ELITE 2020/2021 – 3. játéknap összefoglaló

  • 2020/11/13

Október 30-án „féltávjához” érkezett az ELITE alapszakasza.

A 3. játéknap mérkőzései ezúttal sem okoztak csalódást. Nagy csatát hozott a Na gyere! és a Dínom-Dánom összecsapása. A hangos és rendkívül izgalmas mérkőzést végül 3 hosszabbítás után a Na gyere! nyerte. Nem lehet elmenni szó nélkül a Giants és a KPS-Faktor meccse mellett sem. A 2 rutinos gárda kiélezett csatát vívott egymással, aminek a végén az Óriások örülhettek, hiszen hosszabbításban diadalmaskodtak.

A tabella alaposan átrendeződött a játéknap végére. Az elhalasztott mérkőzések miatt nem teljes az összkép. A mezőnyt a 15. fordulót követően a KPS-Faktor vezeti. A tapasztalt páros 3-2-es mérleggel tudta le a játéknapot. A 2. helyre szorult hátra az Amíg BEERom. A 2-szeres címvédő győzelmi szériája a 10-nél állt meg. A lejátszott 4 mérkőzésükből csupán 1 győzelmet sikerült összehozniuk, és a gyengébb teljesítménynek meg is lett az ára. A dobogó 3. fokára a Haccatöltelékek csapata lépett fel. Az újonc gárda remek estét zárt, ugyanis 4 győzelem mellett csupán 1 vereség csúszott be. 

A kieső zónából egészen a 4. helyig ugrott előre a CraftCrew. A Haccatöltelékekhez hasonlóan ők is 4-1-es mutatóval rukkoltak elő, és a jó teljesítménynek köszönhetően ismét a felsőházban foglalhatnak helyet. 5. helyét őrzi a Giants. Az Óriások nem akármilyen estén vannak túl, ugyanis először legyőzték a címvédő AB-t (és ezzel megszakították a győzelmi szériát is), majd a korábban említett KPS-Faktor elleni rangadót is behúzták. Az este vége nem alakult a legjobban számukra, de a 3-2-es mérleggel stabilan őrzik TOP 8-as helyezésüket. A 6. helyről a COCO várhatja a folytatást. A fiatal trió ezúttal pozitív mutatóval (3-2) tudta le a játéknapot, és szorosan követik riválisaikat. A 7. helyre a Bromance ugrott fel. A trió a negatív mérlegű (2-3) este ellenére javítani tudott helyezésén. A TOP 8 mezőnyét a Villámkutyák zárják. A BME-es trióra 4 mérkőzés várt, amiket 50 %-os teljesítménnyel sikerült lehozniuk.

A dobogó 3. fokáról egészen a 9. helyig esett vissza a Multiple Scoregasm. A szekszárdi trió csupán 1 győzelmet tudott szerezni 4 vereség mellett, és jelen állás szerint a rosszabb pohárarányuk miatt szorulnak ki a play-off mezőnyéből. A középmezőnyben található továbbra is a Dínom-Dánom. A szezonnak nagy reményekkel nekivágó trió sorozatban harmadik játéknapját zárta negatív mutatóval (2-3). Ennek ellenére a lemaradásuk nagyon minimális a TOP 8-hoz képest. Jó estét zárt a Na gyere! csapata. A rutinos gárda a lejátszott 4 mérkőzéséből hármat is megnyert, és a szezon során először kilépett a kieső zónából. A középmezőnyt a Caps On Cups Off zárja. A selejtezőből visszajutó trió 2-2-vel tudta a játéknapot.

A kieső zónába csúszott vissza a GERI csapata. Az NSL korábbi bajnoka 1 győzelmet tudott csupán felmutatni a játéknap folyamán. A lemaradásuk nagyon minimális a középmezőnyhöz képest, de mindenképpen jobb teljesítményre lesz szükségük, ha jövőre is az ELITE-ben szeretnének szerepelni. A LeVerEgyBlant családi okok miatt nem tudott részt venni a 3. játéknapon, így a „pillanatnyi” rossz helyezés nem is meglepetés. A 2-szeres bronzérmes duó az elhalasztott mérkőzéseket a következő játéknapokon pótolja. Az IMAP nekilátott a nagy hajrának. Az „alapfelállás” meghozta a szezon első pozitív mérlegű (3-2) estéjét. A hátrányt sikerült csökkenteni, de a munka érdemi része még csak most következik. A mezőnyt változatlanul a STEEL CITY zárja. A játéknap során lejátszott 4 meccsük közül csak egyet tudtak megnyerni.  A fiatal duó továbbra sem találja a játékát, és a lemaradásuk egyre inkább nő.

A 3. játéknap legértékesebb játékosa címet a 4-1-es mérleggel záró CraftCrew játékosa, Kőrössi Balázs érdemelte ki. Balázs lett az ELITE történetének 15. olyan játékosa, aki játéknap MVP címet szerzett.

Folytatás hamarosan…


No Replies to "ELITE 2020/2021 - 3. játéknap összefoglaló"