ELITE 2020/2021 – 1. játéknap összefoglaló

  • 2020/10/15

Október 9-én kezdetét vette az ELITE történetének 7. szezonja. Az alapszakasz mérkőzései az előző évekhez hasonlóan 6 játéknap alkalmával kerülnek lebonyolításra.

A 2020/2021-es idény összecsapásainak a beerpongos közegben már korábbról is ismert, a 7. Sörpingpong Fesztivál helyszíne, a Score ad otthont.

A játéknap számos érdekességet tartogatott. Kiélezett mérkőzések akadtak bőven és természetesen ezúttal sem maradtunk meglepetések nélkül. A játéknap egyik legjobban várt mérkőzésén összecsapott az Amíg BEERom és a KPS-Faktor. Nagyon izgalmas mérkőzést játszottak a felek, és végül hosszabbítás után a címvédő győzedelmeskedett.

Az 1. játéknapot követően az Amíg BEERom vezeti a tabellát. A 2-szeres címvédő szakított a hagyományokkal, és egy hibátlan estével kezdte a szezont. Nagyon jó rajtot vett az újonc Multiple Scoregasm is. A trió nagy skalpokat gyűjtött, 4-1-es mérleggel zárta első ELITE-es estéjét, és csupán a pohárarány miatt szorul a második helyre. A COCO áll a tabella 3. helyén az 5. fordulót követően. A második szezonját futó gárda szintén 4-1-es mutatóval zárta az estét, és szorosan tapad az előttük állókra. 

A dobogóról éppen csak leszorul a KPS-Faktor. A rutinos duó 3-2-es mérleggel zárta a játéknapot. Az 5. helyről várja a folytatást a GERI csapata. Az NSL 2017-es bajnoka pozitív mutatóval (3-2) rajtolt. A 6. helyen áll az 1. játéknapot követően a CraftCrew. Az újonc trió szintén pozitív mérleggel (3-2) zárta első ELITE-es estéjét. A 7. helyen a visszajutó Caps On Cups Off áll az 5. fordulót követően. A TOP 8 mezőnyét a LeVerEgyBlant teszi teljessé. Az előző 2 szezon bronzérmes duója 3-2-es mutatóval zárta az estét.

A legjobb 8-ból éppen csak kimarad a Dínom-Dánom. A második szezonjukat kezdő trió 2-3-as mérleggel zárt, de a lemaradásuk nem behozhatatlan a riválisokkal szemben. A 10. helyen a Haccatöltelékek csapata áll. Az újonc 2-3-as mutatóval mutatkozott be az ELITE-ben. A középmezőny tagja még a STEEL CITY és nem kis meglepetésre a Giants. A 2 gárda kicsit rozsdásan kezdte az új szezont, de még nagyon sok van hátra az alapszakaszból.

Az 5. fordulót követően a kieső zónában szerénykedik a Bromance. A fiatal trió 1 győzelem mellett 4 vereséggel abszolválta az estét. Nem kezdte jól a szezont az IMAP sem. A selejtező révén visszajutó csapat megérezte egyik alapemberének hiányát, és szintén 1-4-es mérleggel tudta le a játéknapot. A tabellát a Na gyere! és a Villámkutyák zárják. Mindkét csapat gyenge estével indította az új szezont, de még lesz esélyük bőven javítani.

Az 1. játéknap legértékesebb játékosa címet a hibátlan estét záró Amíg BEERom játékosa, Bogdán Erik érdemelte ki.

Már nem is kell sokat várni a folytatásig, ugyanis pénteken érkezik a következő játéknap!

No Replies to "ELITE 2020/2021 - 1. játéknap összefoglaló"