztián személyében, újonc játékossal egészül ki. A trió célja nem lehet más, mint az ELITE tagság megőrzése, de ha tudnak jobb estéket hozni, még a rájátszás is elérhető lehet.

Giants

Az Óriások a tavalyi alapszakaszban hoztak hibátlan estét is, és a TOP 4-ben végeztek. A rájátszásban sikerrel abszolválták a Dínom-Dánom elleni párharcot. Az elődöntőben a B1 ellen nagyot küzdöttek, de a Fináléba jutás nem jött össze. A Giants az idei kiírásra jelentősen átalakult, ugyanis mind Takáts Imi, mind Tóth Geri visszavonult az aktív játéktól. Az átigazolási időszakban sikerült a csapathoz csábítani a Black Label színeiben már egy ezüstérmet elhódító Csáki Viktort. Az új felállás főpróbája jól sikerült, hiszen a PreSeason tornáról egy bronzéremmel térhettek haza. A formáció új, a cél változatlan: a hőn áhított bajnoki cím megszerzése.

Haccatöltelékek

A Haccatöltelékek csapata kiválóan szerepelt az NSL 2019/2020-as alapszakaszában. A 11 megtartott forduló közül hármat is megnyertek, és megérdemelten jutottak fel az ELITE-be. A csapatban 2 újonc (Schenk Artúr és Fodor Bence) mellett a GSWHR színeiben már ELITE rutint szerző, Zsila Bence kap helyet. A trió elsődleges célja a bennmaradás kiharcolása lesz, de 1-2 jobb estével még a rájátszást is elcsíphetik akár.

IMAP

Az IMAP szállította a tavalyi ELITE szezon legnagyobb negatív meglepetését. A csapat a tabella utolsó helyén végzett, és ezzel búcsúzott az ELITE-től. A selejtező tornára sikerült reaktiválni a teqball világbajnok Bányik Csabát, és az „alapfelállás” meghozta a várt visszajutást. A fiúk mellett Sümegi Tekla lesz még a csapat tagja. A trió idén ismét vérmesebb reményekkel vághat neki a szezonnak, és harcban lehet a TOP 8-as helyekért.

KPS-Faktor

Az ELITE idei kiírásában a B1 helyett a KPS-Faktor indul. Juhász Árpihoz egy korábbi ELITE bajnok, Hátz Milán csatlakozik. A rutinos duó már számos versenyen bizonyított korábban, és az idei szezonban is a bajnoki címért szállnak harcba.
LeVerEgyBlant

A LeVerEgyBlant tavaly szinte tökéletesen lemásolta az újonc szezonját. Egy visszafogottabb alapszakasz után a rájátszás első körében a Bromance csapatát búcsúztatták. Az elődöntőben egy nagyon magas színvonalú párharcot vívtak a címvédő Amíg BEERom gárdájával, de végül fejet kellett hajtaniuk, és egy szépen csillogó bronzéremmel gazdagodtak. A fiatal duó a harmadik szezonban is harcba szállhat a dobogós helyezésekért.

Multiple Scoregasm

Újjáépül a szekszárdi fellegvár az ELITE-ben! A Multiple Scoregasm csapata a 2 évvel ezelőtti NSL szezonban nagyon kicsivel maradt csak le a feljutásról. A tavalyi alapszakaszban már nem bízták a véletlenre a dolgot, és a csonka szezonban tornagyőzelmekkel és dobogós helyezésekkel végül behúzták az első helyet, és ezzel indulási jogot szereztek az ELITE-be. A csapatban helyet kap az előző NSL szezon MVP-je, Weber Ádám, valamint a szintén újonc Kalmár Barna. Hozzájuk csatlakozik az ELITE-ben már korábban a Fröccsös Döme csapatában rutint szerző Nedók Bálint. A trió elsődleges célja a bennmaradás kiharcolása lehet, de az újoncok esetében sosem lehet tudni, meddig viszi őket a lendület.

Na gyere!

A Na gyere! a mezőny egyik legrutinosabb csapata. A csapat változatlan felállásban kezdi meg 5. ELITE szezonját. A trió a középmezőny stabil tágja, és már a rájátszást is sikerült korábban elcsípniük. Az előző kiírásban nem sikerült a TOP 8-ban végezniük. A Na gyere! csapatát azonban sosem lehet leírni, és idén is harcban lehetnek a play-off helyekért.

STEEL CITY

A STEEL CITY kifejezetten jó újonc szezont tudhat maga mögött. A fiatal duó végig a TOP 8 tagja volt az alapszakasz során. Az utolsó játéknap nem a legjobban sikerült számukra, így a negyeddöntőben rögtön megkapták a B1 csapatát. Nagyon bátor és precíz játékukkal alaposan ráijesztettek rutinos riválisukra, el is hozták az első 2 meccset, de a lendület elfogyott. és végül a B1 ment tovább. A srácok az idei szezonban is ketten vágnak neki az útnak. A ráhangolódás kimondottan jól sikerült, hiszen a PreSeason tornáról egy értékes ezüstérmet hoztak el. A rájátszás elérése idén is reális cél lehet számukra.

Villámkutyák

A Villámkutyák csapata lehet az idei ELITE kiírás egyik sötét lova. Az Alsókutyák tavaly is kimondottan jól szerepeltek, bejutottak a rájátszásba. Az idei szezonra azonban sikerült tovább erősíteniük, hiszen a már megszokott pároshoz csatlakozott jó barátjuk, a korábbi ELITE ezüst-és bronzérmes Pocsai Dávid. A csapat neve megváltozott, de a célok adottak továbbra is. A trió bárkire veszélyes lehet, és végig harcban lehet a rájátszás pozíciókért.

Már nem kell sokat várni, és kezdetét veszi a küzdelem!

Találkozunk a Score-ban! 

No Replies to "ELITE 2020/2021 - Szezon beharangozó"