ELITE 2020/2021 – 2. játéknap összefoglaló

  • 2020/10/28

Október 16-án folytatódott az ELITE alapszakasza. A 6-10. forduló mérkőzéseinek ezúttal is a Score szolgált helyszínül.

Ismételten egy rendkívül izgalmas estét tudhat maga mögött az ELITE, számtalan hosszabbítással tarkítva. Kiemelkedett a mérkőzések közül a KPS-Faktor és a LeVerEgyBlant összecsapása. A 2 trónkövetelő egy végletekig kiélezett meccset játszott egymással. A 4 hosszabbítással tarkított ütközetet a KPS-Faktor nyerte végül. Nem lehet szó nélkül elmenni a COCO és a GERI találkozója mellett sem. A 2 gárda emlékezetes meccset hozott össze. Csak úgy röpködtek a triplák és a visszaszállók, aminek a végén a GERI húzta be a győzelmet.

A 2. játéknapot követően az Amíg BEERom továbbra is őrzi vezető pozícióját. A 2-szeres címvédő ismét hibátlan mutatóval abszolválta az estét. Teljesítményükkel egy újabb rekordot állítottak fel, ugyanis az ELITE történetében először kezdett egy csapat 10 győzelemmel. A 2. helyre a KPS-Faktor lépett előre. A rutinos duó szintén 5-0-ás mérleggel tudta le a játéknapot, és szorosan követi riválisát. A dobogó 3. fokát a Multiple Scoregasm foglalja el. Az újonc negatív mérleggel (2-3) zárta az estét, de ennek ellenére stabilan őrzik helyüket a TOP 3-ban.

Óriási a tömörülés a középmezőnyben. A dobogóról éppen csak leszorul a LeVerEgyBlant. Az előző 2 szezon bronzérmese pozitív mutatóval (3-2) zárta a játéknapot. Az 5. helyről a Giants várja a folytatást. Az Óriások pozitív mérleggel (3-2) zárták az esték, és elkezdték a felzárkózást az élmezőnyhöz. A 6. helyre csúszott vissza a COCO. A fiatal trió a remek kezdést követően egy gyengébb produkcióval rukkolt elő. A rangadókban bővelkedő estén csupán 1 győzelmet tudtak felmutatni, de továbbra is őrzik TOP 8-as helyezésüket. A 7. helyre lépett előre a Haccatöltelékek. Az újonc 3-2- es mutatóval zárt estéjének köszönhetően 3 pozíciót is javított a legutóbbi játéknaphoz képest. A TOP 8-at a Villámkutyák zárják. A BME-es alakulat a csalódást keltő estét követőn remekül szerepelt a legutóbbi játéknapon. 4 győzelem mellett csupán 1 alkalommal szenvedtek vereséget, és a tabella utolsó helyéről egészen a 8. helyig ugrottak előre.

A 9. helyet a Bromance foglalja el a 10. forduló után. A trió a gyengébb első estét követően pozitív mérleggel (3-2) abszolválta a 2. játéknapot, aminek köszönhetően kilépett a kieső zónából. A 10. helyen a GERI áll. Az érdi alakulat 2-3-as mutatóval zárta a játéknapot, és a TOP 8-ból a középmezőnybe esett hátra. Az NSL korábbi bajnokát nagy meglepetésre a Dínom-Dánom követi. A trió továbbra sem tudja azt hozni, amit sokan várnak tőlük. Az estét ismételten negatív mérleggel (2-3) zárták, és nagyobb sebességi fokozatra kell kapcsolniuk, ha az élmezőny nyomába után szeretnének eredni. A képzeletbeli vonal felett helyezkedik el a Caps On Cups Off. A selejtezőből visszajutott gárda ezúttal negatív mérleget (2-3) produkált. A triónak szüksége lesz minél több „tiszta” győzelemre, ha nem akarnak ismét a kiesés elől menekülni.

Az előkelő 6. helyről egészen a kieső zónába esett hátra a CraftCrew. A mezőny 3. újonc csapata mindössze 1 győzelmet tudott felmutatni 4 vereség mellett. A hátrányuk nagyon minimális, de mindenképpen javítaniuk kell, ha nem szeretnének hátrafelé tekingetni. Az alsó régióban szerepel továbbra is a Na gyere! csapata. A gyenge kezdést követően a 2. este jobban sikerült a srácoknak. A pozitív mutató (3-2) ellenére nem tudnak elmozdulni az alsóbb régióból, és még szükségük pár ilyen estére, ha nem szeretnének búcsúzni az ELITE-től. Továbbra sem találja a ritmust az IMAP. A 2. játéknap során is csak 1 győzelmet sikerült behúzniuk, és a hátrányuk egyre nagyobb a riválisokkal szemben. A tabellát óriási meglepetésre a STEEL CITY zárja. A fiatal duó nagy hullámvölgybe került, győzelem nélküli estét zárt. Nagyon gyorsan talpra kell állniuk, ha jövőre is az ELITE-ben szeretnének szerepelni.

Az 2. játéknap legértékesebb játékosa címet a hibátlan estét záró Amíg BEERom játékosa, Bogdán Erik érdemelte ki. Erik az újabb játéknap MVP címmel már 5 ilyen elismerésnél tart, ami holtversenyben (Bundschuh Balázs és Juhász Árpád) a legtöbb. Nem mellesleg ezzel a teljesítményével az ELITE történetének 1. olyan játékosa, aki 2 különböző szezonban egymást követő 2 játéknapon (back2back) elhódította az MVP címet. A 2-szeres címvédő oszlopos tagja a második olyan játékos (Bundschuh Balázs után), aki 2 különböző alapszakasz során is képes volt 2-szer elhódítani az MVP címet. 

Folytatás pénteken a Score-ban!

No Replies to "ELITE 2020/2021 - 2. játéknap összefoglaló"